Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
januari 2011

De Verenigde Staten heeft de afgelopen drie jaar geprobeerd de regering van Egypte omver te werpen, zegt Wikileaks- 29 januari 2011
Vertaald uit:  <http://rt.com/news/egyptian-president-dismisses-cabinet/>

 

 
De Amerikaanse regering was de afgelopen drie jaar van plan om de Egyptische president omver te werpen - dat is vrijgegeven door Wikileaks.

De bestanden gaven aan dat Washington in het geheim figuren  steunden die achter de opstand zitten.

Eerder op zaterdag in een televisietoespraak, heeft de Egyptische president Hosni Mubarak zijn regering ontslagen en beloofde hervormingen en een nieuw kabinet zou binnenkort worden aangekondigd.

Tienduizenden zijn de straten opgegaan in heel Egypte uit protest, zijn tegen het regime van Mubarak en vraagt om zijn afzetting. Het leger heeft geprobeerd een avondklok in de hoofdstad Cairo in te stellen, maar het hoofdkantoor van de regerende partij is in vuur en vlam gezet door demonstranten.

Onrust in Egypte komt weken na een maand van chaos in Tunesië, die 80 doden tot gevolg had en de president omvergeworpen heeft.  

 

Neemt het christendom de planeet over?

Aanwijzingen christendom het snelst groeiende geloof op aarde is

Wat is de snelst groeiende religie op aarde?

De meeste nieuwsberichten suggereren dat het de islam is.

Maar het bewijs suggereert een nieuwe, of, misschien, de oorspronkelijke vorm van Bijbels geïnspireerd evangelisch Christendom dat door China, Afrika, India en Zuidoost-Azië  raast, - waardoor verreweg het snelst groeiende geloof op de planeet is.

 

Rutz maakt in zijn boek Megaverschuiving het punt dat het christendom wordt gezien als het snelst groeiende geloof in de wereld.

Hij zegt dat er 707 miljoen "ingeschakelde discipelen" die passen in deze nieuwe categorie en dat deze "kerk" aan het exploderen is in de groei.

"De groeiende kern omvat 707 miljoen wedergeboren mensen die stijgt met 8 procent per jaar zegt hij.

Er zijn nu meer zendelingen gestuurd uit niet-westerse landen dan westerse landen," schrijft hij.

Deze trend, zegt Rutz, is gemist door westerlingen, omdat de explosieve groei is elders.

Honderden miljoenen van deze christenen zijn gewoon niet in verband gebracht met de institutionele kerken. Ze ontmoeten elkaar in woningen. Ze ontmoeten elkaar onder de grond. Ze ontmoeten elkaar in grotten. Ze ontmoeten elkaar, zegt hij, in het geheim.


"Toen ik een kind was op de zondagsschool, was ik echt onder de indruk dat 3.000 mensen werden gered op de dag van Pinksteren," schrijft hij.
"Ik dacht: 'Wow, dat nooit meer zal gebeuren!"

Maar, Rutz zegt, het gebeurt nu over de hele wereld elke 25 minuten.

"Door morgen zullen er 175.000 meer Christenen dan er nu zijn," schrijft hij.

 

 

 

 

Israel kijkt stilletjes naar zijn Arabische buren waar de chaos losbarst.

Gedeeltelijk vertaald uit: <http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/01/27/AR2011012707676.html>

JERUZALEM - topambtenaren reageren voorzichtig met de omschrijving: "een aardbeving in de regio".

Mark Regev, woordvoerder van premier Binyamin Netanyahu, weigerde tot en met donderdag om commentaar te geven op de gebeurtenissen die zich ontvouwen op steenworp afstand van Israël.

"Mubarak is geen Zine el-Abidine Ben Ali - er is een enorm verschil," heeft official toegevoegd, verwijzend naar de afgezette Tunesische president die vluchtte deze maand. 

Ten noorden Israël, is in Libanon ook politieke onrust met de benoeming van een nieuwe premier gesteund door de islamitische beweging Hezbollah. Israëlische functionarissen zeggen dat ze zich zorgen maken, maar verwachten geen geweld bij de Israëlisch-Libanese grens.

Hezbollah, gesteund door Iran, is een bittere vijand van Israël, en in 2006 vochten de twee zijden een oorlog uit. Hezbollah, met zijn streven om Libanon te regeren, en steun van de bevolking nodig heeft. "Voor ons is het heel duidelijk," zei Yaalon, "de kern van deze instabiliteit in het Midden-Oosten is niet de Israëlisch-Palestijnse conflict."

Greenberg is een speciale correspondent.

 

 

Oordeel over Egypte

Van Wim Jongejan

 

Met de revolutie die in Tunesië plaats vindt is er de angst dat dit zal overslaan naar andere landen. Ook in Egypte bestaat die angst.

