Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
januari 2009

Gaza, wist u dat.....

Israël heeft zich teruggetrokken uit Gaza. Nauwelijks is de oorlog over of Hamas gooit er weer dreigende taal uit. De raketten zullen niet lang op zich laten wachten. Helaas blijft de oorlog met de radicale Islam doorgaan. Het wachten is op Hezbollah en op de bom van Ahmadinejad. Omdat deze zaken zo actueel zijn en de geschiedenis van valse beschuldigingen aan het adres van Israël zich blijft herhalen geven we u een paar wetenswaardigheden door.

Vanaf het begin van de oorlog waren veel internationale media en politici eensgezind in hun beschuldigingen en hypocriete vermaningen aan het adres van Israël. De internationale gemeenschap heeft zelfs nieuwe scheldwoorden uitgevonden met het doel Israël in een kwaad daglicht te stellen. Ik noem er een paar: lees verder: http://janvanbarneveld.nl/actueel/israel/gaza---wist-u-dat-....html

Enorme gasreserves ontdekt in Israël (Haifa)- 18 januari 2009


Drie enorme gasreservoirs zijn ontdekt 80 kilometer uit de kust van Haifa, op het Tamar prospect,kondigde Noble Energy Inc aan zondag.
De Tamar-1 bron, gelegen in ongeveer 5500 feet water, is geboord met een totale diepte van 16.076 voet.
De dikte en de kwaliteit van de resevoiren  waren groter dan verwacht op de locatie.

Charles D. Davidson, Noble Energy’s voorzitter, president en CEO, zei in een mededeling dat zijn bedrijf “zeer opgewonden was door de resultaten. Dit is een van de belangrijkste prospecten die we ooit hebben getest en lijkt de grootste ontdekking in de geschiedenis van het bedrijf.

Yitzhak Tshuva sprak zondag ochtend op Army Radio , een vrolijke Yitzhak Tshuva, eigenaar van de Delek Group Ltd, een van de eigenaars van het goed, deze ontdekking  is “een van de grootste in de wereld”, dit is een historische mijlpaal voor de  economische onafhankelijkheid van Israël.

A British Gas natural gas rig

Lees verder op  http://www.weeswaakzaam.nu/?p=4319#more-4319

 

 

 

 

 

 

 

 

Israel's northern forces on high alert after rocket attack on Kiryat Shemona

DEBKAfile Special Report

January 14, 2009, 9:55 AM (GMT+02:00)

Israels noordelijke strijdkrachten in hoge paraatheid na raketaanval op Kiryat Shemona.

Nederlandse vertaling:

Vroeg in de ochtend op woensdag 14 januari zijn vanuit twee plaatsen in Zuid-Libanon vijf Katyusha-raketten afgevuurd. Er zijn vier explosies gehoord, de vijfde raket was al voor de grens neergekomen. Mensen waren snel naar de schuilkelders gegaan en scholen gesloten. Donderdag 8 januari waren er ook al raketten afgevuurd die beantwoord waren met artillerievuur. De Hezbollah zei dat als er verder provocaties van de kant van Israel zouden komen er wraakacties zouden plaatsvinden. Militaire bronnen van DEBKAfiles rapporteren dat de tweede raketaanval  vanuit Libanon in minder dan een week aangeeft dat de Hezbollah zijn terroristen voorziet van raketten voor een systematische aanval, waarmee ze willen aangeven dat ze achter de Hamas in de Gazastrook staan.

 

Origineel:

Hizballah's Al Manar TV reports that Israel fired back. Additional Lebanese sources described Israeli helicopters hovering over southern Lebanon and five missiles fired at the rocket sites.

Five Katyusha rockets were apparently fired early Wednesday, Jan. 14, from two places in S. Lebanon - 3 from Arqoub and two from Himariyeh near Hazbaya. The latter fell short and exploded inside the Lebanese border.

At 8:30 a.m., the northern Israeli town of Kiryat Shemona heard four explosions and saw plumes of smoke rise over the Galilee Panhandle. They headed for bomb shelters and cancelled classes at school. Two women went into shock.

Last Thursday, Jan. 8, Nahariya on the Mediterranean coast came under rocket attack from Lebanon and a nursing home was destroyed. Israel responded with cross-border artillery fire to what was officially described as a one-off attack. Hizballah spokesmen warned then that further Israeli "provocations" would be met with reprisals.

DEBKAfiles military sources report that the second rocket attack from Lebanon in less than a week indicates that Hizballah is supplying its terrorist allies with rockets for a systematic assault on northern Israel in support of Hamas in the Gaza Strip.

 

Israël: Militairen beschoten bij Jordaanse grens

(Novum/AP) - Een Israëlische militaire patrouille is onder vuur genomen bij de grens met Jordanië. Dat heeft het Israëlische leger dinsdag gezegd. Niemand raakte gewond. 

