Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
januari en februari 2010

 

Deze week, van 1-7 maart 2010 wordt wereldwijd (zou in 40 steden aandacht aan besteed worden), de Israeli Apartheid Week genoemd.

Sinds 2005 wordt hier aandacht aan besteed. Ondanks het feit dat in de Gazastrook trieste zaken plaats vinden, vind ik toch dat we deze dingen in het juiste perspectief moeten zien. Al hadden de Palestijnen geen bedreiging voor de Israëlische veiligheid geweest, dan hadden de Palestijnen nooit in dit parket gezeten.

Over apartheid gesproken: Er zijn Palestijnen en andere Arabieren die in Israël in vrede met de andere Israëlische burgers wonen. Maar mogen Israëliërs in het Palestijnse gedeelte wonen? Nee, ze moesten hun huizen verlaten en werden door Israëlische soldaten verwijderd, onder dwang van Amerika.

Apartheid in Israël? Ja!! in de Gazastrook en de zogenaamde Westbank, maar niet de Palestijnen worden APART behandeld, maar het zijn de Joden zoals altijd.

De definitie van Apartheid is de volgende:

Apartheid:
Sociaal, politiek en economisch systeem van
rassenscheiding dat rechten aan klassen van mensen toekent op basis van hun ras.

Pasted from <http://www.encyclo.nl/begrip/Apartheid>

Wonen er Palestijnen onder de Israelische bevolking? Ja.

Mochten de Joden blijven in de Gazastrook, totdat er een Palestijnse staat opgericht zou worden? Nee.

Waar is er Apartheid? U mag deze vraag beantwoorden……

 

We moeten als burgers van deze planeet eens ophouden met mensen in een hokje te stoppen. Het karakter of eigenschappen van een persoon is niet verbonden aan zijn etniciteit (ras) of zijn huidskleur of het land waar hij vandaan komt. Personen kun je niet veroordelen aan één van deze punten. We kunnen mensen niet over één kam scheren.

 

Vanwege het belang van deze zaak zal ik dit ook in het Engels vertalen:

 

This week, 1-7 March, its Israeli Apartheid Week. 40 cities around the world participated last year.

Since 2005 this week was launched. In spite of the fact that terrible things happen in the Gazastrip ,  I really feel that we must see things in the right perspective.  If the Palestinians were not a threat for the Israeli safety, the Palestinians would never be in this situation. Spoken about apartheid (dutch word in origen):  There are Palestinians and other Arabs that live in Israel in peace with the other Israeli citizens. Did the Israeli people, who lived in de Gazastrip, have permission to live among the Palestians in a Palestian State?  No, they had to leave and were removed from their houses by Israeli soldiers under duress by America.  Apartheid in Israel?  Yes!! in the Gazastrip and the so-called Westbank, but not the Palestinians were treated like outcast , but the Jews as always.  The definition of Apartheid is like so:  Apartheid:  Social, political and economic system of race separation of men, on basis of their race. 

Are there Palestians living among Israeli? Yes. Were the jews allowed to stay in de Gazastrip and become Palestians when a Palestian State is declared? No! Who is treated with Apartheid??? You answer this question………..

 

Turkije riep donderdag in woede zijn ambassadeur in de VS weg, vanwege een stemming donderdag, op een resolutie die zegt dat het uitmoorden van de Armeniërs tijdens de eerste wereldoorlog een genocide was -

5 maart 2010

 

Lees op <http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=170274> 

Turkije wilde dit al eerder in 2007 doen, maar het was niet tot stemmen gekomen, wat nu wel is gebeurd. De VS wil Turkije eigenlijk te vriend houden omdat ze een basis in Turkije hebben wat belangrijk is voor hun operaties in Afganistan en vooral Irak. Obama wil niet bij het feit, de genocide, blijven hangen, maar wil zijn blik eerder vestigen op de relatie tussen Armenië en Turkije, dit is van belang zegt hij.

De Amerikanen zijn nu bang dat de relatie tussen Turkije en de VS nu zal verslechteren, nu Turkije minuten na het stemmen, in woede hun ambassadeur terugriep.

