Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
maart 2011


 

Syrië levert wapens aan Gadaffi; Beginnende exodus uit Benghazi -

13 maart 2011

 

Gadaffi en Assad - vrienden door dik en dun.

 

Terwijl de Amerikaanse regering er bij de Arabische Liga op aandrong de instelling van een no-fly zone boven Libië goed te keuren en Europa plannen maakte om een dreigende nederlaag van de anti-Gadaffi rebellen te voorkomen, is Syrië begonnen met het sturen van wapens, voorraden, reserve onderdelen en munitie naar Gadaffi, zodat hij kan blijven doorgaan met het verpletteren van de opstand in zijn land.

Inlichtenbronnen melden dat een Libische generaal dit weekend een bezoek heeft gebracht aan het Syrische marinecommando in de havenstad Tartous, met als doel het opzetten van een verbindingskantoor voor het organiseren van de levering van militaire goederen vanuit Syrië aan het Libische leger. Begin vorige week ontving de Syrische president Bashar Assad al een andere Libische official, die kwam onderhandelen over het soort wapens dat Gadaffi wil hebben en wat deze moeten gaan kosten. Na zijn vertrek gaf Assad het bevel de militaire noodvoorraden aan te spreken en diverse ladingen wapens en andere goederen met civiele vrachtvliegtuigen naar Libië te sturen.

 

Lees verder

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=624991&r=1&tbl_archief=0&>

 

 

 

 

Geologisch expert waarschuwt voor aanstaande zware aardbeving Amerika

 

De aardbevingen in eerst Chili, toen Nieuw Zeeland en nu Japan volgen kloksgewijs de 'Ring of Fire'  Volgens Jim Berkland is nu Noord Amerika aan de beurt.

 

Geologisch expert Jim Berkland, voorheen werkzaam bij de United States Geological Survey, waarschuwde gisteren op Fox News voor een aanstaande zware aardbeving in de Verenigde Staten. 'Als hij zich zorgen maakt zou u dat ook maar beter kunnen doen,' aldus de presentator, daarmee verwijzend naar Berklands correcte voorspelling van de 'World Series aardbeving' in San Francisco op 17 oktober 1989. Volgens Berkland staan alle signalen op rood voor een nieuwe zware aardbeving in Amerika, die al binnen twee weken zou kunnen gaan plaatsvinden.

'Oktober, maart en april zijn in de geschiedenis de drie maanden geweest waarin aardbevingen de grootste verwoestingen hebben aangericht in het gebied van San Francisco Bay. Op 19 maart hebben we niet alleen een volle maan maar zal de maan tot het jaar 2016 niet meer zo dicht bij de Aarde staan als op die dag (de dichtste nadering in 18 jaar tijd). En de volgende dag is de equinoctiale (lente) vloedstand, dus dan vallen de drie krachten met het meeste invloed op het getij samen,' legt Berkland uit.

 

Lees verder op

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=625340&r=1&tbl_archief=0&>

 

 

 

 

'Luchtmachten vijf landen klaar voor aanval op Libië' - Gadaffi dreigt met vergelding tegen doelen in Europa en het Midden Oosten - 17 maart 2011

 

UPDATE 19.40: Nadat Rusland beloofde een resolutie in de VN-Veiligheidsraad aangaande de instelling van een no-fly zone niet te blokkeren melden militaire bronnen dat de luchtmachten van de VS, Groot Brittannië, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar klaar staan om, zodra de resolutie is aangenomen, Libië aan te vallen. Het regime van Gadaffi heeft gedreigd om in dat geval vergeldingsmaatregelen te nemen tegen militaire- en burgerdoelen in Europa en het Midden Oosten, waaronder het lucht- en zeevaartverkeer. Eerder op de dag berichtten we dat Amerika Egyptische vliegvelden wil gebruiken voor een mogelijke aanval op Gadaffi's troepen. Deze aanval lijkt nu slechts een kwestie van tijd.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft gisteren kort voor haar vertrek uit Cairo naar Tunis de heersende militaire junta toestemming gevraagd voor het gebruik van Egyptische vliegvelden voor het afdwingen van een no-fly zone boven Libië, die vandaag in de VN Veiligheidsraad besproken zal worden. Omdat dit waarschijnlijk niet genoeg zal zijn om Gadaffi te stoppen overweegt Amerika om daarnaast luchtaanvallen uit te voeren op zijn troepen, zodat hun opmars naar Benghazi, de belangrijkste stad die in handen is van de rebellen, wordt gestopt.