Als de huidige farao Mubarak nu al voor 30 jaar het land met ijzeren vuist beheerst.

In Ezechiël 30 staat een profetie over Egypte voor deze tijd wanneer de “Dag van de Heer” nabij is.

“Het woord van de HEERE kwam tot mij: Mensenkind, profeteer en zeg: Zo zegt de Heere HEERE: Weeklaag: Ach, die dag! Want nabij is de dag, ja, nabij is de dag van de HEERE.”

Let erop dat er staat ‘nabij’ niet tijdens de “Dag van de Heer”.

“Het is een dag van wolken; de tijd van de heidenvolken zal komen!

Het zwaard zal in Egypte komen, pijnscheuten zullen Cusj bevangen, als er dodelijk gewonden in Egypte vallen, men zijn overvloed meeneemt en zijn fundamenten afbreekt.”

Eerst wordt er gesproken van een opstand en er een chaos ontstaat.

“Cusj, Put en Lud, en alle mensen van allerlei herkomst,

Kub en de zonen van het land van het verbond

zullen met hen door het zwaard vallen.”

Volken die leefden in het gebied van Noord-Afrika. We zien dat in dat gebied allerlei vreemde volken het gebied zijn binnen getrokken en zich vermengd hebben. Arabische volken hebben de leiding overgenomen van de Moren.

Zo zegt de HEERE: Zij die Egypte ondersteunden, zullen vallen, zijn sterke trots zal wegzinken.

De Heere zegt dat de bondgenoten ook verzwakt zullen worden en niet meer de staten van weleer en Egypte niet kunnen helpen.

“Van Migdol tot Syene zullen zij daar vallen door het zwaard, spreekt de Heere HEERE.”

Een oude staten vertaling zegt:

“Zo zegt de HEERE: Ja, zij zullen vallen, die Egypte ondersteunen, en de hovaardij harer sterkte zal nederdalen; van den toren van Syene af zullen zij daarin door het zwaard vallen, spreekt de Heere HEERE.”

Syrene is het eiland waar de Aswan dam ligt. De dam is gelegen in de Nijl en is 3600 meter lang en 111 meter hoog, in de vorm van een pyramide. Met recht een torenhoge dam. Als deze dam zou doorbreken zou het grootste deel van Egypte worden weggevaagd omdat het land zich concentreert aan de oevers van de Nijl. De dam is echter zo sterk dat met gewone explosieven dit niet kan. Daar is atomaire kracht voor nodig.

Een andere goede mogelijkheid is een vernietigende aardbeving. Deze laatste mogelijkheid lijkt mij het meest aannemelijk. Daar hoeft geen mens aan te pas komen.

Voordat de “Dag des Heren” aanbreekt zal Egypte nog een enorme verwoesting te zien krijgen.

“Zij zullen verwoest te midden van verwoeste landen liggen.

Zijn steden zullen te midden van verwoeste steden liggen.

Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben, wanneer Ik Egypte aan het vuur prijsgeef en al zijn helpers vermorzeld worden.”

Zo heel erg lang kan dat niet meer uitblijven.

Bron: www.wimjongman.nl

 

 


 

De seismische breuklijn onder ons is 'fully loaded' na 311 jaar

The Herald Everett, Washington

Vertaald uit <http://heraldnet.com/article/20110126/NEWS01/701269810/-1/news01>

Gepubliceerd op: woensdag de 26 januari 2011

 

Eigenlijk, het is 311 jaar sinds de Grote Aardbeving van Cascadia 1700.

Steele een seismoloog en woordvoerder van het Pacific Northwest seismografennetwerk van de Universiteit van Washington , zei dat vanavond 26 januari 311 jaar geleden zich een monsteraardbeving heeft voorgedaan. Het gebeurde voor de noordwest-kust, en creëerde enorme tsunami's die kustlijnen hier en in Japan verwoeste.

"De aardbeving beschadigde wat bekend staat als de Cascadia subductiezone -. Het gebied dat tussen twee tektonische platen, de Juan de Fuca plaat en de Noord-Amerikaanse plaat, overlapt.

Er zijn een groot aantal Indiaanse legendes en verhalen van weiden die zijn opgeëist door de zee, van groot schudden en aardverschuivingen, en hele dorpen die zijn weggevaagd en kano's gevonden in de bomen. Waarschijnlijk heeft het tienduizenden mensen het leven gekost, maar er is geen schriftelijk verslag van.

Het is fascinerend, maar beangstigend ook. De druk die zich opbouwd door honderden jaren komt los en is nu "volledig geladen."