De schoten werden gelost in woestijnachtig gebied in het zuiden van Israël. Of er sprake was van een of meer schutters is niet bekend.

Israël en Jordanië sloten in 1994 een vredesovereenkomst en doorgaans heerst er rust aan hun grens. Israëls bloedige offensief in Gaza heeft de spanningen in de regio echter hoog doen oplopen. Zondag deed zich een soortgelijk schietincident voor bij Israëls grens met Syrië.

 

Geplakt uit <http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article1956102.ece/Israel__Militairen_beschoten_bij_Jordaanse_grens.html>

 

A Russian naval task force led by aircraft carrier docks at Syrian port

January 13, 2009, 2:35 PM (GMT+02:00)

Russische marine, vliegdekschip legt aan bij in de Syrische haven Tartus.

Nederlandse vertaling:

Het vliegdekschip had aan een oefening met de Turkse marine meegedaan. Militaire bronnen melden dat de aankomst van deze Russische schepen in oorlogtijd ongebruikelijk is en gezien de Syrische rol die de Hamas steunt, welke verwikkeld is in een oorlog tegen Israel in Gaza. Onze bronnen geloven dat Moskou afwijzend is tegen de Israelische operatie in de Gazastrook.

50 Russische mariniers zijn definitief gestationeerd in de haven Tartus in Syrie. Het is de enige Russische basis in de Middelandse zee. Tijdens het conflict met Georgie hebben ze besloten de basis in Tartus, Syrie uit te breiden naast zijn Zwarte Zee vloot.

Engelse versie:

The force, which includes the Admiral Kuznetsov aircraft carrier, the Admiral Levchenko destroyer and the Nikolay Chiker salvage tug, was due to call in at the Syrian port of Tartus Monday, Jan. 12 after carrying out joint exercises with the Turkish navy last week.

DEBKAfile's military sources report that the arrival of the Russian flotilla in wartime is unusual and especially significant given Syria's role as one of the staunchest backers of Hamas which is embroiled in a war against Israel further down the coast in Gaza.

Our sources believe Moscow may be signaling its disapproval of Israel's military operation in the Gaza Strip.

DEBKAfile's military sources report that 50 Russian seamen are permanently based at the Syrian maintenance and resupply facility, the only Russian base in the Mediterranean.

Russia is expanding Tartus port, which has six piers and building a pier at a second Syrian port – Latakia.

During the Russian-Georgian War last August, the Russian government decided to turn the Syrian port into a back-up facility for its Black Sea fleet and its base at the Ukrainian port of Sevastopol.

 

Israël: schoten vanuit Syrië  11-01-09    

Israël zegt dat troepen in de Golanvlakte beschoten zijn vanuit Syrië. Volgens het Israëlische leger zijn er vanmiddag kogels afgevuurd vanuit Syrië op Israëlische troepen aan de grens met Syië. Er is niemand gewond geraakt, alleen een voertuig heeft schade opgelopen.

Er is een klacht ingediend bij de Verenigde Naties, die de zaak onderzoekt. Syrië heeft niet gereageerd op de beschuldiging.

Israël heeft in 1967 de Golanvlakte op Syrië veroverd en het gebied geannexeerd. Dit is nooit internationaal nooit erkend. 

Nos.nl

 

 

Turkije veroordeelt Israëlisch geweld

05-01-2009

 

De Turkse premier Erdogan heeft het Israëlische offensief in de Gazastrook in opmerkelijk harde bewoordingen veroordeeld. Hij zei dat Allah vroeger of later degene die de rechten van onschuldigen schendt, zal straffen.

Verder had hij het over "onmenselijke acties" die zullen leiden tot Israëls vernietiging.

Zijn uitspraken zijn opmerkelijk omdat Turkije vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met Israël.

Wapenstilstand

Erdogan heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan verschillende Arabische landen in de regio om een wapenstilstand in de Gazastrook naderbij te brengen. Israël zal daar voorlopig in elk geval niet aan meewerken.

Minister van Defensie Barak zei dat het offensief doorgaat tot de veiligheid van Israëlische burgers is gegarandeerd.

Nos.nl

 

Als Israel een vijand van Turkije zou worden dan zou kunnen gebeuren wat ik in het hoofdstuk over openbaring schrijf, dat Turkije met hun grote Attaturkdam de Eufraat droog zouden kunnen leggen zodat de tanks (vanuit het oosten binnenkomen) dan Israel makkelijk zouden kunnen bereiken (de zesde engel goot zijn fiool uit op de grote rivier de Eufraat; en zijn water is uitgedroogd, opdat bereid zou worden de weg der koningen, die van de opgang der zon (zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen, voor degenen die het niet weten) komen zullen). 


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content