Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
mei en juni 2010
Israël verdedigt zichzelf tegen beschuldigingen Engelse televisie - 5 juni 2010 - VideoDe interviewer stelt allemaal vragen over de blokkade van goederen aan Gaza. De woordvoerder voor Israël geeft aan dat die blokkade nodig is, omdat Hamas regelmatig raketten afvuurt naar Israël. Deze raketten worden in de Gazastrook zelf gemaakt. Niet alleen Israël heeft een blokkade (op land en zee), maar ook Egypte heeft een blokkade, om te voorkomen dat er grotere raketten (met meer bereik) de Gazastrook binnenkomen. De interviewer vraag ook wat Israël gaat doen als Turkije oorlogschepen meestuurt met de actieschepen. Israël gelooft niet dat Turkije dit echt gaat doen.

Als de Hamas deze raketten of andere wapens, zoals chemische of biologische wapens in handen zou krijgen, zouden ze ze zeker gebruiken.
De blokkade is in het belang van Israël, maar zeker ook in het belang voor vrede in het Midden-Oosten. Ieder conflict met Hamas in de Gazastrook zou een aanleiding kunnen zijn voor de Hezbollah om Israël aan te vallen, ook Syrië zal er zich deze keer mee gaan bemoeien en wie weet ook Iran. Dat wapens niet aankomen in de Gazastrook is in ons ieder belang. Ik begrijp niet waarom daar zo weinig begrip voor is in de wereld. Al zou Belgie raketten naar ons in Nederland afvuren, zouden wij Nederlanders dat ook niet pikken.

Net heb ik op internet gelezen dat het schip Rachel Corrie is geënterd voor de kust en dat de mensen op het schip zich rustig hebben gehouden. Het schip zal naar de haven van Asdod gaan waar de goederen geïnspecteerd zullen worden en naar Gaza vervoerd zullen worden. Doel bereikt toch?

 

Einde 2010, begin 2011 zal de dollar vallen als een baksteen - video

 

Peter Schiff legt hier uit dat de ellende nog lang niet voorbij is. Ze noemden het afgelopen decennia het helledecennia, nee het volgende decennia wordt een hel, het afgelopen decennia was een decennia vol zonde en het aankomende decennia gaan we daarvoor betalen.

De rentes voor leningen zijn te laag, de huizenprijzen zijn te hoog. Dit is een groot probleem. De economie gaat helemaal niet vooruit. We krijgen alleen maar meer schulden en om daar uit te komen zouden we alleen maar meer moeten lenen.

 

Aan het einde van het jaar zal de werkloosheid erger worden, hogere rentes en heel heel veel inflatie. Dus omdat ze geld bijmaken. De prijzen zouden lager moeten worden, maar door de inflatie blijft het zo. De Fed heeft een geldkrisis veroorzaakt.

De dollar zal geen 10% aan waarde verliezen, maar 60 tot 70%. Prijzen zullen belachelijk hoog worden en rentepercenages zullen door het plafond gaan. Amerikanen zullen stoppen met winkelen, we zijn blut, we zijn klaar. Ze zullen moeten gaan sparen. We zullen in de export moeten gaan investeren, we moeten gaan produceren en het verkopen aan het buitenland, die het nog kunnen betalen.


  

Gerald Celente van Trendsresearch: Voor het einde van 2010 zal de economie wereldwijd instorten ten gevolge van een valutakrisis - 5 juni 2010 - video

 

In 2008 was er een krisis en in 2009 weer. Sommige zeggen dat het niet in 2009 gebeurde, maar in maart 2009 zijn er veel bailouts geweest. Banken in China, Australie, Europa hebben veel dollars gedumpt, er grondstoffen van gekocht.

Het verschil met Griekenland is dat Griekenland geen geld hebben bijgedrukt. Griekenland wordt gered met een bailout, omdat Amerikaanse banken en Europese banken geld hebben uitstaan in Griekse aandelen, waarvan ze niet willen dat ze naar nul worden gereduceerd.

 

Wat we in Griekenland zien, zal wereldwijd worden. Het is een tijdelijke bailout. Zodra ze de rente willen verhogen zien ze de economie slechter gaan. Op de televisie zien we dat het allemaal meevalt, maar dat is maar schijn, dat komt door de bailouts die gedaan worden met digitaal geld, wat uit lucht bestaat, er staat geen echte waarde achter.

In Griekenland verhoogden ze de rente en het ging finaal mis, dat zullen we zien in Spanje, Portugal, in de Oekraïne, in Hongarije, in Ierland. Het wordt wereldwijd. Dit is een klassiek voorbeeld wat er altijd in de wereld gebeurd. Mensen hebben met geleend geld al hun wensen vervuld, maar het geld raakt toch echt een keer op.