"Het kan morgen gebeuren, of misschien pas over een eeuw, zei Steele.   Ons doel is niet om mensen bang te maken," zei Steele.

 

 

 

 

Mark Biltz waarschuwt christenen voor aan afgod gewijd halal voedsel

McDonalds biedt excuses aan voor 'toevallig' halal vlees in kipmenu's - Halal ook in Nederland zonder info aan consument.

Bizar: Jarenlang vochten linkse dierenactivisten voor de rechten van dieren, maar nu steeds meer producten halal worden (waarbij de dieren als ze geslacht worden niet mogen worden verdoofd) zwijgen ze in alle talen.

 

De Amerikaanse voorganger Mark Biltz, bekend geworden vanwege zijn ontdekking van de 'eindtijd' zons- en bloedrode maansverduisteringen op Joodse feestdagen in de jaren 2014 en 2015, waarschuwt  hij christenen (en ook joden) dat zij zonder het te weten aan afgoden gewijd voedsel zouden kunnen eten, iets dat op sommige plaatsen in de Bijbel wordt verboden. Veel voedsel in Amerika en vooral in Europa blijkt namelijk zonder dat dit bekend is gemaakt 'halal' te zijn, goedgekeurd voor moslims, en dat betekent dat er in principe een gebed aan Allah -voor joden en christenen een afgod- over is uitgesproken.

 

Lees verder  <http://xandernieuws.punt.nl/>

 

 

 

Gedeelte uit artikel van Xander over de "opname", een stukje daaruit was wel interessant:

Geplakt uit <http://xandernieuws.punt.nl/?id=619807&r=1&tbl_archief=&>

 

Volgens sommige Joodse Rabbi's eindigden de 6000 jaren (Bijbelse parallel: de 6 dagen van de Schepping) op het Joodse Rosh Hashana feest in het jaar 2000. Op dat moment zou de 'tijd van Jacobs Benauwdheid' zijn begonnen. Phil Rogers, Sherry Vance en Kevin Drake stellen dat de 'dag des Heeren' is begonnen met de tweede Palestijnse intifada die in 2000 uitbrak. Tevens zien zij 3 periodes van 7 jaar die parallel lopen met de 2 x 7 jaar die Jacob moest werken bij Laban voordat hij met zijn geliefde Rachel mocht trouwen. Na deze 14 jaar volgde een (sabbats)jaar van 'rust', waarop Jacob vervolgens nog 6 jaar bij Laban verbleef alvorens weg te vluchten en letterlijk te 'worstelen' met God, wat als gevolg had dat zijn naam door de Heer in Israël werd veranderd (Genesis 32:28).

Drie periodes van 7 jaar / Jacob = Israël

De historische vervulling van deze Bijbelse 'types' zien we in onze tijd voor onze eigen ogen in vervulling gaan. Jacobs eerste week van 7 jaar bij Laban begon voor Israël in 1993 met het sluiten van de Oslo akkoorden, die officieel in werking traden op Rosh Hashana 1993. Dit zogenaamde vredesakkoord bleek echter een leugen; net zoals Jakob bedrogen werd door Laban (hij trouwde na 7 jaar niet met Rachel, maar met Lea) werd Israël bedrogen door Yasser Arafat, die geen enkele afspraak uit de akkoorden met Israël nakwam.

 

Om toch met Rachel te kunnen trouwen moest Jakob nóg een periode van 7 jaar voor Laban werken. Deze voor Jakob stressvolle periode zien we bij Israël terug in de start van de tweede intifada in 2000, nadat Ariel Sharon (de leider van Israël) op Rosh Hashana van dat jaar de Tempelberg opgaat om te bidden. Precies 7 jaar na het tekenen van de Oslo akkoorden leidt dit tot een nieuwe Palestijnse opstand, met een explosie van terrorisme en zelfmoordaanslagen.  

 

Deze tweede periode van 7 jaar wordt afgesloten op Rosh Hashana 2007. Jakob trouwt met Rachel en Israël sluit een hevige periode af die in 2006 zijn hoogtepunt kende in de Tweede Libanonoorlog. De sinds 2003 gebouwde Veiligheidsmuur heeft het Palestijnse terrorisme met 98% weten terug te dringen, waardoor er nu een jaar van rust voor Israël volgt, net zoals Jakob na 14 jaar een sabbatsjaar met rust ondergaat. Daarna werkt hij echter nog eens 6 jaar voor Laban om uiteindelijk aan hem te ontsnappen.