 

In Washington wordt nu toch direct militair ingrijpen overwogen om een welhaast zekere overwinning van Gadaffi op de rebellen te voorkomen. Naast zijn troepen zouden daarbij ook de belangrijke overheids- en militaire centra in Tripoli het doelwit van de luchtaanvallen kunnen zijn.

 

Lees verder op

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=625393&r=1&tbl_archief=0&>

 


 

CNN toont toespraak regering van Libie met twee belangrijke berichten, voor Obama en Engeland en Verenigde Naties, waarbij ze verklaren dat ze geen gevecht voeren tegen de rebellerende bevolking, maar tegen Al Quaida !!?- 19 maart 2011

 Interventie Libië 'binnen enkele uren'

18 maart 2011 11:24 | bnr.nl

,Binnen enkele uren'' zal in Libië militair worden ingegrepen door het instellen van een vliegverbod. Volgens een woordvoerder van de Franse overheid zal deze interventie snel van start gaan. De woordvoerder zei dat Frankrijk zal deelnemen aan de aanvallen die nodig zijn om een vliegverbod in te stellen. 'De Fransen, die de oproep voor deze maatregel hebben geleid, zullen natuurlijk consistent zijn en militair interveniëren', aldus de zegsman.

 

Kort daarvoor liet ook Noorwegen weten de militaire actie tegen de troepen van de Libische dictator Muammar Kaddafi te steunen. 'We zullen deelnemen aan de operatie', aldus de Noorse minister van Defensie. 'Maar het is te vroeg om precies te zeggen hoe. Het sturen van vliegtuigen lijkt voor de hand liggend.'

Geen verzoek voor Nederlandse bijdrage

Of Nederland ook een bijdrage zal leveren is vooralsnog niet bekend. Tot donderdagavond laat was er nog geen verzoek gedaan aan Nederland.

Gevechtsvliegtuigen

Denemarken heeft aangegeven geen militaire steun te geven zolang er geen parlementair akkoord is. Als het Deense parlement instemt met een missie, zal het Scandinavische land waarschijnlijk gevechtsvliegtuigen sturen. Polen wil de missie logistiek ondersteunen, maar sluit een militaire rol uit.

Duitsland wil geen troepen sturen

Datzelfde geldt voor Duitsland, dat zich onthield van stemming in de VN-Veiligheidsraad. Hoewel Berlijn het geweld van de Libische dictator Muammar Kaddafi een halt wil toeroepen, is het land niet bereid om troepen te sturen.

 

Pasted from <http://www.bnr.nl/topic/libie/2011/03/18/interventie-libi-binnen-enkele-uren-1>

 

 

 

 

 

14 Maart 2011 | 13:51:02

'Israël heeft op twee na grootste leisteen oliereserves ter wereld'

 

In 2013 neemt Israël het Tamar gasveld in de Middellandse Zee in productie. Hierdoor kan de Joodse staat 20 jaar lang in de eigen gasbehoeften voorzien.

 

Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat Israël niet alleen een enorme hoeveelheid gas kan gaan winnen, maar tevens dat de oliereserves van de Joodse staat vele malen groter zijn dan eerder werd gedacht. In november 2010 werden deze leisteen oliereserves geschat op 4 miljard vaten olie, maar na bijstelling door een leidinggevende geoloog zouden dit maar liefst 250 miljard vaten zijn, de op twee na grootste hoeveelheid ter wereld. Ter vergelijk: Saudi Arabië heeft 260 miljarden vaten aan bewezen oliereserves.

