Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
oktober 2011

‘Eurasian Union’ May be Reality by 2015: Putin

"Een Euro-aziatische Unie" zou een realiteit kunnen worden voor 2015: zei Putin

October 19, 2011 3:03 PM EDT

Russian Prime Minister Vladimir Putin said the proposed “Eurasian Union” – an economic bloc comprising former Soviet republics – may become a reality by 2015, according toRussian media.

De Russische premier Putin zei dat de voorgestelde Euro-Aziatische Unie - een economisch blok, welke dan samenvoegd, de vorige Soviët Republieken - zou een realiteit kunnen worden voor 2015.

"Only in around 2015 may we approach the realization of the idea of creation of [the] Eurasian Union if we work as energetically as we have been," Putin wrote in an article.

Putin zei dat als we met dezelfde energie zullen werken, zou de realisatie van een Euro-aziatische Unie tot stand kunnen komen.

"This is the matter of the future." "Dit ligt in de toekomst.

Putin has suggested that the union be founded upon the existing “Customs Union,” a trade group that is currently led by Russia and also includes Belarus and Kazakhstan.

Putin heeft gesuggereerd dat de unie gegrond zou kunnen worden op de bestaande "Customs Unie" een handelsgroep die geleid wordt door Rusland, waar ook Belarus en Kazakhstan bij horen.

Such a union, Putin indicated, would be designed to help member states in coordinating currency and economic policies.

Zo'n unie, heeft Putin aangeduid, zou worden ontworpen om de lidstaten te helpen in de coördinatie van het beleid op het gebied van vreemd geld en economie.

He added that the union would not be tantamount to "the recreation of the U.S.S.R.," but rather of developing closer economic ties between Europe and the Asia-Pacific region.

Hij voegde daar aan toe dat deze unie geen vervolg wordt op de USSR, maar meer is voor de ontwikkeling van nauwere banden tussen Europa en de Aziatische-Stille oceaan-regio.

Geplakt uit <http://www.ibtimes.com/articles/234203/20111019/putin-russia-euriasian-union-ussr-republics-econnomic-bloc.htm>

 

 

 

 

Gilad Shalid vrij, door ruiling. 1027 Palestijnse gevangenen voor één Israëlische soldaat.

 

De hamas beweert dat Gilad niet gemarteld is. De vader van Gilad zei dat we dat maar met een korreltje zout moeten nemen. Gilad is in een vrij donkere kamer gehouden met weinig eenzijdige voeding, waardoor hij sterk vermagerde.

Lees verder en nog andere artikelen op de website van Vlaamse vrienden van Israël, zie onder de afbeelding.


http://brabosh.com/category/gilad-shalit/

 

 

 

 

 

Erdogan's Gunboats Challenge Cyprus Gas Search in Mediterranean

Erdogan's gewapende schepen dagen de zoektocht naar gas uit in de Middellandse zee

Emre Peker and Stelios Orphanides, ©2011 Bloomberg News

Wednesday, October 12, 2011

 

Oct. 10 (Bloomberg) --

Vertaald, ingekort:

De veertig jaar durende strijd tussen Turkije en Cyprus houdt zich nu ook bezig op zee.

De Grieks Cypriotische regering (welke Turkije niet erkennen) heeft het goedgekeurd dat er voor hun kust naar gas gezocht wordt, er worden miljarden dollars geïnvesteerd. Turkije heeft militaire schepen en gevechtsvliegtuigen naar het gebied gestuurd. Het Amerikaans-Israëlische bedrijf heeft de woede van Turkije op zich geworpen, wat ook de woede over de gedode activisten op de flotilla vorig jaar nog eens goed aanwakkert.

Confrontaties over dit meningsverschil zouden de hoop van Turkije om EU-lid te worden in de grond kunnen boren.

Het bedrijf Noble meldt dat dit veld het grootste gasveld is dat gevonden is de laatste tien jaar .

Erdogan noem het Cypriotische project een provocatie dat de VN-gesprekken over Cyprus zouden kunnen saboteren.

Erdogan jaagt banden na met Arabische landen. Een alliance met Egypte zou een kracht van 150 miljoenen mensen tot stand brengen, vertelde hij de juigende massa in Cairo op 13 september 2011. We zullen de Middelandse zee virtueel omcirkelen.

Hij dreigt ook dit gas en eventuele olie op een zwarte lijst te zetten.

Turkije zal eindigen aan de verkeerde kant met deze agressieve acties. Maar hij zal de confrontatie wel proberen te vermijden omdat hij pragmatisch (inspelend op de praktijk) is zei Robert O'Daly analist bij the Economist in Londen.

