Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
maart en april 2010
Tip: kijk ook even bij de artikelen, die over de eindtijd gaan, een geheugenopfrissertje, zeker met al deze gebeurtenissen!
 

Vijf Indiërs gewond geraakt door Vieze bom-materialen in Delhi.
Bron:
DEBKAfile Special Report April 12, 2010, 3:27 PM (GMT+02:00)


Vijf mensen in India werden met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis in West- New Delhi. Deze mensen kwamen deze week in contact met radioactief materiaal, geïdentificeerd zoals Kobalt-60 die voor het maken van een vuile bom kan worden gebruikt. Indiase politie sloot de 200 marktwinkels en verzegelde nabijgelegen ondernemingen tot in een straal van 1 kilometer af. Deepak Jain en zijn collega verloren het bewustzijn wanneer zij een stuk metaal snijden. Een witte vloeistof sijpelde eruit en veroorzaakten de brandwonden, het haar van Jain voel uit en binnen minuten werd zijn huid zwart. Zijn werkers leden aan misselijkheid. Alle vijf strijden voor hun leven in het  ziekenhuis, wat een schok veroorzaakte in de Indiase hoofdstad. De eerste minister Manmohan Singh vertrok naar Washington om de nucleaire veiligheidstop bij te wonen die maandag begon, 12 april. Nucleaire wetenschappers van het Baba Nucleaire Onderzoeksmidden en Narora Nucleaire Elektriciteitscentrale identificeerden het materiaal en werkten rond de klok om de bron te onderzoeken.

De bronnen VAN DEBKAfile berichten dat Duitse kanselier Angela Merkel heeft gevraagd om een gesprek met Obama over terroristische bedreiging met  vuile bommen. Kobalt-60 wordt gebruikt in radiotherapie voor het behandelen van kanker en lasstaal. Deze en ook met gelijksoortige materialen kunnen geen nucleaire bom gemaakt worden met kan wel gebruikt worden als een conventioneel wapen. De dag voor de conferentie, ontmoette de Indiase eerste minister Obama en tackelde hem over de inactiviteit van Pakistan tegen moslim-terroristen en stelde voor de terreur uit Pakistan te bestrijden zoals de gevaarlijkste bron van potentiële nucleaire terreur.

Volgens het leger van DEBKAfile en inlichtingenbronnen, konden de Indiërs en V.S. leiders niet uitsluiten of het nucleaire arsenaal van Pakistan voldoende veilig was. Indiase leiders evenals hun leger en inlichtingenadviseur hebben herhaaldelijk Washington gewaarschuwd dat Al Qaeda en Taliban spoedig hun positie zullen innemen op de nucleaire faciliteiten van Pakistan. De Amerikaanse president V.S. zei dat Islamabad meer moet doen de terroristen te bestrijden. Pakistaanse beambten verzekerden de president dat Pakistan hun nucleaire veiligheid serieus nemen en dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen. De V.S. is daar niet echt zeker van.

http://www.debka.com/article/8711/
Minister Barak van Defensie: de leveranties van scudraketten door Syrië aan Libanon overtreedt VN-resolutie.


De levering van geavanceerde wapens aan Libanon destabiliseert de region zei minister Barak op dinsdag. Maandag meldde een krant uit Koeweit dat er scudraketten door Damascus waren geleverd aan de Hezbollah, waarop Israël dreigde Syrische en Libanese doelen te bombarderen. Barak zei dat de Israëlische Defense Force (verdedigingsleger) IDF het nauwlettend in de gaten hield wat er in Libanon gaande was.

We hebben geen aanvallende ambities op Libanon zei hij, maar we proberen juist de vrede te bewaren met onze buren.

 

http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=173033


 

Syrië beschuldigt Israël ervan om de scudrakettenbeschuldiging te gebruiken voor een aanleiding tot een aanval.

Bron: Haaretz.

Syrië zegt dat de V.S. ook Syrië en Libanon beschuldigt van de levering van scudraketten en dat Syrië zich niet laat intimideren, ook niet door Israël en dat ze het recht hebben zichzelf te verdedigen.

Israël en Syrië hadden in de 80er jaren voor het laatst een militair conflict, maar Israël bombardeerde in 2008 een doel in Syrië waarvan de V.S. zei dat daar een illegale nuclaire centrale was. Syrië gaf als antwoord daarop dat het een niet-nucleaire militaire installatie was en dat ze het recht hebben daar op het juiste moment en plaats op te reageren.

 


Rapport van geheime diensten: Hezbollah klaar voor nieuwe oorlog. Engelse geheime dienst: de situatie en omstandigheden is “perfect” voor aanval op Israël.

