Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
maart 2008
'Israël geeft Vaticaan controle over Jeruzalem' - 16 maart 2008

'Roomse messias zal religies verenigen - Joden worden gepaaid met herbouw tempel'  
  
Volgens internationaal researcher en toppublicist Joel Bainerman (Financial Times, Wall Street Journal, Forbes, Jerusalem Post, Israel Economist) heeft de Israëlische regering in 1993 onder leiding van de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres een geheime overeenkomst met het Vaticaan gesloten, waarin het pausdom de toekomstige controle over de oude stad van Jeruzalem wordt gegeven.

Al vanaf de kruistochten in de middeleeuwen probeert het Vaticaan controle te krijgen over Jeruzalem. Om via een toekomstige VN-regering de uiteindelijke macht te krijgen over de hele wereld, is het voor zijn geloofwaardigheid absoluut noodzakelijk dat de door Rome aangewezen ‘messias’ vanuit het hart van Jeruzalem zal opereren.

Deze messias zal, onder leiding van de Rooms Katholieke kerk, de drie belangrijkste wereldreligies verenigen: het christendom, de islam en het jodendom. Om deze messias acceptabel te maken voor de Joden, wil het Vaticaan de tempel van Salomo laten herbouwen.

Al in 1992 verklaart de burgemeester van Jeruzalem, Teddy Kollek, dat de Israëlische regering tegemoet moet komen aan de wens van het Vaticaan om Jeruzalem een special status te geven. Later dat jaar heeft hij hierover een exclusief onderhoud met kardinaal Joseph Ratzinger – de huidige paus.

Nadat de Arbeiderspartij van Rabin in 1992 de macht heeft overgenomen van het Likudblok van Shamir, beginnen de eerste geheime gesprekken tussen het Vaticaan en de Israëlische regering. De eerste plannen om Israël de soevereiniteit over Jeruzalem te doen afstaan aan het Vaticaan en de stad op te delen in door de VN gecontroleerde cantons, worden zorgvuldig uit de media gehouden.

Drie dagen voor het ondertekenen van de Oslo-akkoorden in september 1993, die volgens Bainerman alleen bedoeld waren om het internationale publiek zand in de ogen te strooien en de aandacht af te leiden van de werkelijke bedoelingen, publiceert de Italiaanse krant La Stampa een artikel over de geheime deal van Shimon Peres met het Vaticaan over de overgave van Jeruzalem aan Rome. Er wordt verder geen aandacht aan besteed.


In dezelfde week dat Shimon Peres en Yasser Arafat in Washington hun handtekeningen zetten onder de zogenaamde ‘Verklaring van Principes’ over de toekomst van Israël en de Palestijnen, komt de Israëlisch-Vaticaanse commissie bijeen in Jeruzalem. Afgesproken wordt dat Israël nog vóór het jaar 2000 de controle over de oude stad van Jeruzalem aan het Vaticaan overdraagt. Jeruzalem zou dan officieel het Tweede Vaticaan worden, waarin alle drie de religies vertegenwoordigd zouden zijn, maar onder controle van de kerk van Rome. Jeruzalem blijft de hoofdstad van Israël, maar de oude stad zal bestuurd worden door het Vaticaan.


De leider van de Palestijnen, Yasser Arafat, gaat akkoord met dit plan, maar verwerpt het later toch als hij zich realiseert dat Israël de gedeelde controle over de Tempelberg zou houden. Om de Palestijnen later toch ‘aan boord’ te krijgen, zou het Vaticaan hen in 2000 de controle over Oost-Jeruzalem beloven.


Op 30 december 1993 wordt de ‘historische overeenkomst’ tussen Israël en het Vaticaan publiekelijk aangekondigd in de zogenaamde ‘Fundamentele Overeenkomst tussen de Heilge Stoel en de Staat van Israël’. In Israël besteden de media er echter totaal geen aandacht aan.


In 1994 verklaart locoburgemeester van Jeruzalem Shmuel Meir tijdens een persconferentie dat hij informatie heeft ontvangen dat aan het Vaticaan beloofde delen van Jeruzalem een ‘extra-territoriale status’ zouden krijgen. In 1996 overlijdt Meir onder verdachte omstandigheden: zijn auto wordt aangereden door een VN-truck waarvan de chauffeur niet eens aangeklaagd wordt.