Maar dit soort disputen hebben altijd het gevaar van escalatie, zei Ker-Lindsay van LSE.  Mensen denken altijd dat er wel met dit soort situaties omgegaan kan worden, maar ze hebben ook de neiging om uit de hand te lopen

epeker2@bloomberg.net.

To contact the editor responsible for this story: Andrew J. Barden in Dubai at

barden@bloomberg.net.

Read more:

http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/g/a/2011/10/12/bloomberg_articlesLSSXVL0YHQ0X.DTL&ao=2#ixzz1bVZDfe6d

 

 

 

 

 

Turkey's New Activism in the Former Ottoman Lands and Continuing PKK Attacks

Turkije's nieuwe activisme in  het oude Ottomaanse rijk en de aanhoudende PKK aanvallen

Posted: 10/19/11 05:19 PM ET

 

Nederlandse vertaling en ingekort:

"Ik spreek mezelf tegen, ik ben groot, ik houd menigten bij elkaar", schreef Walt Whitman, één van Amerika's meest beroemde dichters. Het is niet moeilijk aan deze woorden te denken als je aan de positie van de Turkse premier Erdogan denkt. Hij gaf af op het Westen en zei dat deze imperialistische krachten nooit hun ambities op zullen geven. Maar het is dit land dat een vroeg-radar-systeem voor de NAVO toeliet, een militiaire alliantie oprichte met deze imperialistische landen.

 

Vandaag lanceerde de PKK, een Koerdische organisatie, één van zijn dodelijkste aanvallen in decennia op Turkije, waarbij 24 soldaten omkwamen in grensposten. De Erdogan-regering neemt het het Westen kwalijk dat Turkije zo'n makkelijk doelwit is voor de PKK, zij willen steun in hun strijd tegen dit terrorisme.

Nu Amerika zijn invloed lijkt te verliezen in het Midden-Oosten en Europa verdrinkt in een economische crisis, lijken de Arabische landen te lijden onder hun gebrek aan democratie en economische ontwikkeling. Er zijn dictators omgeworpen, maar het pad naar de toekomst is niet duidelijk. De wereld lijkt vastgelopen, politiek en economisch.

Turkije wil te graag de regio veranderen, met een houding dat ze dat wel kunnen. De regering probeert met iedereen in de regio goed om te gaan, maar het tegenovergestelde is waar, ze hebben bijna problemen met al hun buren.

Turkije heeft moedig geïnvesteerd in de relatie met Syria en Iran. Zonder Erdogan's steun had de Syrische president Assad nooit de isolatie van zijn land kunnen omkeren na de moord op de Libanese president Hariri.

Turkije heeft ook geprobeerd de relatie tussen Israël en Syrië te lijmen, maar de besprekingen liepen vast na een militaire operatie in Gaza. Erdogan nam deze afbraak erg persoonlijk en kreeg meer kritiek op Israël.

Erdogan zijn Islamitische wortels, in combinatie met de gemixte indentiteit van Turkije, namelijk een op het Westen georiënteerde seculaire democratie, kwamen in conflict. Onduidelijk is welke richting het land zou moeten nemen.

Erdogan's regering faalde niet alleen in het uiteendrijven van Iran en Syrië, maar kon ook niet voorkomen dat Assad zijn eigen volk vermoorde. Nu veroordeelt Erdogan Syrisch beleid. Nadat de VN faalde om sancties in te stellen, heeft Erdogan aangekondigd zelf sancties in te stellen.

Nu heeft de Iraanse President Ahmadinejad kritiek gehad op Turkije, om zijn samenwerking met de NAVO. Het schild dat in Turkije staat, zullen de Zionisten helpen bij een aanval op Iran.

Ze zeggen ook dat de Turken moslims in de rug steken/belazeren.

Deze week echter kondigden Iran en Turkije aan dat ze samenwerken voor de bouw van electriciteitscentrales op gas. Erdogan krijgt veel media-aandacht maar dit dubbele spel zou wel eens verkeerd kunnen uitwerken voor Turkije, regionaal en economisch.

Iedereen zou zich af moeten vragen, of het nieuwe activisme van de Erdogan-regering in de Moslimwereld, Turkije wel helpen in de veiligheid en nationale belangen van het land.

Verder heeft Erdogan gezegd, dat Israëls nuclaire wapens, een bedreiging zijn voor de regio. Hij vraagt zich af waarom Iran ook geen nuclaire wapens zou mogen hebben.

Turkije vond ook dat Israël excuses moest aanbieden voor het Gaza flotilla incident, maar het VN-rapport meldde dat Israël in zijn recht stond.

 

Turkije heeft te maken met een echt dilemma.

