Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
juli en augustus 2010
 
De verslechterende relatie van Israël met Turkije profetisch? Rabbijnen in Israël vinden van wel! 28-08-2010
Dat schrijft Jan van Barneveld op zijn website www.janvanbarneveld.nl een heel interessant artikel, het artikel kunt u lezen op http://janvanbarneveld.nl/actueel/midden-oosten/eu-met-gog-tegen-israel-heteinde.html#confrontatie-premier-erdogan-van-turkijke-en-president-peres-van-israel , net als op deze pagina kunt u daar de video's (You Tube) zien van de reactie van President Shimon Peres op President Erdogan van Turkije. Ik heb dit vurige betoog van President Peres vertaald in het Nederlands, zie hieronder
 
Turkije's premier Tayyip Erdogan stormt woedend de zaal uit tijdens een debat over het Midden-Oosten op het World Economic Forum. Israëls president Shimon Peres was gestart met een vurige betoog dat de aanval van zijn land op de Gazastrook verdedigde.
Vertaling: 

Het antwoord van President Shimon Peres aan President Erdogan:

 

We praten over Israël. Het is moeilijk als een democratisch land geconfronteerd raakt met een terroristische illegale groep. Alles wat wij doen wordt gefotografeerd en gezien. Alles wat zij doen, ziet niemand. Als je een raket afschiet op een plaats in Israël afschiet, dan kun je dat fotograferen. Maar je ziet niet de moeder, die haar kind wil beschermen en slapeloze nachten heeft.

 

Ik heb veel respect voor u Minister President Erdogan, maar we moeten de dingen in het juiste perspectief zien. Neem bijvoorbeeld democratie. Wie is gekozen door de Palestijnen? Niet de Hamas, maar meneer Abbas, 62% van hen kozen voor hem. En wij onderhandelen met hem. De Hamas deden mee aan de verkiezingen, maar ze hebben vreemde en unieke ideeën over democratie. Ze denken dat het een soort kiessysteem is en dat ze daarna kunnen schieten en doden. Democratie is geen kiessysteem, het is een manier van samenleven.

 

Ik wil wat uitspraken voorlezen van de Hamas:

De Hamas maakt ons onrustig.

Laat me wat regels voorlezen uit hun handvest:

De dag des oordeels zal niet komen, totdat de Moslims de Joden doden.

Wanneer de Joden zich verschuilen achter stenen en bomen.

Er is geen oplossing voor een vredesinitiatieven of conferenties voor vredesvoorstellen, ze zijn allemaal zonde van de tijd.

Dit is een officieel handvest van de Hamas.

Meneer Erdogan over welke Hamas heeft u het?.............

 

Nu over de proporties....in de laatste acht jaar.....ik vind het vervelend om erover te beginnen, maar omdat u deze dingen noemde....Israël verloor 1167 levens door terroristen, dat dus in acht jaar, 8500 mensen zijn gewond geraakt. De laatste 4 jaar toen de Hamas Gaza overnam zijn er

5500 raketten en 4000 mortiergranaten op burgers afgevuurd, het maakte ze niet uit waar ze terecht kwamen. Wij zijn nooit met schieten begonnen. Wij hebben zo vaak tegen de Palestijnen gezegd: als je niets afvuurt, schieten wij niet terug. Wie brak de wapenstilstand....trouwens ze zeiden gewoon....het is voorbij... Zij braken de wapenstilstand! 

 

Israël heeft Gaza helemaal verlaten, geen bezetting. We haalden onze soldaten, burgers weg, 15.000 mensen, niemand heeft ons gedwongen, het was onze eigen keus we moesten 45000 politiemensen organiseren, koste 2,5 miljoen dollars. Waarom schieten ze raketten naar ons??

Alle doorgangen waren open. Niet alleen dat, we hebben ook meegewerkt en geïnvesteerd in Gaza, in agrarische projecten. We hebben 20 miljoen dollar gespendeerd om kassen neer te zetten om aardbeien en bloemen te kweken voor de export. Iemand van een kwartet (?) heeft er vijf miljoen in gestopt, ze hebben alles kapot gemaakt. Ze hebben alle doorgangen gebombardeerd, waarom?