In hetzelfde jaar zegt Marek Halter, een Franse intellectueel/filosoof en een goede vriend van Shimon Peres, tegen een journalist van het Israëlische weekblad HaShishi dat hij in 1993 persoonlijk een brief van Peres aan de paus had overhandigd, met daarin de belofte om de VN totale controle te geven over de oude stad van Jeruzalem, en het Vaticaan de zeggenschap over alle heilige plaatsen daarbinnen te garanderen. De VN zou de nieuw op te richten Palestijnse staat haar eigen hoofdstad geven, waarbij Oost-Jeruzalem een soort internationale vrije handelszone zou worden.


Uit de Israëlische Ambassade in Rome lekt in 1995 een telegraafbericht waarin de overdracht van Jeruzalem aan het Vaticaan wordt bevestigd. Twee dagen later komt dit bericht op de voorpagina van de grote Israëlische krant Haaretz. Shimon Peres zou het bericht hebben beeindigd met de woorden: ‘...zoals ik eerder de Heilige Stoel beloofd heb.’

Vaticaan gebaat bij Palestijnse opstand

In 2000 sluit paus Johannes Paulus II een overeenkomst met Yasser Arafat, waarbij de kerk van Rome de claim van de Palestijnen op Oost-Jeruzalem erkent. Heel Jeruzalem moet een internationale stad worden onder internationale wetgeving. Dit nieuwe plan wordt getekend ondanks de overeenkomst van het Vaticaan met Israël uit 1993, waarbij de jurisdictie over Jeruzalem nog onder de Israëlische wetgeving zou komen te vallen.


Paus Johannes Paulus II bezoekt in maart 2000 het Heilige Land, waarbij hij er openlijk op aandringt om Jeruzalem en de heilige plaatsen onder internationale zeggenschap te plaatsen. Volgens hem is de status van Jeruzalem het belangrijkste struikelblok op weg naar vrede in het Midden Oosten.


Later verklaart de Palestijnse Authoriteit dat het Vaticaan de eis voor internationalisering van Jeruzalem zou hebben laten vallen, en nu achter een verdeling van Jeruzalem zou staan, waarbij Oost-Jeruzalem de hoofdstad zou gaan worden van een Palestijnse staat. In datzelfde jaar breekt de ‘Al-Aqsa Intifada’ uit, als onderdeel van de plannen van het Vaticaan om Jeruzalem onder haar eigen controle te krijgen. Het Vaticaan zou Arafat om die reden beloofd hebben hem geen strobreed in de weg te leggen bij het starten van een nieuwe terreuroorlog tegen Israël, omdat Rome hem verzekerd zou hebben dat de Europeanen achter hem zouden blijven staan.


In 2001 filmen Israëlische journalisten in het geheim onder de bekende gouden Islamitische Rotskoepel in Jeruzalem. Een verborgen heilige Joodse gebedsruimte wordt ontdekt, alsmede ook ruimtes uit de tijd van de tempels van Salomo en Herodes. Joodse priesters zouden hier de kostbaarheden van de tempel in hebben verborgen voor de Romeinen (verwoesting van de tempel in 70 AD) en later de kruisvaarders.


In deze ruimtes zouden de orginele geschriften van de eerste kerk in Jeruzalem verborgen zijn, die het definitieve bewijs zouden leveren dat de Rooms Katholieke kerk een valse christelijke kerk is, en de paus geen onderdeel is van God’s plannen. Daarom steunt het Vaticaan de Palestijnse claim op de Tempelberg, alsmede ook de Palestijnse akties om de Israëli’s de toegang tot de Tempelberg en deze verborgen ruimtes voorgoed te ontzeggen.
Controle over Jeruzalem maakt weg vrij voor ‘messias’


Uiteindelijk wil het Vaticaan dat Israël de totale soevereiniteit over heel Jeruzalem opgeeft ten gunste van de kerk van Rome. Op deze manier kan de valse Roomse theologie dat de Kerk de plaats heeft ingenomen van de letterlijke afstammelingen van Abraham (de vervangingstheologie, ook aangehangen door een flink deel van de protestantse- en evangelische wereld) eindelijk bevestigd worden. Hoe kan het Vaticaan anders beweren dat zíj het ‘Nieuwe Jeruzalem’ vertegenwoordigen en de wettelijke vertegenwoordigers van het ‘Koninkrijk van God’ zijn, als niet zij, maar de Joden de controle hebben over Jeruzalem?

