Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
mei 2011

 

Israël verwerpt Obama's eis om onverdedigbare grenzen te accepteren

 

Kaart waarop te zien is dat de grootste Israëlische bevolkingscentra onverdedigbaar worden als er een Palestijnse staat komt binnen de 'grenzen' van 1967 (groene lijn).

 

Kort na Obama's Midden Oosten toespraak, waarin de Amerikaanse president de eis op tafel legde dat Israël zich moet terug trekken achter de volstrekt onverdedigbare -en nooit officieel erkende- 'grenzen' van 1967, verklaarde de Israëlische premier Netanyahu dat een Palestijnse staat nooit ten koste mag gaan van de levensvatbaarheid van de enige joodse staat ter wereld, en hij daarom van Obama verwacht dat hij de in 2004 gedane toezeggingen door president Bush, namelijk dat Amerika Israël niet zal dwingen zich achter deze grenzen terug te trekken, zal nakomen. (1)

In zijn reactie zei Netanyahu tevens dat hij het weliswaar waardeert dat Obama probeert om vrede tussen Israël en de Palestijnen te bewerkstelligen, maar dat de Palestijnen wel Israël moeten erkennen als het joodse thuisland en de garantie moeten geven dat ze in het vervolg zullen afzien van iedere claim op het grondgebied van Israël. Feitelijk verwierp de Israëlische premier hiermee de kern van Obama's nieuwe Midden Oosten politiek, die er vooral op gericht lijkt te zijn de Palestijnen en Arabische wereld te plezieren ten koste van de veiligheid van de joodse staat en die nieuwe, verregaande concessies van Israël verwacht.

 

Obama is de eerste Amerikaanse president die eist dat het Israëlische leger zich volledig terugtrekt uit de toekomstige Palestijnse staat, zonder dat hij tegelijkertijd tegemoet komt aan de veiligheidsbelangen van Israël en zonder dat hij de voortdurend herhaalde dreigementen en talloze aanvallen en aanslagen van de Palestijnen en andere Arabieren aankaartte. Obama wil dat het Israëlische leger uiterst vitale defensielinies in de Jordaanvallei, die nodig zijn om de joodse staat te beschermen tegen een Arabische invasie uit het oosten, opgeeft.


Lees hele artikel op:  <http://xandernieuws.punt.nl/?id=631624&r=1&tbl_archief=&>Nog meer redenen waarom je Israël zou moeten steunen: 
Glenn Beck op Fox News. 

 

Mensen vluchten weg van de Mississippi

za 14/05/2011 - 14:12 In de Amerikaanse staat Louisiana zal de Mississippi vandaag naar alle waarschijnlijkheid een kritiek hoogwaterpeil bereiken. Daarom is het licht op groen gezet om de Morganza-dam open te breken, waardoor de Mississippi kan overstromen in het Atchafalaya-bekken en zo erger kan worden voorkomen.

 

Als de Morganzadam straks wordt opengebroken, komt ruim 7.500 vierkante kilometer meer dan 7 meter onder water te staan. Er is dan ook een ware volksverhuizing op gang gekomen.

Maar er is begrip voor de beslissing, want als de druk niet van de rivier wordt gelaten, dreigt hij in New Orleans te overstromen en dat betekent wellicht een nog grotere ramp dan met de orkaan Katrina in 2005. 

Met man en macht probeert men intussen te voorkomen dat de overstromingen te veel schade zouden aanrichten. Gedetineerden worden ingeschakeld om zandzakjes te vullen. En op verschillende plaatsen worden nieuwe tijdelijke dammen aangelegd om de Mississippi in te tomen

 

Pasted from <http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/100514_mississippi


Rond 20 april beweerde de Palestijnse leider dat Obama ze een Palestijnse staat beloofde in september. In deze zelfde week kwam er een hernieuwd stormfront met veel regen en begon de Mississippirivier buiten zijn oevers te treden. 27 en 28 april kwamen er bijna 300 mensen om door iets minder dan 200 tornado's. 

 

Muslim contender for Egyptian presidency designed for US approval

Een Moslim kandidaat voor het presidentsschap, die goedkeuring van de VS kan wegdragen.

DEBKAfile

Exclusive Report

May 13, 2011,

Notwithstanding the Egyptian Muslim Brotherhood's promise not to seek the presidency, Abdel Moneim Aboul Fotouh, 60, member of the MB's Shura Council, has announced he would run for president in Egypt's coming election albeit as an "independent," although no one doubts whom he represents.

April 29,

DEBKA

-Net-Weekly 490 revealed that Fotouh was MB's presidential candidate, the first publication to do so. Recently discovered by the American media, he is depicted as a progressive, moderate Muslim figure. 

 

Vertaling:

Het Moslim Broederschap zou niet het presidentsschap najaagen,  maar Abdel Moneim Aboul Fotouh, lid van het Shura Council van het Moslim Broederschap, heeft aangekondigd, mee te doen als een onafhankelijke. Maar er is natuurlijk geen twijfel wie  hij vertegenwoordigd.

 

Pasted from <http://www.debka.com/


 

Tornadoes, floods and blizzards... U.S. is hit by a record FIVE billion-dollar weather disasters in 2011 (and it's only May)

Tornado's, overstromingen en sneeuw- stormen, de VS is geraakt door een record aan schade van wel 5 miljard 3dollar, alleen in 2011, en het is pas mei.

 

13th May 2011

  • Floods in Mississippi to affect 10 per cent of the state's oil industry
  • Worst first half of the year for weather-related costs on record
  • Disasters will affect insurance premiums throughout the country
  • Vertaling:
  • Overstromingen in Mississippi heeft zijn effect op 10% van olieproductie in deze staat.
  • Begin jaar record aantal weer-gerelateerde schade.
  • Rampen zullen de verzekeringspremie's omhoog jagen in het hele land.

 

The U.S. has suffered five billion dollars in weather related damage in 2011 so far - the highest ever recorded for a half year.

Tornadoes, blizzards, floods and storms have inflicted record costs because of their severity and their location - hitting populous areas such as Memphis, Tennessee, Raleigh, North Carolina, and Tuscaloosa, Alabama.

And for those who think they have escaped the worst,  experts are now predicting Americans can expect rising insurance premiums as a result of the huge number of claims that continue to roll in.

Lees verder op

Pasted from <http://www.dailymail.co.uk/news/article-1386580/Tornadoes-floods-storms--U-S-hit-billion-dollar-weather-disasters-year-May.html
 Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content