In 2013 neemt Israël het Tamar gasveld in de Middellandse Zee in productie. Hierdoor kan Israël 20 jaar lang in de eigen gasbehoeften voorzien, iets dat na het opblazen van de Egyptische gasleiding naar Israël door Hamas extra aantrekkelijk is. Het recent ontdekte Leviathan gasveld, dat twee keer zo groot is, kan daarom geheel gebruikt worden voor de export. De US Geological Survey schat dat er zo'n 37 biljoen kubieke meter gas in het hele Levant bassin te vinden is, waarvan het grootste deel onder Israëlisch gezag valt.

Minder bekend maar van nog groter belang is het feit dat de geschatte oliereserves van Israël op dramatische wijze zijn bijgesteld van 4 miljard naar 250 miljard vaten. Dat stelde dr. Yuval Bartov, hoofd geoloog voor Israël Energy Initiatives tijdens het jaarlijkse symposium van de prestigieuze Colorado School of Mines. Onafhankelijk olie industrie analisten hebben zijn gegevens bekeken en deze niet weerlegd. Dat zou betekenen dat Israël na de VS en China de op twee na grootste hoeveelheid leisteenolie in bezit heeft.

 

Lees verder op

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=625060&r=1&tbl_archief=0&>

 

 

 

 

 

Southern Israel bombarded with over 50 rockets from Gaza

In response to barrage of rockets, Lieberman instructs Israeli UN envoy to lodge formal complaint; in message to envoy, Lieberman says this incident proves that a future Palestinian state will be a 'terrorist state.'

19.03.11

Het zuiden van Israel gebombardeerd met 50 raketten vanuit Gaza. In antwoord op de aanvallen: Lieberman zegt dat dit een bewijs is dat een toekomstige Palestijnse staat een terroristische staat zal zijn.

By Barak Ravid and Haaretz Service Tags: Israel news Gaza

Southern Israel was bombarded with rockets from Gaza on Saturday morning, with over 50 rockets landing in the southern part of the county, Israeli media reported.

Two people were reported to be lightly injured and two homes damaged by the barrage of rockets.

Twee mensen zijn licht gewond geraakt en twee huizen zijn beschadigd door de raketten.

The rockets began to land in the early hours of Saturday, with most of them landing in open areas in southern Israel's western Eshkol region. Two of the rockets landed on small communities in the area.

De raketaanval begon zaterdagochtend, waarbij de meeste raketten in een open gebied zijn geland. Twee raketten zijn op kleine gemeenschappen terechtgekomen.

Police forces rushed to the area in order to record where the rockets had fallen and and where they had exploded. Residents in the area were ordered to remain inside their houses and in shelters.

In response to the rocket barrage, Foreign Minister Avigdor Lieberman instructed the Israeli envoy to the United Nations to lodge an official complaint.

Minister van Buitenlandse zaken A. Lieberman zegt dat ze een officiele klacht zullen indienen bij de Verenigde Naties.

"The offensive this morning, which took place while the Palestinian Authority and Hamas were speaking about reunification, shows that the international support for a Palestinian state that the Palestinians are trying to garner, would actually be support for the creation of a terrorist state," Lieberman wrote in the message designated for the UN.

The future Palestinian state's "first and foremost goal is the destruction of Israel," Lieberman's message stated.

Het doel van de toekomstige Palestijnse staat zal in eerste  instantie de vernietiging van Israel zijn.

Earlier in the week, Israel seized a ship smuggling tons of weapons purportedly destined for use by Gaza militants.

Eerder deze week heeft Israel een schip gestopt die wapens aan boord had uit Iran.

Israel says that the arms, which included six C-704 radar-guided anti-ship missiles, thousands of mortar shells and almost 67,000 assault rifle bullets for AK-47s, were from Iran.

Last month, two grad rockets were fired at Be'er Sheva for the first time since the city was hit by rocket fire in the 2009 Gaza war.

De gemeente Be er Sheva werd voor het eerst weer geraakt sinds de Gazaoorlog in 2009.