Na het verkrijgen van de zeggenschap over het oude Jeruzalem zal voor het Vaticaan de weg vrij zijn om een ‘mysterieus persoon’ te introduceren, die ‘alle religies zal verenigen’. Om de Joden hierin een plek te geven zullen zij de tempel van Salomo mogen herbouwen. Deze overeenkomst tussen het Vaticaan, Israël en de Palestijnen om de weg te bereiden voor de ‘messias’ bestaat al jaren en is tot in de puntjes gedocumenteerd door diverse internationale media.

door Xander, weeswaakzaam.punt.nl (Bron: Joel Bainerman)
 

Economie eurozone nu groter dan die van VS - 15 maart 2008


De Amerikaanse economie is als gevolg van de zwakke dollarkoers niet meer de grootste ter wereld.  

Als het gezamenlijk bruto binnenlands product van de vijftien eurolanden wordt omgerekend naar dollars, is de economie van de eurozone bij de huidige koers van de euro boven de 1,56 dollar, groter dan die van de Verenigde Staten.  
Economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben dat vrijdag becijferd en bekendgemaakt in een rapport aan hun cliënten.

Het bbp van de VS bedroeg in 2007 volgens officiële schattingen van het Amerikaanse ministerie van Handel 13.843 miljard dollar. Dat van de eurozone stond, volgens gegevens van Eurostat, omgerekend op ruim 13.880 miljard dollar.

(c) ANP  
 
NU


Iraanse TV: 'Vernietiging Israël begint zaterdag 22 maart'  
Islamitische advertenties die oproepen tot vernietiging van Israël 
 
Het Israëlische nieuwskanaal Channel 10 berichtte afgelopen woensdag dat op de Iraanse nationale televisie is aangekondigd dat de vernietiging van Israël zal beginnen op aanstaande zaterdag 22 maart, precies 40 dagen na de moordaanslag op Hezbollah leider Mughniyeh in Syrië.

De Israëlische veiligheidsdiensten spreken van intensief kontakt tussen Iran en Hezbollah, maar hebben nog geen concrete plannen voor een massale aanval kunnen ontdekken. Toch zijn Israëlische officials wereldwijd op de hoogte gebracht en is hen aangeraden extra voorzichtig te zijn.
 
Wees Waakzaam berichtte al eerder over publicaties in Koeweitse en Libanese kranten, waaruit zou blijken dat Hezbollah en Hamas, mogelijk gesteund door Syrië en Iran, deze maand een grootscheepse aanval op Israël zullen lanceren. 50.000 Hezbollah-terroristen staan daarvoor al enkele weken startklaar aan de Libanees-Israëlische grens, mogelijk wachtend op het voltooien van de razendsnelle bewapening van Syrië, die bijna haar raketinfrastructuur op orde heeft om enkele dagen lang minstens 100 raketten per uur op Israël af te schieten.
 
door Xander, weeswaakzaam.punt.nl (Bron: Arutz Sheva - Israel National News)

Voedselreserves op laagste peil in dertig jaar - 4 maart

De sinds de zomer van 2007 sterk gestegen prijzen voor olie en voedsel veroorzaken 'nieuwe honger' in Latijns-Amerika, Azië en Afrika. In geen dertig jaar zijn de voedselreserves zo gering geweest.
Het hoofd van het Wereldvoedselprogramma (WFP), Josette Sheeran, heeft hierover gisteren in het Europees Parlement alarm geslagen. Zij vreest dat de crisis nog jaren blijft voortduren.

Prijzen 40 % gestegen
De prijzen van olie en granen zijn sinds midden 2007 met 40 procent gestegen, waardoor het WFP op de begroting voor 2008 een tekort heeft van ongeveer 330 miljoen euro. Sheeran wijt de stijgingen aan de economische opkomst van China en India, slechte oogsten en droogte, alsmede het toenemende gebruik van biobrandstoffen, waardoor de vraag naar voedselproducten sterk is toegenomen. In geen dertig jaar zijn de voedselreserves zo gering geweest.

Tarwe onbetaalbaar
In Afghanistan zijn inmiddels 2,5 miljoen mensen die zich niet langer de prijs van tarwe kunnen veroorloven, aldus Sheeran. Haar organisatie riep eind januari de internationale gemeenschap op ruim 50 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor voedselhulp in Afghanistan. Ongeveer twee derde van dat bedrag is binnen, waardoor tot halverwege 2008 hulp kan worden geboden.
 