 

Waarom schoten ze op ons, waarom deden ze dat? Er was geen enkele dag waarop honger werd geleden in Gaza. Ze kregen elke dag water toegeleverd, en benzine. Het enige wat we niet toelieten waren raketten uit Iran! Ze hebben tunnels gebouwd om het te doen. Onze vrouwen en kinderen willen 's nachts slapen. Elke dag vallen er zo'n honderd raketten. Een miljoen mensen zoeken regelmatig een schuilkelder op en klagen waarom kunnen we niet veilig zijn? Ze klagen tegen de regering, waarom laten jullie dat gebeuren? Wat zijn de redenen waarom we aangevallen worden? Vrede? We hebben vrede met Egypte, niet door wapens, maar door afspraken te maken, we konden alle afspraken met Egypte nakomen, ook met Jordanië, we hebben al het land en al het water teruggegeven.

 

We hebben met de Palestijnen dat ook geprobeerd en we vertelden hen dat we voor een Palestijnse staat zijn. Ik begon daarmee in Oslo, terwijl de meerderheid van onze mensen daar tegen waren. En de hele tijd.....minister president...we hoefden niet lang te wachten, want een hoop bussen die uit de Westbank kwamen naar Jeruzalem, zaten vol met dynamiet, ik was toen premier, ik heb het met mijn eigen ogen gezien, het bloed en de lichamen. Ik hoef geen televisie te kijken. Toen ik daar kwam riepen duizenden mensen tegen me: verrader! Moordenaar, moet je zien wat ze ons aandoen!

Er zijn veel details die u moet weten.....Israël is nu 60 jaar...kent u een ieder ander land dat in 60 jaar, 7 oorlogen, 2 intifada's, een nooit afgelaten boycot. Waarom?

Maar ondertussen hebben we vrede met Egypte. Ik heb veel respect voor President Mubarak. Trouwens President Mubarak beschuldigd de Hamas en niet ons. Hij heeft weet van onze situatie, niet minder dan u Minister President. President Abbas weet van de situatie, niet minder dan u. Hij beschuldigde ook de Hamas.

 

Moeders en kinderen kwamen naar de regering. Wat zal er gebeuren? Een miljoen mensen moeten slapen in een schuilkelder. Moeders hebben slapeloze nachten. Wat bedoelt ik nu. Trouwens wie demonstreert er tegen die raketten? Was dat oké? Niemand zei een woord. We antwoorden ook niet, dag in dag uit, jaar in jaar uit. Er zit een limiet aan. Trouwens, ik heb veel respect voor de Secretaris Generaal van de VN, hij is hopelijk nog steeds een vriend, ik waardeer hun initiatief, maar er is een probleem, ik wil het niet verbergen, het probleem is niet de Arabische wereld, het is de Iraanse ambitie om het Midden-Oosten te regeren. Zij hebben de raketten aan de Hezbollah geleverd en aan Hamas. Ze hebben controversiële motieven. We hadden niet veel keus, de leider van de Hezbollah, Nasrallah zei dat al had hij geweten dat Israël zo fel zou reageren dan had hij het niet begonnen. Dank u vriendelijk. Toen kwam Mashal? de leider van de Hamas zei dat Israël te fel reageerde. Wat zou een ander land doen?....Wat zou u doen (Erdogan) in Istanboel, elke nacht tien raketten of honderd. We geven het nooit op. Heel mijn leven vecht ik voor vrede. Wat we deden was niet onze keus, onze keus is vrede. We hadden we keus.

 

Zou u voor zo'n handvest gaan, dood de Joden? Maar om Joden te doden en daarvoor raketten te sturen. Wat wilt u dat we doen?

Toen ik onderhandelingen startte met Dhr. Arafat, met veel respect, het was niet eenvoudig. De PLO was vanaf het begin een terroristische organisatie. Dhr. Arafat ging er mee akkoord om de onderhandelingen.......? Wat er voor positiefs bereikt was, was niet bereikt door machtsvertoon, maar door te onderhandelen. Het kost tijd. Het is en ingewikkeld land, het is een klein land, met drie religies met een hoop geschiedenis met verschillende mensen met verschillende afkomst.