Ik heb gisteren een video uit Amerika gezien, van de Harvest-gemeente, die een soort seminar hielden over Gog en Magog-oorlog uit Ezechiël. Die pastor benadrukte dat tot twee jaar geleden de relatie van Turkije tot het westen altijd goed is geweest, totdat er een islamistische President gekozen werd en een voornamelijk islamitisch parlement. Het leger heeft toen ingegrepen en een herverkiezing geëist, waarna de situatie hetzelfde bleef en ze er in berustten. Er wordt algemeen aangenomen dat Turkije een rol zal spelen in de Gog en Magog-oorlog en de laatste jaren lijkt die rol steeds aannemelijker te worden. Een schokkend feit van deze moorden vind ik wel dat deze Armeniërs christenen waren.De Jerusalem Post meldt op 5 maart het volgende:  

Vloedgolf vaagt Chileense steden weg, tsunamie alarm tot in Rusland na een beving van 8.8 op de schaal van Richter.
27 februari 2010
 

<http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=170294>

Syrië, gesteund door Iran, beschuldigt Israël ervan dat ze bij het bombardement twee jaar geleden door IAF-jets, van de door hun ontkende nucleaire reactor, raketten hebben gebruikt die uranium bevatten en dat daardoor op die plek uraniumsporen zijn gevonden, maar de inspecteurs van de IAEA hebben meer aanwijzingen gevonden die inderdaad wijzen op een reactor, en worden regelmatig gehinderd in hun onderzoek. 

 

media_xl_3601940
Een enorme aardbeving met de kracht van 8,8 op de schaal van Richter heeft Chili getroffen, dat is 700 tot 800 keer krachtiger dan de verwoestende aardbeving in Haïti. Het dodentol staat voorlopig om 78. Het gaat om de zwaarste aardbeving sinds 1960. In de hoofdstad Santiago, 320 km van het epicentrum, zijn gebouwen ingestort. Volgens getuigen duurde de schok 3 à vier minuten. Ondertussen zijn er ook al veel naschokken geregistreerd, zopas nog eentje van 6,2 en eentje van 6,9.

De aardbeving veroorzaakte ook een tsunami die een muur van water tot vier meter hoog deed crashen op de Chileense kust. De tsunami reist nu de andere richting de Stille Oceaan door. Er wordt momenteel op verschillende plaatsen in de wereld geëvacueerd.


 

Lees verder op<http://weeswaakzaam.wazzup.nl/2010/02/27/vloedgolf-vaagt-chileense-steden-weg-tsunami-alarm-tot-in-rusland-na-beving-van-8-8/>

06 Januari 2010

'Syrië verwacht in mei oorlog met Israël'


Amerikanen rekenen tevens op nieuwe Gaza-operatie in 2010

2006: Israëlische tanks staan in slagorde opgesteld om Libanon binnen te vallen. Amerika heeft Syrië gewaarschuwd voor een nieuwe Israëlische invasie van Libanon, als Hezbollah niet ontwapend wordt.

 

De in het Arabische oliestaatje Qatar uitkomende krant Al Watan haalt in een artikel Syrische bronnen aan, die verklaard zouden hebben dat de regering in Damascus in mei een Israëlische invasie van Libanon verwacht, met als doel het Islamitische terreurleger Hezbollah uit te schakelen. Als dat gebeurt, zal Syrië volgens deze bronnen niet aan de zijlijn blijven staan, maar Hezbollah te hulp schieten. Dat zou oorlog met Israël betekenen.

De verder niet bij name genoemde bronnen verklaarden dat Damascus iedere bedreiging van de 'veiligheid en stabiliteit' van Libanon als een bedreiging van de eigen veiligheid beschouwd. Verder zou de Syrische regering zich zorgen maken over Israëlische militaire manoeuvres aan de noordelijke grens met Libanon. De conclusie zou zijn getrokken dat Israël waarschijnlijk in mei een militaire invasie van Libanon zal uitvoeren.

 

Lees verder:

 

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=571154&r=1&tbl_archief=&>

Xander

Bron o.a.:

 Jerusalem Post

(2) DEBKA

 

 

 

Sander van Hoorn

Israël helpt Haïti

21-1-2010 12:12

Welkom op de dag van het Grote Geven. Ook in Israël domineert Haïti het nieuws al dagen. Op regeringsniveau is de hulp flink, maar om de particulieren te laten geven lijkt hier toch echt een 555-achtige actie nodig.

Israël was er snel bij. Een noodhospitaal werd naar Haïti gestuurd. Volgens mij was het het eerste en levens werden gered. Een baby werd geboren in een speciale afdeling van het ziekenhuis. De moeder noemde het kind ‘Israël’. Op verzoek van Amerika en de VN worden extra politieagenten gestuurd die de orde gaan helpen bewaken. Zeker in verhouding tot de grootte van het land is de hulp uit Israël fenomenaal. Verder op:

Pasted from <http://weblogs.nos.nl/midden-oosten/2010/01/21/israel-helpt-haiti/>

 

 

IDF herstelt communidatie in Haiti

 

vrijdag 22 januari 2010

Israels medische hulp aan slachtoffers van de aardbeving in Haiti is bekend'.  Het Israelische leger zorgde echter ook voor een satellietverbinding die internet en mobiele telefonie mogelijk maakt, bericht de Jerusalem Post. Ook journalisten kunnen hierdoor de beelden en het nieuws versturen die de internationale hulpacties steunen. Er wordt nu gewerkt aan een videoconferentie systeem, zodat medici kunnen overleggen met vakgenoten thuis.