 

Pasted from <http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/southern-israel-bombarded-with-over-50-rockets-from-gaza-1.350158>

 

 

 

16 Maart 2011 | 13:27:31

'Turkse luchtmacht onderschept Iraans vliegtuig met wapens voor Syrië'

Door Israël in beslag genomen smokkelschip vervoerde wapens die door Iraanse marineschepen in Syrië waren gelost

 

Turkse F-16's onderschepten een Iraans vrachtvliegtuig voor Syrië. Trekt Turkije een rode lijn naar Teheran, of is het propaganda?

 

Volgens de Turkse media -die verwijzen naar buitenlandse nieuwsbronnen- heeft de Turkse luchtmacht een Iraans vrachtvliegtuig gedwongen te landen op het vliegveld van Diyarbakir in zuidoost Turkije omdat het toestel wapens en/of nucleaire materialen aan boord had met bestemming Syrië. Het toestel wordt nu onderzocht. (1). Tijdens het invoeren van dit artikel werd bekend dat de Turkse autoriteiten inmiddels ontkennen dat er zich wapens aan boord van het Iraanse toestel bevonden.

Onder premier Erdogan heeft Turkije de afgelopen jaren een radicaal andere koers ingeslagen. Het land keerde zich in toenemende mate van het Westen en vooral Israël af, en ging economische en militaire samenwerkingsverbanden aan met Iran en Syrië. Gisteren nog werd het bestaan van de militaire as tussen Turkije, Syrië, Iran, Hamas en Hezbollah onderstreept toen Israëlische commando's een vrachtschip met Iraanse wapens voor Hamas onderschepten, dat onderweg was van Syrië via Turkije naar de Egyptische havenstad Alexandrië, vanwaar de wapens over land naar de Gazastrook zouden worden vervoerd. De wapens waren afkomstig van de Iraanse marineschepen die onlangs voor het eerst afmeerden in de Syrische havenstad Latakia. (2)

 

Lees verder op

Pasted from <http://xandernieuws.punt.nl/?id=625292&r=1&tbl_archief=0&>

 

 

 

 

Malaysia: Ship with illegal cargo was Iran-bound

Schip uit Maleisie had illegale lading aan boord en was onderweg naar Iran.

Friday, 18 March 2011

The Associated Press

KUALA LUMPUR, Malaysia (AP) — Malaysian police say a ship smuggling equipment that possibly could be used to make nuclear weapons had been headed to Iran.

Het schip smokkelde materiaal wat gebruikt kan worden voor nucleaire wapens.

National police chief Ismail Omar told The Associated Press on Friday the Malaysian-registered ship was traveling from China to Tehran.

Het schip uit Malaisie voer van China naar Teheran.

The cargo was seized two weeks ago at a central Malaysia harbor. Authorities are investigating whether the equipment could be used to make nuclear weapons.

The Sun newspaper reported Friday the equipment was declared as two agitating mixer machines and a stainless steel storage tank.

Het materiaal bestond uit Mixer-machines en een roestvrijstalen tank.

But investigations showed they required a special permit under a law Malaysia passed last year to curb the trafficking of nuclear weapon components.

Onderzoek wees uit dat er speciale vergunning nodig was geweest onder de wet in Malaisie voor het vervoer van materiaal wat gebruikt kan worden voor nucleaire wapens.

The Sun did not cite any sources. It was first to report on the cargo's seizure Thursday.

The Sun heeft zijn bronnen niet geopenbaard. Het kwam donderdag naar buiten.

 

Pasted from <http://www.iranfocus.com/en/index.php?option=com_content&view=article&id=22939:malaysia-ship-with-illegal-cargo-was-iran-bound&catid=8:nuclear&Itemid=45>

 

 

Germany won't send forces to Libya, foreign minister declares

 

As security council meets to vote on no-fly zone, Guido Westerwelle rules out German military involvement

Guido Westerwelle, the German foreign minister, said attacking Muammar Gaddafi's forces in Libya could end up weakening the freedom movement there and in other Arab countries, Photograph: Jean-Christophe Verhaegen/AFP/Getty Images

Germany's foreign minister, Guido Westerwelle, has declared the country remains strongly opposed to air strikes against Muammar Gaddafi's forces or any other military intervention in Libya.

Minister van Buitenlandse zaken Guido Westerwellen heeft verklaard dat het land tegen militaire interventie is in Libie.