 

We onderhandelen met de Palestijnen, er was een crisis bij de Palestijnen.

Wij maken niet uit of de Palestijnen moeten worden verzoend. Zolang de Hamas maar niet in opstand kwam tegen de Fatah, was het niet onze bemoeienis, we zeiden geen woord. Weet u wat...ik praat over Israël.... Kijk wat de mensen van het Palestijnse volk zeggen, de Secretaris Generaal van de Fatah zegt over Hamas drie dagen geleden:

Zijn naam is Aser Aberdrabo? Het is iemand die ze respecteren, de Secr. Generaal van de PLO. Ik citeer hem: "de Hamas heeft de scholen, moskees, universiteiten in Gaza veranderd in centra's voor gevangenschap, ondervraging en martelplaatsen. Duizenden zijn in de benen geschoten, hun wil gebroken. Hamas heeft vrachtwagens geplunderd en distribueert de inhoud alleen naar degenen die hun beweging steunt. De mensen van de Fatah kregen geen voedsel. Ze vermoorden ze op klaarlichtte dag, honderden gooiden ze van gebouwen naar beneden. Wat is nu hun bedoeling? Is dat de gang van zaken in hun definitie?

 

Israël wil niemand neerschieten. Voor ons zijn alle kinderen belangrijker dan je kunt denken. Ik heb een paracentrum opgericht, al het geld wat we hebben verzameld ging naar Palestijnse kinderen. Ze hadden geen verzekering, geen ziekenhuizen. We brachten 5500 Palestijnse kinderen naar Israël om genezen te worden. Er is trouwens geen enkel ziekenhuis in Israël dat geen Arabische dokters heeft. De kinderen konden zo praten met de dokters. Dat is onze keus, om een kind te raken. Maar als je bommen stopt in een kleuterschool en als je je verschuilt achter onschuldige families. We hebben zelfs gewaarschuwd, mensen gebeld en gezegd, verlaat die plaats, we willen u niet bezeren. In 20 dagen tijd hebben we 250.000 telefoontjes gepleegd, voordat we vuurden. Wat konden we dan doen, wat was onze keus? Wat zou een andere regering doen?

 

Secretaris Generaal, ik vind het heel erg wat met het gebouw van de VN is gebeurd. Volgens onze gegevens schoten we daar niet naar toe. Trouwens, toen Europa Kosovo bombardeerde, raakten ze de Chinese Ambassade. Wilde u dat? Veel burgers kwamen kwamen ook om bij de bombardementen. Dus alstublieft, Israël heeft geen wapenstilstand nodig, want Israël begon geen enkele kogel, een sniper, een sluipschutter deed het. En zodra het schieten stopt, stoppen wij ook, we hebben niets anders nodig. Elk moment van de dag, zijn we niet geïnteresseerd in een vuurgevecht, of het doden of bezeren van iemand.

 