Niet alleen journalisten en medici maken gebruik van de internetverbinding, de Israelische telefoonlijn en de onbeperkte toegang tot de satelliet waarvoor het IDF heeft gezorgd; hulpverleners en soldaten kunnen naar Israel bellen tegen binnenlands tarief.

Steun IDF

Naast dit werk heeft Israel ook een reddingsteam gestuurd en heeft het medische team al honderden mensen geholpen in het veldhospitaal. 

 

Pasted from <http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=643&Itemid=1>

 

Israel stuurt reddingsteam naar Haiti

 

woensdag 13 januari 2010

Israel heeft woensdag een reddingsteam gestuurd naar het rampgebied in Haiti, dat is getroffen door de ergste aardbeving in 200 jaar. De verwoestingen in Port-au-Prince zijn enorm. Duizenden  mensen zijn gedood, gewond of bedolven onder het puin.

Ook 8 Israeli's werden vermist, onder wie de dochter van vredesactivist Abie Nathan. Intussen zijn zij terecht. Doordat de communicatie is verbroken zijn er nog geen berichten over de kleine Joodse gemeenschap in Haiti. Gevreesd wordt dat het aantal doden rond de 50.000 zal liggen.

De straten lagen na de ramp bezaaid met doden en veel mensen zijn dakloos. Er worden ook een veldhospitaal, voedsel en tenten gestuurd. Het veldhospitaal kan 500 patienten per dag helpen. Het heeft 40 dokters, 25 verpleegstersen paramedics . Het is uitgerust met een apotheek, kinderafdeling, radiologie afdeling, intensive care unit, eerste hulp, twee operatiekamers, chirugie- interne- en kraamafdeling.

Donderdagmorgen was een voorbereidende delegatie op weg vanuit de Dominicaanse Republiek om met hulporganisaties in Haiti de Israelische hulpactie af te stemmen. Een hulpploeg van 220 mensen, waaronder een 120-koppig medisch team van de IDF en speciale reddingswerkers, zou donderdagavond aankomen in 2 boeing 747's en twee weken blijven; de toestanden op het vliegveld waren echter chaotisch. Donderdagmorgen al kwam een team van 4 ZAKA Internationale Redding aan. Deze vrijwilligers waren in Mexico City om te helpen bij het bergen van de lichamen van een Joodse zakenan en zijn gezin, die waren omgekomen in een helicopter crash.

In de VS zamelen verschillende Joodse organisaties hulpfondsen in: de American Jewish Worldservice , American Jewish Joint Distribution Committee, American Jewish Committee en B'nai B'rith International.

 

Pasted from <http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=634&Itemid=1>

 

Jimmy Carter maakt excuses voor zijn uitspraken over Israel

 

vrijdag 25 december 2009


De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter heeft spijt van zijn houding tegenover Israel. We mogen niet toestaan dat kritiek omslaat in het stigmatiseren van Israel, is zijn duidelijke boodschap: “ik bied mijn excuses aan als mijn woorden en daden dat gedaan hebben”. 

  “We moeten Israels prestaties onder moeilijke omstandigheden erkennen, zelfs als we ernaar streven om in positieve zin Israel te helpen de relaties met haar Arabische bevolkingen te verbeteren, maar we moeten niet toestaan dat kritieken voor verbetering Israel gaan stigmatiseren.”, zei Carter.

Carter refereerde daarbij aan de titel van zijn boek uit 2006, ‘Israel: Peace Not Apartheid’. Zijn eerdere bewering dat Israel’s beleid op de Westbank erger was dan apartheid in Zuid-Afrika en uitspraken over Joden en macht leidden tot wereldwijde kritiek en zelfs tot het opstappen van veertien Joodse werknemers uit zijn vredesorganisatie The Carter Center.

Die uitspraken neemt Carter nu terug. Hij zei met de boektitel te willen waarschuwen voor het ontstaan van apartheid op de West Bank omdat de Israeli’s in plaats van de Palestijnen het gebied controleren, hij zei dit te zien als voorspelling en niet als kwalificatie. Over huidige vredeskansen is Carter pessimistisch, vanwege “de recalcitrantie bij de Palestijnen, en de Israelische nederzettingen”. 