 
 
 
 
"Hezbollah sterker dan ooit"     -   

 

Ban bevestigt de Israëlische verklaring niet, maar spreekt wel bezorgdheid uit over aanhoudende berichten van schending van het VN-wapenembargo, dat wapenleveranties aan Hezbollah verbiedt. Ban zegt met name bezorgd te zijn over 'dreigementen van openlijke oorlogvoering tegen Israël' door Hezbollah-leider Hassan Nasrallah.

Oorlog van 2006
Israël wordt in het rapport verweten dat het, zonder rekening te houden met de gevolgen daarvan op de grond, het Libanese luchtruim blijft schenden. Ook wordt Israël opgeroepen gedetailleerde informatie te verstrekken over de clustermunitie die het in de 34 dagen durende oorlog van 2006 heeft afgevuurd. Inlichtingen die in februari werden verstrekt waren 'van zeer beperkte waarde', zegt Ban.

Nasrallah dreigde onlangs met nieuwe vijandelijkheden tegen Israël naar aanleiding van de moordaanslag op Hezbollah-commandant Imad Mughniyeh, op 12 februari in de Syrische hoofdstad Damascus. Israël ontkende betrokkenheid bij de aanslag, die Mughniyeh het leven kostte.

Bans rapport gaat grotendeels over de naleving van het bestand dat in augustus 2006 een einde maakte aan de vijandelijkheden in Libanon en Israël. In de bestandsresolutie wordt opgeroepen tot de ontwapening van alle milities en worden wapenleveranties aan hen verboden. Sinds de oorlog van 2006 is ten zuiden van de rivier de Litani in Zuid-Libanon een versterkte VN-vredesmacht gelegerd.

Hoogontwikkelde wapens
Ban zei al in een rapport van oktober 2007 dat Hezbollah-raketten Tel Aviv kunnen bereiken. Hij vestigde er toen ook de aandacht op dat Hezbollah via de Libanees-Syrische grens hoogontwikkelde wapens ontvangt uit Syrië en Iran. Syrië ontkende. Nasrallah zei na de oorlog van 2006 de beschikking te hebben over 33.000 raketten, waarvan een aantal heel Israël kon treffen.

Volgens Israëlische schattingen beschikte Hezbollah voor de oorlog van 2006 over ongeveer dertienduizend raketten. Daarvan werden gedurende het conflict vierduizend afgevuurd op Israël. De raketten belandden tot in Hadera, 45 kilometer ten noorden van Tel Aviv. Volgens Israël beschikt de sjiitische guerrillabeweging Hezbollah in Zuid-Libanon over een arsenaal van tienduizend lange- en twintigduizend korteafstandsraketten. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, zegt dit in een vrijgegeven rapport aan de Veiligheidsraad. 
 
Bron: Het Laatste Nieuws

 

Saudi-Arabië en Koeweit: verlaat Libanon zo snel mogelijk - 3 maart 2008
 
 
De USS Cole, inmiddels in de buurt van de Libanese kust 
 
In een zeer ongebruikelijke oproep heeft het koningshuis van Saudi-Arabië haar burgers opgeroepen om met de grootst mogelijke spoed Libanon te verlaten. De regering van Koeweit deed kort daarna hetzelfde, waardoor de vermoedens versterkt worden dat een massale aanval op Israël heel dichtbij is.

De reeds in eerdere berichten genoemde positionering van een aantal Amerikaanse marineschepen in de buurt van de Libanese kust geeft eveneens aan dat een grootscheepse aanval van de ca. 50.000 langs de Libanese grens samengetrokken Hezbollah terroristen op het noorden van Israël ieder moment kan plaatsvinden.
 
Volgens een woordvoerder van de regering-Bush zijn de marineschepen tevens een signaal aan Syrië, dat volgens de VS nog veel te veel invloed probeert te houden in Libanon. Deze of volgende week stemt het Libanese parlement over een nieuwe president. De pro-Westerse meerderheid in het Libanese parlement strijdt al jaren met de pro-Syrische oppositie om de macht in het door oorlogen geteisterde landje.
 
door Xander, Wees Waakzaam.punt.nl (CNN/Debkafile)

 

 

The War on Lebanon and the Battle for Oil

by Michel Chossudovsky

Korte Nederlandse vertaling: Is er een relatie tussen de bombardementen  op Libanon en de inauguratie van de 's werelds grootste stategische pijpleiding, die meer dan een miljoen vaten olie naar de Westerse markten moet brengen? Het plan om de kustlijn tussen Israel en Turkije onder Westers protectoraat te brengen om pijpleidingen te leggen van olie, gas en water. Om via Israel, de Rode Zee olie naar Azie ook te transporteren. Dit zou dan geen oorlog tegen de Hezbollah zijn geweest, maar een voorbereidend bombardement op iets groters. Ondertussen is Amerika driftig bezig Israel van wapens te voorzien. Rusland heeft militaire aanwezigheid in de Syrische havenstad Tartus om de veiligheid van Syrie te waarborgen. Dit hele plan van Amerika/Westerse landen en Israel om de energiemarkt in handen te krijgen, terwijl nu eigenlijk Rusland een sterke macht daarin is. Zij willen daar verandering in brengen.