16 april 2010 – Bron World Net Daily

Gordon Brown en oppositieleider David Cameron zijn beide gebriefed nu verkiezingen onderweg zijn. De winnaar zou een crisis tegemoet kunnen zien. De historicus Benny Morris heeft de Hezbollah omschreven als een bedreiging voor wereldvrede en de spanning loopt op nu er vijandige uitbarstingen van de Hamas in de Gazastrook. Ze zijn bang voor een herhaling van het conflict in 2006 dat rond de 1000 doden eiste. De leiders van de Hezbollah hebben President Ahmedinejad ontmoet in Teheran. Ze zouden heel tevreden zijn over de koude relatie tussen President Obama en Premier Netanyahu. De slechte relatie met de V.S. komt op een slecht moment nu Israël de hulp uit Washington hard nodig heeft. Nu de aankomst van de allermodernste scudraketten in Libanon is Washington heftig gealarmeerd.

 

Is de recente aardbevingactiviteit ongewoon? Wetenschappers zeggen dat het normaal is.

14-04-2010


De laatste zes grote aardbevingen die de aarde troffen in 2010, in maar nauwelijks vier maanden tijd schijnt heel normaal te zijn. Jaarlijks, sinds 1900 zijn er ongeveer 16 aardbevingen van 7 op de schaal van Richter. Met natuurlijk de nodige variatie. 1943 had er 32 bijvoorbeeld. In het afgelopen jaar (april tot april) waren er 18 grote aardbevingen.

Maar dat alles neemt niet weg dat er de afgelopen maanden heel veel slachtoffers zijn gevallen, wat wel meer in aantal is dan voorheen.

Bron: USGS.gov/newsroom. 

Teheran: Als Iran wordt aangevallen zullen er bommen met nucleair materiaal (dirty boms) afgaan in Amerikaanse steden.

Bron: Debkafile 13-04-2010


Op 13 april, ook de dag dat de wereldleiders op de nucleaire veiligheid top bijeen kwamen, kwam er een aankondiging van Iran dat ze over een maand bij de nucleaire club zouden gaan horen. De persoon die de melding deed: Kayan, zei ook dat als de V.S. Iran met nuclaire wapens zou treffen, hun voornaamste steden getroffen zouden worden door bommen met nuclair materiaal. Teheran gaf de mogelijkheid aan dat ze de juiste materialen aan de terroristen zouden doorspelen die binnen de V.S. werkzaam zijn.

Volgens Debkafile zou Iran al verder kunnen zijn dan  de westerse landen vermoedden.

Ook meldde de Iraniër dat geen van de Amerikaanse soldaten in het Midden-Oosten levend thuis zou komen. De reactie kwam op een opmerking van Robert Gates die waarschuwde dat de beslissing om het gebruik van nucleaire wapens zo veel mogelijk te beperken niet op Iran en Noord-Korea van toepassing zou zijn.

http://www.debka.com/article/8713/ 

V.S.-onderzoekers denken dat er binnenkort een beperkte tactische aanval komt op Iran’s nucleaire sites.

Debkafile 28-03-2010

  tactisch nucleair wapen

Nucleaire tactische wapens zijn de enige wapens die kunnen doordringen tot de doelen die zo diep in de aarde liggen, dat stond in een rapport dat heet: opties om Iran aan te pakken. Zeven tot ongeveer negen sites zou voldoende moeten zijn om hun atoomwapenprogramma te verlammen.

De New York Times had  het volgende scenario, gebaseerd op een simulatieoefening. Als Israël gevechtsvliegtuigen naar Iran stuurt, zou er zonder medeweten van Saoedi Arabië bijgetankt worden in de woestijn. Doelen zullen geraakt worden met minimale schade en slachtoffers. De Hezbollah zou daarop volgend zo’n 100 raketten per dag op Israël afvuren, waarop Israël een 48 uur durende campagne tegen Libanon zal beginnen om de Hezbollah te vernietigen. Een Iraanse aanval wordt dan verwacht op de Saoedi Arabische olieindustrie in Dahran met conventionele wapens. De V.S. zal hun positie in het gebied versterken. De V.S. zal de lucht-, land-, en zeedoelen rond de Hormuz bombarderen. Na acht dagen zou het dan weer rustiger moeten worden.

http://www.debka.com/article/8685/ 

De Russische aanwezigheid in de havenstad Tartus en Latakia in het westen van Syrië zal een afremmende factor zijn voor een aanval van Israël op Syrië.Rusland is al in Syrië aanwezig vanaf de 70er jaren  en werkt mee aan anti-terroristische operaties met de NAVO. Rusland heeft samen met Syrië de luchtverdediging verbeterd rond het gebied. Ze hebben Syrië ook wapens verkocht en tanks. Rusland neemt Syrië onder haar bescherming om deze reden. De relatie met Israël maakt dit alles niet beter.