Nu over het vredesproces. Eerst wil ik zeggen dat het een goede zet is aan de zijde van de Secretaris Generaal van de Arabische Liga om dit Arabische initiatief in een bittere geschiedenis van misverstanden en confrontaties. De problemen die tegenkwamen waren de volgende: we begonnen te onderhandelen (direct) met de Palestijnen. President Mubarak zei: maak je onderhandelingen met de Palestijnen af en we zullen deze beschouwen als de eerste toenadering naar vrede. We zijn aan het onderhandelen en we hebben vooruitgang geboekt in extreme moeilijke onderwerpen, neem als voorbeeld Jeruzalem. Jeruzalem is niet zomaar een stuk land. Jeruzalem is vuur, er zijn drie verschillende religies en in die religies zijn nog verschillende stromingen en mensen zijn aan het bekvechten over elk raam, elke deur. Het is makkelijk te zeggen, maak afspraken....we proberen een weg te vinden. We hebben de Palestijnen verteld dat we echt klaar zijn om het meeste van het land terug te geven en de Westbank, Gaza is al helemaal door ons verlaten, waar moeten we nog over vechten? Dit vuur is geen probleem voor ons, we willen geen vuurtje beginnen en als er op ons geschoten wordt, reageren we, maar beheersen we ons zoveel mogelijk, maar er zijn wel zo'n duizend mensen omgekomen, ook al zijn ze niet allemaal tegelijk omgekomen, maar maakt dat echt uit? Nu denk ik wat we moeten doen is het volgende: ik ben voor de restauratie van Gaza. Er was geen dag, dat we geen water of olie hebben geleverd. Er was iedere week een humanitair rapport over Gaza. Als er iets mis was, dan grepen we als regering in. We zorgden ervoor dat er altijd genoeg voedsel was. De tragedie van Gaza is niet de schuld van Israël, maar van Hamas. Er is een dictatorschap, en een hele lelijke. Het probleem van de grensovergang is niet dat wij de doorgang  van voedsel of bouwmaterialen willen tegenhouden, maar ze bouwen tunnels om die raketten binnen te halen. Ze bouwen een ondergronds netwerk van tunnels, waar de leiders zich verschuilen en de mensen zijn ze vergeten. Ja wij willen in Gaza vooruitgang zien, het is een kleine plaats met intelligente mensen.

 

Wanneer ik sprak met Dhr. Arafat, namen we als voorbeeld Singapore, Gaza en de Westbank is negen maal groter dan Singapore, terwijl in Singapore meer mensen wonen. Vandaag de dag is niet het land het probleem, maar echt onderwijs. Gaza is niet onze vijand en we willen met hen in vrede leven, we hebben geen haat en geen plannen, voor die reden zijn we uit Gaza vertrokken. We zijn voor historisch leven in Gaza, maar zonder dictators en zonder dat er geschoten wordt op ons, maar ook op de mensen van de Fatah. Wij willen dus de onderhandeling vernieuwen met de geldige Palestijnse autoriteit. We hebben vooruitgang gemaakt, we willen gelijk beginnen met het kwartet, we willen geen tijd verspillen. Ons doel is vrede en geen oorlog, en als we een oorlog winnen, dan zie we dat niet als een overwinning. Een overwinning is vrede, geen oorlog. We zullen geen macht gebruiken, tenzij we geen andere keus hebben. Als we een keus hebben, dan willen we vrede. Ik denk dat de Hezbollah wel een les geleerd heeft, ze stopten met schieten na onze reactie, en ik hoop dat ze nu gaan praten.

Alleen door te praten kunnen we wat bereiken, niet door te schieten. Dat was en is en blijft de uitgang van Israël.

 


Is het olielek in de Golf een gevaar voor de regio, anders dan olievervuiling?

 

Dr. J.P. Wickstom (You Tube) beweert het volgende: Volgens hem is de druk van de oliebron te hoog om hem te beteugelen. Hij zegt dat de opening steeds groter wordt en dat er steeds meer olie ontsnappen zal. Hij gelooft ook dat de olie de golfstroom zal bereiken, de olie vier keer zo snel zal worden verspreid over de wereldzeeën.

Op slot, omdat natuurlijk op ten duur de druk zal verminderen, er een omslagpunt zal komen dat er water in het reservoir (waar de olie en de gassen zaten) zal komen. Omdat de temperatuur daar zo'n 400 graden is zal het water gaan koken, stomen en zal de oceaanbodem omhoog komen, wat een tsunamie zal veroorzaken. Als al het water, oftewel stoom weer verdwenen is, zal de oceaanbodem in het reservoir zakken.

 

Ook wordt er gesproken op sommige websites dat een methaanexplosie een tsunamie kan veroorzaken.