 

Deze valutakrisis zal niet te stoppen zijn. Bailouts zullen steeds vaker nodig zijn en elkaar sneller opvolgen.

 

Voor het nieuwe jaar zal iedereen weten dat de crash van 2010 is gebeurd.

De voorspelling dus van TrendsResearch.com


 Xandernieuws:
Money & Markets geeft ernstige waarschuwing af voor aanstaande beurscrash
'Europese schuldenramp nog maar net begonnen'  - 3 juni 2010
 
 
Financieel specialist Mike Larson, vanwege zijn accurate voorspelling van de Amerikaanse sub-prime crisis een frequent gevraagde analist op grote zenders zoals CNN, CNBC, Bloomberg en Fox Business News, heeft in een speciale editie van Money And Markets een zeldzaam 'rood alarm' afgegeven voor een aanstaande beurscrash. 'Dit meer dan een voorspelling - het is een ernstige waarschuwing. De Amerikaanse aandelenmarkt vertoont extreme bewegingen en hevige spanningen die kenmerkend zijn voor een aanstaande grote implosie. Er is heel weinig tijd om uw geld in veiligheid te brengen. De instorting kan nu letterlijk op ieder moment komen.'

Zie hele artikel op Xandernieuws:
 http://xandernieuws.punt.nl/?id=591355&r=1&tbl_archief=&Olieramp Golf van Mexico niet de grootste ooit

GEOLOGIE2 juni 2010 om 11:15 uur0 reactiesAuteur: Tim Kraaijvanger

43 dagen na het begin van de ergste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten zijn er 500.000 tot 780.000 vaten olie in het water van de Golf van Mexico gelekt. Toch is dit nog veel minder dan de olie die vrijkwam in de Golf van Mexico na de ramp met Ixtoc I in 1979.

Exxon Valdez
Door de olieramp in 1979 stierven enkele duizenden zeevogels. Veel minder dan de ramp met Exxon Valdez (1989, Alaska), waarbij 250.000 zeevogels om het leven kwamen.

Golfoorlog
De ergste olieramp in de geschiedenis van de mensheid vond plaats ten tijde van de Golfoorlog in 1991. Iraakse troepen pompten zes tot acht miljoen vaten olie in de Perzische Golf en staken dit aan, om zo het Amerikaanse leger tegen te houden.

Bronmateriaal: "Gulf Oil Spill Not the Biggest Ever" - Discovery
Lees hele artikel:
http://www.scientias.nl/olieramp-golf-van-mexico-niet-de-grootste-ooit/10216
 

 

Meer bewijs dat Gaza niet verhongerd

Thursday, 10 June 2010 17:46 Jerusalem Standard Time

Lees op israeltoday.co.il

Door de Israel Today redactie in Jeruzalem

Uitgebreide analyse van de situatie in Gaza toont dat grondgebied goed voorzien is en geen gevangenis is, schrijven bezoekende journalisten eenstemmig.

De internationale gemeenschap blijft vasthouden aan het idee dat de Gazastrook een land van ellende is, waar hongersnood bijna elk gezin in zijn greep heeft. Vergelijkingen met de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog zijn populair.

Maar een van de gevolgen van de recente mislukte "humanitaire hulpvloot" naar de Gazastrook is, dat steeds meer journalisten en onderzoekers naar de situatie in Gaza kijken en ontdekken dat het niet echt overeen komt met wat er over wordt geschreven.

We hebben vorige maand al geschrenen over de manier waarop correspondent Tom Gross van de National Post (Canada) in Gaza gastronomische restaurants en een zwembad met olympische afmetingen ontdekte. Luitenant-kolonel (bd) Jonathan D. Halevi van het Institute for Contemporary Affairs in Jeruzalem heeft een uitgebreid verslag opgesteld over de situatie in Gaza, waarin een aantal citaten uit de algemene en de Arabische pers die erkennen dat Gaza niet verhongert, en is niet slechter af dan waar dan ook in het Midden-Oosten.

Janine Zacharia schreeft in haar verslag in de Washington Post van 3 juni: "Als je de belangrijkste verkeersader van Gaza stad - Salah al-Din Street - uitloopt, zie je levensmiddlenwinkels, van muur-tot-muur gevuld met alles, van verse Israëlische yoghurt en hummus, Cocoa Puffs (cerials), gesmokkeld vanuit Egypte. Apotheken zijn goed voorzien, zoals typische Amerikaanseapotheek".

Eerder in het jaar had het de Palestijnse persbureau Ma'an, gevestigd in Bethlehem, gemeld dat "de markten in Gaza verzadigd zijn met goederen".