Bron: Global Research 2006

 


De Amerikaanse "vrienden" van Israël - 10 april 2010
Er is veel te doen geweest over het bezoek van Israëls premier Benjamin Netanyahu aan Washington. Barack King Hoessein Obama eiste van Netanyahu schriftelijke toezeggingen inzake het stopzetten van alle bouwactiviteiten en PA/PLO regiem tegemoet te komen in hun eisen. Volgend jaar (2011) mogen jullie weer bouwen en alleen maar met onze toestemming en alleen in het westelijk deel van Jeruzalem”, aldus Obama. Ook dreigde hij Israël de schuld te geven van het eventueel mislukken van de gesprekken met de Palestijnen.

Voordat Netanyahu door Obama op het Witte Huis werd ontvangen, kwam eerst Hillary Clinton nog even langs om ‘pijnlijke concessies’ van hem te eisen ten gunste van het PA/PLO regiem en alle bouwactiviteiten onmiddellijk stop te zetten. Deze brutale eisen van Clinton schoten in het verkeerde keelgat van maar liefst 327 van de in totaal 435 afgevaardigden van het Amerikaanse Congres in het Huis van Afgevaardigden. Dus ook door leden van haar eigen Democratische partij. Zij stuurden Clinton een brief waarin ze hun onvoorwaardelijke steun voor Israël uitspraken. “Wij onderstrepen met deze brief onze onverbrekelijke band tussen ons land en de staat Israël, en willen hiermee onze diepe zorg uitspreken over de recent ontstane spanningen.

Na zijn gesprek met Clinton benadrukte Netanyahu in zijn toespraak op de AIPAC (American Israel Public Affair Committee) conferentie dat Jeruzalem geen nederzetting is maar de hoofdstad van Israël, en dat er wat Jeruzalem betreft geen concessies zullen worden gedaan.
lees verder op:
http://weeswaakzaam.wazzup.nl/2010/04/10/de-amerikaanse-%e2%80%98vrienden%e2%80%99-van-israel/

  

 

Amerikaans embargo op nucleair programma Israël - 10 April 2010

VS woedend over afzegging Netanyahu nucleaire conferentie - Obama wil Israël over 4 maanden vredesverdrag opleggen - Ahmadinejad waarschuwt Israël opnieuw: 'Aanval op Gaza zal jullie smerige levens beëindigen'

 

In Orumiyeh dreigde Ahmadinejad afgelopen week voor de zoveelste keer dat er een einde zal komen aan de 'smerige levens' van de 'Zionisten'.

 

Nucleaire wetenschappers van Israëls kernreactor bij Dimona krijgen niet langer toegang tot de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de VS volgens een voormalige medewerker van de reactor 'de facto een embargo' ingesteld op bepaalde nucleaire onderdelen die nodig zijn voor de kerncentrale. Na het aantreden van Barack Obama begon de VS voor het eerst in de geschiedenis de levering van deze onderdelen aan Israël te blokkeren.

Volgens de Hebreeuwse krant Maariv was het de afgelopen 20 jaar heel normaal dat Israëlische nucleaire wetenschappers, die werkzaam zijn bij de Dimona kernreactor, regelmatig naar de VS reisden om daar hun kennis bij te werken. Plotseling krijgen zij echter geen visa meer om Amerika binnen te kunnen komen. 'Dat is enkel en alleen omdat zij werkzaam zijn bij de kernreactor,' verklaarden bronnen binnen het Israëlische leger. Ook professor Zev Alfasi van de Ben-Gurion Universiteit bevestigde dit. 'De VS verkoopt geen enkel nucleair onderdeel aan de Dimona reactor... wel aan de universiteiten, maar ze weigeren onderdelen voor de reactor te leveren.'
Lees verder op: 
http://xandernieuws.punt.nl/?id=584119&r=1&tbl_archief=&


 

Washington Post: Mislukken top met Israël schuld van 'rancuneuze' Obama - 23 maart 2010

Amerika levert $ 10 miljard aan wapens aan Israëls vijanden, maar zelfs geen kogel voor Israël sinds Obama's aantreden

 

23 maart: Barack Hussein Obama maakt een wandelingetje rond het Witte Huis. De Amerikaanse president ontpopt zich steeds meer als een grote vijand van Israël.  

 

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu en zijn minister van Defensie Ehud Barak zijn zonder enige overeenstemming te hebben bereikt met de Amerikaanse president teruggekeerd naar Jeruzalem. De gezaghebbende Washington Post wijt het mislukken van de gesprekken tussen de VS en Israël volledig aan een 'rancuneuze' Barack Obama, die Netanyahu behandelde 'alsof het een smerige Derde Wereld dictator was die alleen nodig is om strategische redenen, maar overduidelijk op grote afstand werd gehouden.'
Lees verder op: 
http://xandernieuws.punt.nl/?id=582162&r=1&tbl_archief=0&

 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content