Global Research, July 26, 2006 
 
Is there a relationship between the bombing of Lebanon and the inauguration of the World's largest strategic pipeline, which will channel more than a million barrels of oil a day to Western markets?  

Virtually unnoticed, the inauguration of the Ceyhan-Tblisi-Baku (BTC) oil pipeline, which links the Caspian sea to the Eastern Mediterranean, took place on the 13th of July, at the very outset of the Israeli sponsored bombings of Lebanon.

One day before the Israeli air strikes, the main partners and shareholders of the BTC pipeline project, including several heads of State and oil company executives were in attendance at the port of Ceyhan. They were then rushed off for an inauguration reception in Istanbul, hosted  by Turkey's President Ahmet Necdet Sezer in the plush surroundings of the Çýraðan Palace.

Also in attendance was British Petroleum's (BP) CEO, Lord Browne together with senior government officials from Britain, the US and Israel. BP leads the BTC pipeline consortium. Other major Western shareholders include Chevron, Conoco-Phillips, France's Total and Italy's ENI. (see Annex) 

Israel's Minister of Energy and Infrastructure Binyamin Ben-Eliezer was present at the venue together with a delegation of top Israeli oil officials.

The BTC pipeline totally bypasses the territory of the Russian Federation. It transits through the former Soviet republics of Azerbaijan and Georgia, both of which have become US "protectorates", firmly integrated into a military alliance with the US and NATO. Moreover, both Azerbaijan and Georgia have longstanding military cooperation agreements with Israel.

 

Israel has a stake in the Azeri oil fields, from which it imports some twenty percent of its oil. The opening of the pipeline will substantially enhance Israeli oil imports from the Caspian sea basin.

But there is another dimension which directly relates to the war on Lebanon. Whereas Russia has been weakened, Israel is slated to play a major strategic role in "protecting" the Eastern Mediterranean transport and pipeline corridors out of Ceyhan.

Militarization of the Eastern Mediterranean

The bombing of Lebanon is part of a carefully planned and coordinated military road map. The extension of the war into Syria and Iran has already been contemplated by US and Israeli military planners. This broader military agenda is intimately related to strategic oil and oil pipelines. It is supported by the Western oil giants which control the pipeline corridors. In the context of the war on Lebanon, it seeks Israeli territorial control over the East Mediterranean coastline.

In this context, the BTC pipeline dominated by British Petroleum, has dramatically changed the geopolitics of the Eastern Mediterranean, which is now linked , through an energy corridor, to the Caspian sea basin:

 "[The BTC pipeline] considerably changes the status of the region's countries and cements a new pro-West alliance. Having taken the pipeline to the Mediterranean, Washington has practically set up a new bloc with Azerbaijan, Georgia, Turkey and Israel, " (Komerzant, Moscow, 14 July 2006)

Israel is now part of the Anglo-American military axis, which serves the interests of the Western oil giants in the Middle East and Central Asia.

While the official reports state that the BTC pipeline will "channel oil to Western markets", what is rarely acknowledged is that part of the oil from the Caspian sea would be directly channeled towards Israel. In this regard, an underwater Israeli-Turkish pipeline project has been envisaged which would link Ceyhan to the Israeli port of Ashkelon and from there through Israel's main pipeline system, to the Red Sea.

 

The objective of Israel is not only to acquire Caspian sea oil for its own consumption needs but also to play a key role in re-exporting Caspian sea oil back to the Asian markets through the Red Sea port of Eilat. The strategic implications of this re-routing of Caspian sea oil are farreaching.

What is envisaged is to link the BTC pipeline to the Trans-Israel Eilat-Ashkelon pipeline, also known as Israel's Tipline, from Ceyhan to the Israeli port of Ashkelon. In April 2006, Israel and Turkey announced plans for four underwater pipelines, which would bypass Syrian and Lebanese territory.