 

Maar op Yahoo answers wordt dat eerste afgedaan, omdat de olie in gesteente schijnt te zitten, wat niet kan kan inzakken of omhoog kan komen. Dat met die methaangasbubbel: een explosie heeft zuurstof nodig en dat is er gewoon niet genoeg onder water, de energie die er bijvoorbeeld vrijkomt bij een aardbeving en een tsunamie veroorzaakt is onvergelijkbaar met een zogenaamde (methaan)explosie, een explosie kan nooit een tsunamie veroorzaken, een landverschuiving of aardbeving wel en dan moet het nog een bepaalde kracht hebben.

 

Door veel gelovigen wordt momenteel ook gesproken over het volgende: alle  olie in de zee lijkt op bloed, dat doet ze aan Openbaring denken, nl fiool/schaal nummer 2 die uitgegoten wordt op de zee en dat de zee bloed wordt als van een dode en dat alle levende ziel daarin sterft. Ik heb daar zelfs ook nog de tsunamies van 2004 genoemd, omdat Yeshua/Jezus in Lukas 21 ook spreekt over dat de zee en de watergolven groot geluid zullen geven.

 

Het is logisch dat we daar aan denken, maar we moeten niet vergeten dat met de zee, de mensenmassa's mee bedoeld worden. Bij de bazuinen, nl de tweede engel die bazuint, wordt er gesproken over een grote berg van vuur brandende in de zee geworpen wordt. Dus een wereldrijk dat aan zijn einde komt en dat DAARDOOR de zee als bloed wordt. Dus er sterven veel mensen (de zee) bij de val van het wereldrijk (de berg).

Maar goed, het zou best kunnen dat de woorden die in Openbaring zijn neergezet op verschillende manieren geinterpreteerd kunnen worden en nog juist zijn, of althans als wake-up call alzoo bedoeld zijn.  

Is de olieramp in de Golf opnieuw een vervulling van de Genesis profetie? 

 

'Op 19 april vierde Israël zijn 62 jarige onafhankelijkheid,' vertelt Gallups. 'Op dezelfde dag meldde Fox News dat de VS besloten had om niet langer automatisch Israël te steunen in de Verenigde Naties. De volgende dag, 20 april, ontplofte het Deepwater Horizon boorplatform. Toeval? Of de hand en het oordeel van God?'
lees op: 
<http://xandernieuws.punt.nl/?id=594001&r=1&tbl_archief=& 

Iranian fighter turned US spy: Tehran will attack Israel

Former Revolutionary Guard member who relayed its secret operations to CIA for 10 years says Iran will commit 'most horrendous suicide bombing in human history' if not stopped

Dudi Cohen

Nederlandse vertaling/samenvatting:

Een Iraniër die een spion voor Amerika werd en bij de Revolutionaire Garde zat openbaart: Teheran zal Israël aanvallen.

Hij heeft de laatste 10 jaar voor de CIA gewerkt en zegt dat Iran de ergste zelfmoordaanslag gaat plegen, in de geschiedenis, als ze niet gestopt worden.

Hij zegt dat het mogelijk is dat Iran Israël, Europa en de Persische Golfstaten aan zal vallen.

Hij zegt het liefst een aanval op het regime in Iran te willen , niet op de bevolking of op de infrastructuur.

 

A former fighter in Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) turned US spy offered a rare glance into one of the most complex countries in the Middle East.

 

During a conference held at The Washington Institute for Near East Policy on Friday, Reza Kahlili (pseudonym) estimated that Iran will eventually attack Israel, Europe and the Persian Gulf states. He called for a preemptive strike on the regime in Tehran, but not on the Iranian people or the country's infrastructure.
 

"This is a messianic regime. There should be no doubt – they are going to commit the most horrendous suicide bombing in human history. They will attack Israel, European capitals, and (the) Persian Gulf region at the same time," said Kahlili in one of his first public appearances to promote his new book "A Time To Betray: The Astonishing Double Life of a CIA Agent inside the Revolutionary Guards of Iran".

 

Kahlili said he joined the Revolutionary Guard following the Islamic revolution of 1979, but volunteered to work for the CIA when he became disillusioned with the Khomeini regime after witnessing acts of rape, torture and murder.

 

Kahlili, arrived at the conference wearing a surgical mask, sunglasses and a baseball cap to conceal his identity. Out of concern for his safety, as well as that of his family inside Iran, his voice was also disguised.

