Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
mei en juni 2009
maandag 18 mei 2009
Klik voor ware grootte
Obama en Netahjahu geven persconferentie.

Obama versus Netahjahu

Vandaag ontmoet premier Netanjahu president Obama. Een ontmoeting waar met veel spanning naar gekeken wordt. Het is duidelijk dat Obama de zogenaamde tweestatenoplossing voorstaat. Een Palestijnse staat in het hartland van Israël, in Judea en Samaria.

Een paar van de consequenties:

 1. Ongeveer 250.000 Joodse mensen zullen uit hun huizen worden verdreven. Bloeiende gemeenschappen zullen aan de vijand worden overgeleverd. Zo ging het in de Middeleeuwen in Europa en zo ging het in Hitler Duitsland. Een angstig vooruitzicht. Niet alleen voor Israël maar ook voor de wereld die probeert Israël een 22e Arabische moslimstaat binnen de grenzen te accepteren en zelfs te steunen.
 2. Heel Israël komt onder het bereik te liggen van raketten en mortieren van Hamas en van de terreurafdeling van Abbas, de Islamitische Jihad.
 3. Oost Jeruzalem en de Tempelberg komen in Palestijnse handen. Net als in de tijd vóór 1967 zullen de Israëli’s in West Jeruzalem voortdurend bestookt worden door sluipschutters, raketten en ander oorlogstuig.
 4. Ongeveer 1/3 van de watervoorziening van Israël komt uit de bergen van Israël. Dat zal worden afgesloten . Schoon water is voor elk land een eerste levensbehoefte.
 5. Duizenden palestijnse moordenaars zullen worden vrijgelaten. De ervaring van gevangenenruil in het verleden leer dat velen van hen weer op Israël zullen worden losgelaten.

Bovenstaande is een samenvatting van een artikel van Yosef Rabin.

lees verder op:
http://janvanbarneveld.nl/actueel/israel/obama-verus-netanyahu-de-paus-versus-israel-de-wereld-versus-de-bijbel-israelische-arabieren-ve.htmlDe Tiende Oorlog
donderdag 16 april 2009
Klik voor ware grootte
... wat gaat er verder gebeuren? Een nieuwe aanval van Hezbollah? Een atoomoorlog door een aanval van Iran en Syrië op Israël? Een preventieve aanval van Israël? De in de Bijbel voorzegde oorlogen om Jeruzalem? ...

De Gaza-oorlog is de negende oorlog die Israël sinds 1948 heeft moeten voeren. Oorlogen die Israël zijn opgedrongen. Het zal niet de laatste zijn. Want het dodelijke antisemitische gif is diep doorgedrongen in de harten van de meeste Moslim Palestijnen. Het is springlevend in de meeste Moslimlanden.

Hamas leiders en Moslim geestelijken benadrukken voortdurend dat het een religieuze plicht van Moslims is Joden te bestrijden en te doden. De vernietiging van Israël is een belangrijk moment in de eschatologie (eindtijdleer) van de Islam. De wereld werkt enthousiast mee aan het onderhouden van Moslim terroristennesten in en rond Israël. De enorme internationale druk op Israël heeft tot doel eindelijk een Palestijnse terroristenstaat binnen de grenzen van het historische Israël te realiseren. De VS, de VN, de EU roepen eensgezind dat die “Palestijnse staat” er eindelijk moet komen. De hele wereld roept om de 22e Arabische moslimstaat.

Er zijn maar twee groepen die dat niet willen.

De eerste groep bestaat uit ongeveer de helft van de Israëli’s met christenzionisten die hen steunen.

De tweede groep bestaat uit de Palestijnen zelf. Als ze echt een staat naast Israël wilen hadden ze die al lang kunnen hebben. Diverse malen heeft Israël die aangeboden. Maar dat is niet wat ze willen. Ze willen heel Israël ‘Judenfrei’ opgeleverd hebben. Daar sturen ze op aan. Hamas via de weg van geweld. Fatah en de Palestijze Autoriteit onder Abbas via een weg die geplaveid wordt door diplomatie en terrorisme.

Nu wordt het wel erg spannend. Tenzij de God van Israël ingrijpt, zoals Hij de afgelopen 60 jaar dikwijls heeft gedaan. Voor Israël was de Gaza-oorlog een noodzakelijke, maar “no-win-oorlog”. Israël wordt door de hond wordt gebeten (Hamas raketten) of door de kat gekrabd (Fatah terrorisme). Het Sanhedrin in Jeruzalem heeft ernstig gewaarschuwd tegen de wapenstilstand. Hamas blijft een voorhoede van de grote jihad tegen Israël. Onderlinge onenigheid tussen de terroristenbewegingen en Arabische landen gaat voornamelijk over de tactiek in de strijd tegen Israël. Wat gaat er verder gebeuren? Een nieuwe aanval van Hezbollah? Een atoomoorlog door een aanval van Iran en Syrië op Israël? Een preventieve aanval van Israël? De in de Bijbel voorzegde oorlogen om Jeruzalem? In de eschatologie van de Islam moet Jeruzalem de hoofdstad van een wereldomvattend kalifaat van hun messias, de Mahdi, worden. Of de oorlog van Gog (Ezechiël 38 en Ezechiël 39) tegen Israël? Met een angstaanjagende snelheid naderen apocalyptische climaxen. De financiële crisis is hier een voorbode van.

Wat verder in dit artikel?

 • De negen oorlogen van Israël.
 • De oorlog van de leugens
 • Uw oorlog

Negen oorlogen

 1. Onafhankelijkheidsoorlog (1948-1949). Vijf Arabische legers overvielen de pas opgerichte staat Israël. De overwinning van Israël was een wonder.
 2. Sinaï-campagne (1956). Israël viel de Sinaï binnen om terroristen uit te schakelen
 3. Zesdaagse Oorlog. Israël veroverde Judea, Samaria en Oost Jeruzalem op Jordanië en Gaza op Egypte. Israël was weer Bijbels “compleet”. Gods wonderen waren duidelijk.
 4. Yom Kippoer Oorlog (1973). Arabische legers overvallen Israël op Grote Verzoendag. Ternauwernood door Israël afgeslagen. Weer werd Israël net op het nippetje gered.
 5. Libanonoorlog I (1982). Israël verjoeg de Palestijnse terroristen en Arafat uit Zuid Libanon naar Tunesië.
 6. Intifada I (1987). Volksopstand van Palestijnen. Voornamelijk in Judea en Samaria.
 7. Intifada II (2002). Nadat Arafat voorstellen en het aanbod van Israël voor een Palestijnse staat had afgewezen, brak een door Arafat geplande volksopstand uit.
 8. Libanon II (2006). Om de terroristische Hezbollah uit te schakelen. Mislukt, omdat Hezbollah nu sterker is dan vroeger. UNIFIL, de VN-macht die de herbewapening van Hezbollah moest verhinderen, faalde.
 9. Gaza-oorlog (2009). Zolang de Moslim haatcampagnes en de rakettenregen vanuit Gaza tegen Israël doorgaan, zal deze oorlog blijven. De Bijbel zegt niet voor niets: “Westwaarts zullen zij de Filistijnen op de schouder vliegen” (Jesaja 11:14)
Lees verder op:
http://janvanbarneveld.nl/artikelen/eindtijd/de-tiende-oorlog.html
 

Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content