De excuses van Carter komen via een open brief aan het Joodse persbureau JTA (Jewish Telegraphic Agency), juist vlak voor Kerstmis als "een gelegenheid tot reflectie op het verleden en vooruit kijken naar de toekomst", aldus Carter. Carter is wereldwijd een groot voorbeeld voor mensen als Dries van Agt.

Carters excuses zijn door Joodse kritikasters positief ontvangen.

 

Pasted from <http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=621&Itemid=200>

 

 

 

 

30 Januari 2010 | 19:38:46

De Antichrist uit het Oosten: Hassan Bin Talal of Bashar Assad? (1)

 

Zou de alom zeer gewaardeerde en gerespecteerde Jordaanse prins Hassan Bin Talal écht de Antichrist kunnen zijn?

 

Tientallen jaren lang overheerste in een groot deel van het Christendom de overtuiging dat de 'Antichrist' van de eindtijd afkomstig moet zijn uit de Europese Unie, het 'herstelde Romeinse Rijk'.

 

Inmiddels zijn steeds meer Bijbelexperts van mening, dat deze visie foutievelijk berust op een aantal verkeerde aannames en niet goed geinterpreteerde teksten en visioenen, omdat een aantal duidelijke aanwijzingen in de Bijbel die ondubbelzinnig laten zien, dat 'de Antichrist' uit het Oosten afkomstig zal zijn, al die tijd genegeerd zijn. In dit artikel kijken we naar twee mogelijke kandidaten die op korte termijn deze duistere positie zouden kunnen gaan vervullen: de Jordaanse prins Hassan Bin Talal en de Syrische president Bashar Assad.

 

Lees verder op:

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=574760&r=1&tbl_archief=&>

 

Xander

 

 

 

01 Februari 2010 | 15:27:26

Hezbollah staat klaar en wacht op bevel Iran voor invasie Noord Israël

Iraanse opperleider Khamenei kondigt opnieuw vernietiging Israël aan

 

Een oud plaatje op herhaling: links de Nazi's, rechts het door Iran gesteunde Hezbollah. Zelfde gebaren, zelfde ideologie, zelfde vastberadenheid om de Joden uit te roeien. In vooral Europa helaas ook dezelfde blindheid hiervoor als 75 jaar geleden.

 

Het hoofd van de Amerikaanse National Security Agency, James Jones, verklaarde vorige week dat er aanwijzingen zijn dat Iran, als reactie op de internationale druk ten aanzien van haar nucleaire programma, door middel van Hezbollah, Hamas en Syrië plotseling zou kunnen uithalen naar Israël. Inlichtingendiensten ontdekten namelijk dat de Iraanse Revolutionaire Garde in de buurt van Teheran 5000 Hezbollah-terroristen traint om, gesteund door zowel de tienduizenden raketten die in Zuid Libanon gericht staan op Israël als door Syrië, in een snelle militaire operatie

 

Lees verder op:

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=575021&r=1&tbl_archief=&>

 

Xander

Bronnen:

(1) DEBKA

(2) Arutz 7

(3) DEBKA

 

 

 

 

07 Februari 2010 | 13:21:19

Nieuwe Syrische raketten voor Hezbollah zijn rode lijn voor Israël

In januari 100 Iraanse raketten naar Syrië - Ahmadinejad: Iran gaat 20% uranium verrijken

 

De oorspronkelijk uit Iran afkomstige Fateh-110 is de mobiele variant van deze Zelzal-2 raket.

 

Hoewel alle betrokken partijen in het Midden Oosten verklaren absoluut niet uit te zijn op een nieuwe oorlog, lijken de ontwikkelingen in snel tempo op het tegendeel te wijzen. De levering van mobiele Syrische Fateh-110 raketten aan de Islamitische terreurgroepering Hezbollah in Libanon werd op vrijdag door een Amerikaanse official omschreven als een 'zeer gevaarlijke ontwikkeling' die 'de weg vrijmaakt voor een nieuw conflict tussen Israël en Hezbollah'. Israël heeft Syrië via diplomatieke kanalen laten weten, dat als Hezbollah deze raketten, die een bereik hebben van 250 kilometer en daardoor de meeste steden in Israël kunnen raken, daadwerkelijk gebruikt, Israël als vergelding strategische en militaire doelen in Syrië zal aanvallen.