 

Israëls jaar van rust duurt van Rosh Hashana 2007 tot Rosh Hashana 2008 -een sabbatsjaar-, als opnieuw precies op dat Joodse feest de wereldwijde financiële crisis uitbreekt. De Dow Jones index zakt op één dag met 777.68 punten in elkaar; volgens de makers van God's Timeline een teken van de 3 x 7 jaar en het einde van het Hebreeuwse jaar '5768' (2007-2008) die de start van de laatste 6 jaar van Jakob / Israël markeert. Zoals de derde 'week' van Jakob bij Laban werd gekenmerkt door het verzamelen van geld en goederen begint de derde 'week' van de eindtijd met de instorting van de economie (de teloorgang van 'geld en goederen'), die uiteindelijk zal lijden tot wereldwijde hongersnood (zie Openbaring 6:6). De eerste tekenen daarvan zijn nu duidelijk zichtbaar en worden in alle media vermeld.

 

Vandaag... of morgen  

De laatste 7 jaar begonnen volgens God's Timeline dus op Rosh Hashana 2007 en duren tot Rosh Hashana 2014, wanneer Jezus Christus zichtbaar terugkeert op de Aarde om Zijn vijanden te verslaan (de vernietiging van het rijk van de antichrist en de machten die tegen Israël zijn opgestaan) en Zijn Koninkrijk te vestigen. De opstanding en de Opname vinden plaats in het midden van de Verdrukking, en dat  valt in dit scenario op 26 en 27 januari 2011 - vandaag en morgen.

 

Op dit moment zou er een oorlog in de hemel aan de gang zijn (Opb.12:7). De satan zal uit de hemel worden gegooid en in de antichrist varen, waardoor de 'aanklager' (Opb.12:10) uit de hemel is verdwenen. Dan zal Christus, onze voorspraak (of 'advocaat'), gereed zijn voor de opstanding der doden en de Opname van de gelovigen die op dit moment in leven zijn. De Heer zal Zelf, bij het klinken van een bazuin,  neerdalen (1 Tess.4:13-18) en Zijn Gemeente opnemen in de hemel. Daarna beginnen de laatste 1335 dagen van de eindtijd (Daniël 12:12) die worden afgesloten met de Wederkomst op Rosh Hashana 2014.

 

 

 

 

New York Times: Congres werkt aan officieel bankroet Amerikaanse staten

Maatschappij | Economie | 23 Januari 2011 | 20:24:23

New York Times: Congres werkt aan officieel bankroet Amerikaanse staten 

We zien het (begin van het) einde van de VS al enige jaren aankomen; in 2011 is het dan echt zover.

 

De New York Times heeft vandaag een bericht geplaatst dat als een bom zou kunnen inslaan: invloedrijke leden van het Amerikaanse Congres werken achter de schermen aan het officiële bankroet van een aantal Amerikaanse staten. Dat betekent onder andere dat schuldeisers en pensioenen (deels) niet meer zullen worden betaald. Het faillissement van Amerikaanse overheden zal de gemeentelijke obligatiemarkt totaal op zijn kop zetten, waardoor staten, steden en counties (Amerikaanse provincie-achtige gemeenten), die toch al kampen met enorme financieringsproblemen, helemaal geen geen geld meer zullen kunnen lenen. De gevolgen voor de VS zullen rampzalig zijn.

 

Lees verder op  <http://xandernieuws.punt.nl/?id=619534&r=1&tbl_archief=&>

 

 Israël vreest radicale overname in Egypte

Extremistische overname in Egypte zou Israël  in "geheel andere situatie" zetten , waarschuwen veiligheidofficials.  

Hanan Greenberg

Vertaald uit <http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4020585,00.html>

Laatste update:

01.29.11, 02:35

Een fundamentele verandering van overheid in Egypte kan leiden tot een "revolutie in de veiligheid van Israël ', dat vertelde een defensie-ambtenaar Ynet vrijdagavond.

De veiligheidofficials hebben duidelijk gemaakt dat Israël een vredesverdrag heeft met Egypte, welke een belangrijke strategische troef is "die het mogelijk maakt dat de IDF zich kan concentreren op andere theaters." 

 

Moet een revolutie inderdaad plaatsvinden in Egypte, dan hoeven de regels van het spel niet noodzakelijkerwijs tegelijkertijd te veranderen,  dat Egypte meteen zou  veranderen in een vijandelijk land, maar onze aandacht zou zeker moeten verschuiven.

Geavanceerde Egyptische leger een bedreiging?

De directe Israëlische bezorgdheid heeft te maken met het geavanceerde leger van Egypte, die tientallen schepen, duizenden tanks, honderden gevechtsvliegtuigen.

"Dit is een Westers leger wat in alle opzichten geniet Amerikaanse hulp," een heeft een beveiligingofficial gezegd.

Een kamerlid, die vroeg om anoniem te blijven, heeft de gebeurtenissen gekenmerkt als een "aardbeving" in het Midden-Oosten.


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content