Speaking to the Guardian, Westerwelle warned the results of western military intervention were "unpredictable" and could have consequences for freedom movements in the Arab world.

Het zou onvoorspelbare consequentie kunnen hebben voor de vrijheidsstrijd in de Arabische wereld.

"Your own instinct is to say 'We have to do something.' But military intervention is to take part in a civil war that could go on for a long time.

Ons instinct zegt wel dat we iets moeten doen, maar militaire interventie betekent dat we lang in een burgeroorlog gesleept kunnen worden.

"Germany has a strong friendship with our European partners. But we won't take part in any military operation and I will not send German troops to Libya."

Westerwelle said other options could be used against Libya including "targeted sanctions, political pressure and international isolation".

Andere opties, zoals politieke druk en internationale isolatie kunnen gebruikt worden.

"Considering alternatives to military engagement is not the same as doing nothing," he said. He declined to say how Germany would vote this evening at the UN security council.

Hij wilde niet zeggen waarom Duitsland niet in de stemming mee wilde doen bij de VN.

Westerwelle's comments reveal the gaping divisions within the European Union on how to deal with the fast-moving situation in Benghazi and the relentless advance of pro-government forces. Britain, France and the US are pushing for a no-fly zone to protect civilians but the Germans remain deeply sceptical.

"The military solution seems so simple but is not so simple. It's risky and dangerous,"

De militaire optie lijkt simpel, maar dat is het niet, het is riskant en gevaarlijk. Wij willen de revolutinisten steunen, niet verzwakken.

Westerwell said. "We are concerned about the effects on freedom movements in north Africa and the Arab world. We admired the jasmine revolution in Tunisia ... but we want these freedom movements to be strengthened, not weakened."

 

Pasted from <http://www.guardian.co.uk/world/2011/mar/17/germany-rules-out-libya-military>

 

 

Last Update: Wed Feb 23, 2011 09:06 am (KSA) 06:06 am (GMT)

US blasts "unacceptable" Libya violence, hints of sanctions

Washington about to order Libya invasion: Castro

Artikel van 23 februari 2011!

Cuban leader Fidel Castro

Havana, CUBA/WASHINGTON (AlArabiya.net, Agencies)

Cuba and Nicaragua have sprung to the defense of embattled Libyan leader Moammar Gaddafi, with Fidel Castro claiming early Wednesday that Washington plans to order a NATO invasion of Libya to seize oil interests, as the U.S. slammed as "completely unacceptable" Libya's deadly crackdown on widespread protests and hinted for the possibility of sanctions against Tripoli.

Cuba en Nicaragua zijn op de bres gesprongen voor de Libische leider Gaddafi. Castro beweert dat Washington van plan is Libië binnen te vallen om controle te krijgen over de oliereserves.

"To me, it's absolutely clear that the government of the United States is not interested in peace in Libya," said the 84-year old former Cuban leader, who still heads the Cuban Communist Party.

Washington, he said, "will not hesitate to give the order for NATO to invade that rich country, perhaps in the coming hours or days."

De Cubaanse leider zegt dat het Amerika helemaal niet om vrede te doen is, ze zullen niet twijfelen om dat rijke land binnen te vallen de komende uren of dagen.

 

 

Lees verder op

Pasted from <http://www.alarabiya.net/articles/2011/02/23/138820.html>

 Naar mijn mening maakt Nederland een grote fout als zij meedoen aan een actie tegen de huidige regering van Libië. De Arabische liga is zelf heel goed kundig om eventueel de bevolking in Libië te helpen. Dan kunnen er geen misverstanden ontstaan. De Arabische landen zijn al vreselijk wantrouwend tegen het Westen, ze hebben gelijk ook, want wie weet echt wat de motieven zijn. Duitsland heeft dat volgens mij ook door! Bovendien zijn er Arabische landen die achter Gadaffi staan, bijvoorbeeld Syrië.

Ik twijfel aan de motieven van de VS en de NAVO, want bij de moordpartijen in Soedan hebben ze toch ook niets gedaan, maar ja, daar waren geen oliebelangen.

 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content