Syrië tart Israël verder door openlijk de moslimterroristen van Hezbollah te trainen in het gebruik van SA-2 en SA-6 raketten. Israël heeft Syrië herhaaldelijk gewaarschuwd dat de leverantie van deze grond-grond raketten aan Hezbollah een 'casus belli' zou betekenen, oftewel een reden om een oorlog te beginnen.

Lees verder op:

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=575865&r=1&tbl_archief=&>

 

Xander

Bronnen:

(1) DEBKA

(2) DEBKA

(3) Jerusalem Post

(4) Jerusalem Post

 

 

04 Februari 2010 | 04:22:37

Egyptische bronnen: Israël bereidt aanval op Iran voor vanuit Irak en Perzische Golf

Syrië waarschuwt Israël voor 'totale' oorlog

 

De dreiging van een mogelijk nieuwe oorlog rondom Israël wordt steeds groter. (Foto: Israëlische soldaten en Merkava-tank).

 

Onder andere de Arabische nieuwsbron Shorouk, vaak gebruikt door de Egyptische inlichtingendienst om informatie naar buiten te lekken, meldde gisteravond dat de Israëlische marine en de Amerikaanse 5e Vloot in de Perzische Golf al enige weken nauwgezette voorbereidingen treffen voor lucht- en grondaanvallen op de Iraanse nucleaire installaties. Ondertussen haalde de Syrische president Bashar Assad hard uit naar Israël, dat volgens hem niet echt vrede wil en uit is op oorlog. Zijn minister van Buitenlandse Zaken, Walid Moallem, dreigde zelfs dat de volgende oorlog tussen Syrië en Israël 'totaal' zal zijn, 'en zich in jullie steden zal voltrekken.'

Israëlische en Amerikaanse marineschepen hebben volgens Shorouk, dat in januari 2009 als eerste naar buiten kwam met het nieuws dat de Israëlische luchtmacht een Iraans wapenkonvooi in Soedan had aangevallen, de laatste weken de wateren in de Perzische Golf en de Iraanse kust nauwkeurig in kaart gebracht, als voorbereiding voor de landing van Israëlische special forces, die via de grond een aantal kerninstallaties van Iran zouden gaan aanvallen. (1) Daarnaast zou Israël ook vanuit het noorden van Irak (lucht)aanvallen kunnen gaan uitvoeren op Iran.

Saudi Arabië zou de Verenigde Staten om opheldering hebben geeist over de gezamelijke Israëlische-Amerikaanse marine-operaties in de Perzische Golf, en waarom de Saudi's en de andere Arabische Golfstaten daar niet van op de hoogte zijn gebracht. De Amerikanen hebben de afgelopen weken hun aanwezigheid in de regio opnieuw opgevoerd door andere de inzet van Aegis-anti-raket kruisers.

Syrië waarschuwt Israël voor 'totale' oorlog

Tijdens een ontmoeting met de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Miguel Angel Moratinos, verklaarde de Syrische president Bashar Assad dat alles er volgens hem op wijst, dat Israël de regio in een nieuwe oorlog wil storten.

Lees verder op:

 

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=575484&r=1&tbl_archief=&>

Xander

(1) DEBKA

(2) Jerusalem Post  

 

 

04 Februari 2010 | 02:50:40

De Antichrist uit het Oosten: Hassan Bin Talal of Bashar Assad? (2)

 

Een al eens eerder geplaatst, zeer tekenend plaatje (r): De Syrische president Bashar Al-Assad (Antichrist-kandidaat nr.2) en de Turkse premier Erdogan (r). Beide landen zullen volgens de Bijbel deel uitmaken van een Islamitische coalitie, die Israël zal aanvallen.

 

Waar International Prophecy Conference organisator dr. Joe Vankoevering er volledig van overtuigd is, dat de Jordaanse prins Hassan Bin Talal de door de Bijbel voorzegde Antichrist is, zijn andere profetieverklaarders een heel andere mening toegedaan. Scot A. Dryer is de hoofdspreker van Profound Prophecy International, een organisatie die zich weigert te identificeren met een Christelijke stroming, maar wel vrijwel identieke standpunten huldigt als Messiaanse Joden (Joden die in Yeshua / Jezus Christus geloven). In een zeer uitgebreide en nauwgezette studie brengt Dryer een groot aantal sterke Bijbelse argumenten naar voren, waaruit volgens hem blijkt dat de Antichrist maar uit één land kan komen: Syrië, en dat de voornaamste kandidaat de huidige president Bashar Assad is.

Lees verder op:

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=575482&r=1&tbl_archief=&>

Xander

Gebaseerd op:

Profound Prophecy 

 

 

 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content