Nu sommige Palestijnse gevangenen in ruil voor Gilad Shalit toegelaten zijn in Turkije, omdat Israël ze niet meer bij hun grenzen willen hebben, heeft de Turkse regering gezegd dat de daden van deze Palestijnen niet tot terrorisme gerekend kunnen worden.

De Turken hebben nu wat uit te leggen aan hun jongste generaties wat terrorisme eigenlijk is, zeker in hun dispuut met de Koerden en hun terrorisme.

Geplakt uit <http://www.huffingtonpost.com/tulin-daloglu/turkey-pkk-_b_1019553.html>

 

 

 

Bahrain to U.S.: Stand up to Iran - 19 oktober 2011

Bahrain tegen de VS: Doe wat aan Iran

Bahrains minister van Buitenlandse zaken heeft een boodschap aan President Obama: je hebt het plan om de Saudische ambassadeur te laten vermoorden verijdelt en Iran gewaarschuwt dat ze de prijs zullen betalen, maar wat gaat de VS eigenlijk doen om Iran te laten zien dat ze het serieus menen?

De Kalifa monarchie in Bahrain is Sunnitisch terwijl de meerderheid Shiitisch is. Zij kennen de activiteiten van deze Ali Gholam Shakuri, het zijn radicale Shiiten. Ze zijn bang voor een politieke confrontatie vanuit Iran.

Bahrain’s foreign minister has a pointed message for President Obama: You’ve denounced Iran’s plot to assassinate the Saudi ambassador in Washington and warned that Iran “will pay a price.” But what is the U.S. actually going to do about Iran to show that it’s serious?

“We’re asking the U.S. to stand up for its interests and draw the red lines,” Sheikh Khalid Al-Khalifa, the Bahraini foreign minister told me. He referred to Iran-sponsored attacks on American forces in Lebanon and Iraq and asked: “How many times have you lost lives, been subject to terrorist activities and yet we haven’t seen any proper response. This is really serious. It’s coming to your shores now.”

Khalifa’s worries about American power echo what you read these days in the Arab press, and hear privately from Arab officials. But the Bahraini official, who’s in Washington this week talking to U.S. officials, was unusually blunt in the interview at his hotel suite.

To underline what he saw as the seriousness of the Iranian threat in the Gulf, Khalifa noted that Bahraini intelligence was familiar with the activities of Ali Gholam Shakuri, a Quds Force operative who was indicted last week for his alleged role in the assassination plot.

“This man is not new to us,” Khalifa said. He explained that months before the indictment was issued, Bahraini and Saudi intelligence had identified him as an important “Iranian interlocutor” with radical Shiite activists who oppose the Khalifa’s rule in Bahrain. The Khalifa monarchy is Sunni-led, but a majority of the island nation’s population is Shiite.

Khalifa mentioned one more name of interest to American observers of the Middle East — the Iraqi Shiite politician Ahmed Chalabi. Lobbying by Chalabi played an important role in mobilizing the Bush administration to invade Iraq in 2003; since then he’s been jockeying for power in Baghdad and, increasingly, tilting toward Iran on regional issues.

The peripatetic Chalabi has now taken up the cause of Bahrain’s Shiite community, pressuring the government in Manama and even, at one point last spring when the political confrontation was intense there, proposing to organize a rescue “flotilla” to deliver aid, on the model of the Turkish flotilla that tried to enter Gaza last year.

“We would regard him as an Iranian agent, no doubt,” said Khalifa. The Iraqi politician couldn’t be reached for immediate contact in Baghdad. But certainly, it’s fair to say that Chalabi has more political lives than a Persian cat.

By David Ignatius

Geplakt uit <http://www.washingtonpost.com/blogs/post-partisan/post/bahrain-to-us-stand-up-to-iran/2011/10/19/gIQAgxKwxL_blog.html>

 

 

Killings of Christians bring chill to Arab Spring

Military chiefs hailed as champions during anti-Mubarak protests now perceived as villains

De doding van Christenen brengt een kilte in de Arabische lente

De militairen die geëerd werden als kampioenen tijdens de anti-Mubarak-protesten worden nu als schurken gezien

BY COLIN FREEMAN, SUNDAY TELEGRAPH

OCTOBER 17, 2011

Vertaling en samenvatting:

Mina Daniel was een 20 jaar oude student van de Christelijke Koptische minderheid. Hij promootte de Moslim-Christen-eenheid met zijn liederen. Hij kreeg kogels bij zijn confrontatie met de militairen, in zijn hoofd en maag en één in zijn been.