 

For 10 years, under the code name "Wally," he relayed the secret operations of the IRGC back to American intelligence, eventually fleeing to the United States. In the aftermath of 9/11, Kahlili reestablished contact with his sources in Iran and began once again providing information to the CIA, according to the Washington Institute. 

 

 

Pasted from <http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3917748,00.html 

Security Council denounces attacks on UN troops in southern Lebanon

Villagers seized weapons from French troops in the UNIFIL force and wounded their patrol leader last week.

By Reuters Tags: Israel news Lebanon Hezbollah UN

 

Vertaling/samenvatting in Nederlands:

De Veiligheidsraad van de VN:

Dorpelingen in Zuid-Libanon hebben een Franse Unifil force aangevallen en hun wapens afgepakt en verwondde hun leider afgelopen week.

 

De veiligheidsraad zei dat het wel van belang was dat het mandaat in Libanon wel vervuld wordt. De incidenten lijken georganiseerd. De Hezbollah lijkt er bij betrokken te zijn, maar dat ontkennen ze natuurlijk.

 

De Libanezen hebben geprobeerd de schuld in de schoenen van de Fransen te schuiven, door te zeggen dat de Fransen hen provoceerden en foto's in hun huizen namen.

Maar de UNIFIL troepen zouden correct gehandeld hebben.

 

De UNIFIL-activiteiten zouden maanden van te voren gepland zijn in overleg met het Libaneze leger, de bewoners daarover geïnformeerd.

 

The United Nations Security Council strongly denounced on Friday recent confrontations between south Lebanese villagers and UN peacekeepers in the area and called for the troops to be allowed to do their work.

A French UNIFIL soldier driving a damaged armored vehicle in southern Lebanon after villagers disarmed a patrol of UN peacekeepers on Saturday July 3, 2010.

Photo by: AFP

Last week villagers seized weapons from French troops in the UNIFIL force and wounded their patrol leader.

That followed a series of standoffs or clashes in the border area, a stronghold of the militant Hezbollah group, and complaints that UNIFIL had stepped up its patrols and was failing to coordinate with Lebanese army forces in the region.

"The members of the Security Council emphasize the importance of not impairing the ability of UNIFIL to fulfill its mandate," said a statement issued after a closed-door meeting of the 15-nation council requested by France.

"They call on all parties to ensure that the freedom of movement of UNIFIL remains respected" and to respect the safety of UN personnel, said the statement read out by this month's council president, Nigerian Ambassador Joy Ogwu.

UNIFIL was set up in 1978 and expanded in 2006 to monitor the end of hostilities between Israel and Hezbollah.

UN special coordinator for Lebanon Michael Williams said last week there had been several incidents in southern Lebanon and some were "clearly organized." Some Western diplomats say Hezbollah members have encouraged and taken part in the confrontations, a charge the group denies.

Neighboring Israel has criticized the UN peacekeeping operation in Lebanon for not stopping weapons it says are still flowing to Hezbollah guerrillas. The United Nations says that is the responsibility of Lebanese authorities.

The Security Council statement called for Lebanese army troops in the south to be increased.

A Lebanese commander was quoted in the Beirut newspaper an-Nahar on Friday as saying an extra brigade would go to the south to reinforce the estimated 7,000 troops there.

Villagers in south Lebanon have blamed French peacekeepers for the trouble, saying their patrols had become provocative and intrusive, including taking photographs of people inside their houses.

France's UN Ambassador Gerard Araud, speaking after the Security Council meeting, denied that UNIFIL troops had acted incorrectly.

UNIFIL movements had been "completely coordinated" with the Lebanese armed forces several months in advance and the local population had also been informed, he told reporters. French soldiers "were not taking pictures [and] didn't enter into any private property," he said.

 

Pasted from <http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/security-council-denounces-attacks-on-un-troops-in-southern-lebanon-1.301076>

Waarom horen we dit soort berichten niet in Nederland? Zouden ze de Fransen, daar nu ook als bezetters zien? 

 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content