"Turkey and Israel are negotiating the construction of a multi-million-dollar energy and water project that will transport water, electricity, natural gas and oil by pipelines to Israel, with the oil to be sent onward from Israel to the Far East,

The new Turkish-Israeli proposal under discussion would see the transfer of water, electricity, natural gas and oil to Israel via four underwater pipelines.

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1145961328841&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull


“Baku oil can be transported to Ashkelon via this new pipeline and to India and the Far East.[via the Red sea]"

"Ceyhan and the Mediterranean port of Ashkelon are situated only 400 km apart. Oil can be transported to the city in tankers or via specially constructed under-water pipeline. From Ashkelon the oil can be pumped through already existing pipeline to the port of Eilat at the Red Sea; and from there it can be transported to India and other Asian countries in tankers. (REGNUM )

Water for Israel

Also involved in this project is a pipeline to bring water to Israel, pumping water from upstream resources of the Tigris and Euphrates river system in Anatolia. This has been a long-run strategic objective of Israel to the detriment of Syria and Iraq. Israel's agenda with regard to water is supported by the military cooperation agreement between Tel Aviv and Ankara.

The Strategic Re-routing of Central Asian Oil

Diverting Central Asian oil and gas to the Eastern Mediterranean (under Israeli military protection), for re-export back to Asia, serves to undermine the inter-Asian energy market, which is based on  the development of direct pipeline corridors linking Central Asia and Russia to South Asia, China and the Far East. 

Ultimately, this design is intended to weaken Russia's role in Central Asia and cut off China from Central Asian oil resources. It is also intended to isolate Iran. 

Meanwhile, Israel has emerged as a new powerful player in the global energy market.

Russia's Military Presence in the Middle East

Meanwhile, Moscow has responded to the US-Israeli-Turkish design to militarize the East Mediterranean coastline with plans to establish a Russian naval base in the Syrian port of Tartus:

"Defense Ministry sources point out that a naval base in Tartus will enable Russia to solidify its positions in the Middle East and ensure security of Syria. Moscow intends to deploy an air defense system around the base - to provide air cover for the base itself and a substantial part of Syrian territory. (S-300PMU-2 Favorit systems will not be turned over to the Syrians. They will be manned and serviced by Russian personnel.)

(Kommerzant, 2 June 2006, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=IVA20060728&articleId=2847

Tartus is strategically located within 30 km. of the Lebanese border.

Moreover, Moscow and Damascus have reached an agreement on the modernization of Syria's air defenses as well as a program in support to its ground forces, the modernization of its MIG-29 fighters as well as its submarines. (Kommerzant, 2 June 2006). In the context of an escalating conflict, these developments have farreaching implications. 

War and Oil Pipelines

Prior to the bombing of Lebanon, Israel and Turkey had announced the underwater pipeline routes, which bypassed Syria and Lebanon. These underwater pipeline routes do not overtly encroach on the territorial sovereignty of Lebanon and Syria.

On the other hand, the development of alternative land based corridors (for oil and water) through Lebanon and Syria would require Israeli-Turkish territorial control over the Eastern Mediterranean coastline through Lebanon and Syria.

The implementation of a land-based corridor, as opposed to the underwater pipeline project, would require the militarisation of the East Mediterranean coastline, extending from the port of Ceyhan across Syria and Lebanon to the Lebanese-Israeli border.

Is this not one of the hidden objectives of the war on Lebanon? Open up a space which enables Israel to control a vast territory extending from the Lebanese border through Syria to Turkey.

It is worth noting that the US War Academy had already contemplated the formation of a "Greater Lebanon" which would extend along the coastline from Israel to Turkey. In this scenario, the entire Syrian coastline would be annexed to an Anglo-American Israeli protectorate.(See Map of The New Middle East).

Israeli Prime minister Ehud Olmert has stated that the Israeli offensive against Lebanon would "last a very long time". Meanwhile, the US has speeded up weapons shipments to Israel. 

There are strategic objectives underlying the "Long War" which are tied to oil and oil pipelines. 

The air campaign against Lebanon is inextricably related to US-Israeli strategic objectives in the broader Middle East including Syria and Iran. In recent developments, Secretary of State Condoleeza Rice stated that the main purpose of her mission to the Middle East was not to push for a ceasefire in Lebanon, but rather to isolate Syria and Iran. (Daily Telegraph, 22 July 2006)

At this particular juncture, the replenishing of Israeli stockpiles of US produced WMDs  points to an escalation of the war both within and beyond the borders of Lebanon.
 

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=2824

 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content