Mina was een aardig, rechtvaardig persoon. Hij droomde ervan dat Egypte een land als Europa zou worden, waar jonge mensen niet meer naar het buitenland hoeven te reizen om hun dromen te verwerkelijken; zei zijn zus Mary van 41 jaar. De demonstratie was rustig, maar plotseling werden we aangevallen. Eerst werden stenen gegooid, toen kwamen gepanserde auto's en reden mensen aan. Ze vielen ons aan terwijl we vluchtten en kwamen met messen achter ons aan en riepen: Jullie Kopten, jullie ongelovigen, dit is een islamitisch land.

Christenen die slecht behandeld worden in Egypte is niets nieuws. De Koptische minderheid maakt maar 10% van de bevolking. Zij klagen al lang over discriminatie in werk en politiek.

De bezorgdheid is dat nu het leger betrokken was bij het bloedvergieten. 

De militairen zijn niet meer de vrienden van de bevolking. Er wordt gezegd dat ze nu een burgeroorlog  creeren tussen de Kopten en de Moslims. Kopten geven de schuld aan de Salafisten (extremistische moslims) voor de aanvallen op hun kerken en voor de ijver om haat te kweken bij mede-Moslims.

His beard and long hair styled in imitation of his hero, Mina Daniels was that rare thing among Che Guevara look-alikes - a would-be revolutionary who actually found a revolution to fight.

As a regular face in the antigovernment protests that toppled former president Hosni Mubarak in February, the 20-year-old student from Egypt's Coptic Christian minority was the stuff of Facebook folklore: first for his cheerful songs promoting Muslim-Christian unity, second for the bullets he took during standoffs with the security forces - two plastic ones to the head and stomach, and a live one that scarred his leg.

That Christians should claim mistreatment by Muslims is nothing new in Egypt: the Coptic minority, who form roughly 10 per cent of Egypt's 80 million people, have long complained of discrimination in both jobs and politics. Of far more concern, however, was the sense that the army was involved in the bloodshed.

Lauded for refusing to fire on crowds during the original uprising, military chiefs were hailed as champions of the people when they took over as Egypt's caretaker rulers seven months ago. But now, both Christians and Muslims claim the chiefs are proving all too similar to the Mubarak regime

- intolerant of protest and reluctant to fulfil their pledges to hand over to an elected civilian government.

"The military government is no longer the people's friend," said Daniel, sitting in Mina's spartan bedroom, where a picture of Jesus and Mary looked down on a tattered Nelson Mandela biography. "Now they are creating civil war between Copts and Muslims, as an excuse to stay in power."© Copyright (c) The Vancouver Sun

Read more:

http://www.vancouversun.com/news/Killings+Christians+bring+chill+Arab+Spring/5560484/story.html#ixzz1bW6dfYy6

 

 

 

 

UN could vote on Palestinian bid November 11

VN zou kunnen stemmen op het Palestijnse verzoek op 11 november

A top Western diplomat says a Security Council decision on Palestine's statehood may be taken as early as November 11

Een Westerse topdiplomaat zegt dat de Veiligheidsraad een besluit zou kunnen nemen op 11 november op zijn vroegst

AFP , Wednesday 19 Oct 2011

 

The UN Security Council could vote as early as November 11 on whether to grant the Palestinians full UN membership as a state, a top Western diplomat said Wednesday.

"There will be further discussions on 11 of November with possibly a vote (that would mark) the end of the consideration process," the diplomat said.

Er zullen verdere discussies worden gehouden op 11 november met misschien een stemming, dat het einde zal inluiden van het proces.

Following a "surprisingly harmonious" meeting on Tuesday, UN ambassadors will hold another meeting on November 3 on the issue, the diplomat said, followed by formal talks on November 11 that could conclude with a vote if the Palestinians want it to go ahead.

"It is in the hands of the Palestinians. If they say they want to delay (the voting process) for two weeks, we will do it," he added.

Als de Palestijnen het twee weken willen uitstellen, doen we het.

But the Palestinians still lack the nine votes they need at the Security Council to secure a recommendation for statehood recognition as a full member, which would then be voted on by the UN General Assembly.

Ze missen nog 9 stemmen voor een Palestijnse staat.

They currently hold observer status at the world body and could seek an intermediary status as non-member observer state, a status akin to that held by the Vatican, if the full membership bid fails.

Ze zouden een waarnemende niet-lid observerende staat status kunnen krijgen.

The Palestinian move for UN recognition as a state is strongly opposed by both Israel and the United States, which say a Palestinian state can only emerge through bilateral negotiations.

Israel en de VS zijn tegen een Palestijnse staat en vinden dat deze staat alleen moet ontstaan door middel van onderhandelingen.

 

Geplakt uit <http://english.ahram.org.eg/NewsContent/2/8/24592/World/Region/UN-could-vote-on-Palestinian-bid-November-.aspxHome
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content