Om dit duidelijk te maken nam Halevi een lijst op van de Israëlische coördinator van Overheidsactiviteiten in de Gebieden, met wat Israël naar Gaza heeft gestuurd in 2009 (in aanvulling op hetgeen werd gesmokkeld of in de particuliere sector het land binnenkwam):

  • Gezondheidszorg: 4.883 ton medische apparatuur en medicijnen kwam Gaza dat jaar binnen, in overleg met de Palestijnse Autoriteit en de internationale agentschappen;
  • Elektriciteit: Israël bleef elektriciteit aan Gaza leveren vanuit de elektriciteitscentrale in Ashkelon. Daarnaast zijn 41 vrachtwagenladingen overgedragen met materiaal voor het onderhoud van de elektrische installaties in Gaza. Tussen april en oktober 2009 heeft Siemens onderhoudswerkzaamheden verricht aan het elektrische netwerk in Gaza, waaraan meer dan 100 miljoen liter diesel werd geleverd voor de bedrijfsvoering.
  • Communicatie: 45 vrachtwagenladingen met communicatie-apparatuur gingen naar Gaza op verzoek van de Palestijnse Autoriteit.
  • Water en riolering: 95 vrachtwagenladingen met apparatuur voor water en riolering, alsmede 3720 ton chloor voor waterzuivering, werden in 2009 overgedragen.
  • De private-sector: 77 procent van de inhoud van vrachtwagens die in 2009 naar Gaza gingen, was voor de particuliere sector. 257 Palestijnse zakenlieden verlieten Gaza en gingen naar Israël, de Westelijke Jordaanoever en het buitenland. 10.871 stuks vee werden overgebracht naar Gaza, voornamelijk voor de Ramadan en Eid al-Adha feestdagen. Ter voorbereiding voor de winter, was 3.607 ton glas voor ramen overgebracht naar Gaza.
  • Geld: Meer dan 1,1 miljard NIS (ongeveer 300 miljoen dollar) werd in 2009 overgedragen naar de Gazastrook om salarissen te betalen en de activiteiten van internationale organisaties. Daarnaast werd voor 40 miljoen NIS (ongeveer 10 miljoen dollar) aan versleten bankbiljetten vervangen.
  • Humanitaire hulp: 141.390 ton humanitaire hulp werd overgedragen door de internationale gemeenschap via Israël, waaronder 115.043 ton voedsel en 2.990 ton geneesmiddelen en medische apparatuur.
  • UNRWA: 3.282.000 liter benzine en diesel werden overgebracht voor gebruik door de UNRWA. Bovendien werd speciale apparatuur voor de zomerkampen, inclusief zwembaden, ijsmachines, muziekinstrumenten, apparatuur voor sport overgedragen aan de UNRWA.
  • Export van landbouwproducten: De export van bloemen en aardbeien werd goedgekeurd als onderdeel van een gezamenlijk project met de regering van Nederland. Sinds het begin van het project werden meer dan 7 miljoen bloemen en 54 ton aardbeien uitgevoerd.

Israël handhaaft inderdaad een strikte blokkade van de Gazastrook, om zijn Hamas leiders die goederen te ontzeggen die gebruikt zouden kunnen worden bij de vervaardiging van oorlogswapens. Maar Israël beperkt niet de invoer van andere goederen, en laat in feite dagelijks het vervoer van grote hoeveelheden humanitaire hulp toe - goederen die de inwoners van Gaza vrij zouden ontvangen, tenminste, als Hamas zou stoppen met stelen.

Halevi reageerde ook op de bewering, dat zelfs als de Israëlische blokkade geen hongersnood veroorzaakt, deze in wezen een goed voorziende gevangenis heeft geschapen voor 1,5 miljoen Palestijnen. Halevi merkte op, dat de grensovergangen van Gaza niet gesloten zijn, noch ooit gesloten zijn geweest, voor het vertrek of de binnenkomst van de lokale Palestijnen. Natuurlijk is, omdat er een andere natie aan de andere kant van die grensovergangen is, coördinatie met de autoriteiten vereist, maar dat is niet anders dan een burger die een visum aanvraagt om een naburige staat te bezoeken.

In de afgelopen vijf jaar keurden Israël en Egypte 98 procent goed van de verzoeken om een vergunning om de grens van Gaza over te steken. In 2009 verlieten 10.544 Palestijnen Gaza voor medische behandeling in Israël, 147 studenten gingen naar het buitenland voor studie, 374 christenen verlieten Gaza om Kerstfeest te vieren in Israël en Bethlehem, en in de Gazastrook wonende leden van het Palestijnse voetbalteam verlieten regelmatig de kuststrook om deel te nemen aan wedstrijden met buitenlandse teams. De weinige afwijzingen zijnechter de enige zaken die media-aandacht krijgen.

Lees Halevi volledige rapport: http://www.jcpa.org/JCPA/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&TMID=111&LNGID=1&FID=377&PID=0&IID=4123

 

Pasted from <http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/959-meer-bewijs-dat-gaza-niet-verhongert>
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content