Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
januari 2008

VS verkoopt nucleaire technologie aan Turkije - 31/1/2008
 
  
In minder dan 3 maanden tijd wil de regering-Bush de verkoop van nucleaire technologie aan Turkije legaal maken. Volgens een onderzoek van de UK Times is dit een poging om de jarenlange geheime overdracht van nucleaire informatie aan Turkije te verdoezelen.

Reeds in 2002 wijdde het bekende actualiteitenprogramma '60 Minutes' een topic aan dit onderwerp. Sindsdien is er echter door zowel de media als door de politiek nauwelijks aandacht aan besteed.
 
Volgens Sibel Edmonds, een voormalige FBI-medewerker, komt dit omdat de Turkse lobby in Washington nog invloedrijker zou zijn dan die van Israël. Elke mogelijke kritiek in de media op Turkije zou door de Amerikaanse overheid gedwarsboomd worden.  
 
Sinds de publicatie van het onderzoek naar de activiteiten van de VS en Turkije op de nucleaire zwarte markt, maakt de regering Bush plotseling veel haast met het legaliseren van deze illegale kennisoverdracht.
 
Edmonds plaatst echter grote vraagtekens bij het door de overheid gegeven argument dat Turkije op deze manier de leverancier van nucleaire brandstof kan worden voor diverse moslimstaten. 'Als dat zo'n goed idee is, waarom hebben ze dit dan al niet veel eerder bekend gemaakt?'
 
Op dezelfde manier zou de VS in de jaren '80 Pakistan van nucleaire technologie hebben voorzien. Pakistan is inmiddels in het bezit van kernwapens. Edmonds vreest dat, als het Amerikaanse congres niet ingrijpt en de voorgestelde wet tegenhoudt, het met Turkije ook zo zal gaan.
  
 
Petitie: Al meer dan 130.000 handtekeningen tegen verdeling Jeruzalem - 31 januari 2008
   
President Bush is als eerste Amerikaanse president van plan om nog dit jaar een Palestijnse staat te erkennen en Israël zelfs te dwingen om voor dit doel Judea en Samaria af te staan, inclusief Oost-Jeruzalem.

 
De 'Jerusalem Prayer Team'-organisatie organiseert een internetpetitie die uiteindelijk aan president Bush zal worden aangeboden, met als doel deze verdeelplannen te stoppen. Tot nu toe tekenden al meer dan 130.000 mensen deze petitie.
 
Veel christenen geloven dat met de stichting van de staat Israël in 1948 een groot aantal bijbelse profetieën in vervulling gingen. God waarschuwt op talloze plaatsen in de bijbel dat Hij de naties die proberen om Israël te verdelen, zwaar zal straffen.
 
Vijf oorlogen en meer dan 20.000 terroristische aanvallen hebben geen eind kunnen maken aan de enige democratie in het Midden Oosten, Israël. Uitgerekend Israël's decennialange trouwste bondgenoot, de VS, is nu van plan om de Joodse staat uiteindelijk te ontmantelen en vrijwel weerloos te maken tegen de nooit opgegeven Islamitische plannen om Israël uiteindelijk te vernietigen.
 
De internetpetitie, die hier kan worden getekend, biedt ook de mogelijkheid om vóór de plannen van Bush te stemmen. Tot op heden kozen slechts een paar honderd mensen voor deze optie.
 
Petitie:   Donation-Net

 

Turkije vindt EU te 'christelijke club'
 
De Europese Unie dreigt zichzelf uit te roepen tot een 'club van christenen' door religieuze argumenten aan te voeren voor het weren van Turkije als lidstaat.

Een dergelijke houding is ook "in strijd met de ziel van de unie, waarin religie geen grens mag vormen'', zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ali Babacan zaterdag in het Zwitserse Davos.

Hij leek vooral te wijzen in de richting van de Franse president Sarkozy, die de overwegend islamitische signatuur van de Turken heeft aangevoerd als argument om Turkije geen volwaardig lidmaatschap te gunnen. Het is gevaarlijk Europa te identificeren met één religie, aldus Babacan.

 
Internationaal recht: 'Jeruzalem is van de Joden'  28 jan. 2008

 
 
Een niet-Joodse Canadese advocaat heeft na 20 jaar onderzoek naar de legale status van Jeruzalem de conclusie getrokken dat de stad volgens internationale wetten aan de Joden toebehoort.

Jacques Gauthier schreef in zijn 1300 pagina's tellende dissertatie dat een serie internationale verdragen en VN-resoluties over een periode van 90 jaar ondubbelzinnig Jeruzalem aanwijst als Joodse (hoofd-)stad.
 
Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de toenmalige Geallieerden -Groot Brittannië, Frankrijk, Italië en Japan- in de zogenaamde San Remo-resolutie overeen dat de Balfour-declaratie moest worden uitgevoerd, teneinde een Joodse staat in het destijds Palestina genoemde gebied te vestigen. 
 
De toenmalige Statenbond, de voorloper van de Verenigde Naties, erkende in een resolutie 'de historische band van de Joden met het land Palestina' en gaf hen het recht voor 'de heroprichting van hun nationale thuis in dat land'.
Er werd geen enkele melding gemaakt van eventuele vergelijbare Arabische (Palestijnse) rechten.
 
Nadat in 1945 de Statenbond werd opgevolgd door de Verenigde Naties, werd in 1947 resolutie 181 aangenomen, waarin besloten werd om Palestina te verdelen in een Joods- en een Arabisch gedeelte. Dit was echter een direkte schending van het kersverse VN-verdrag, dat voorzag in het respecteren van alle tot nu toe aanvaardde resoluties van de Statenbond. Ironisch genoeg werd het plan echter wél aanvaard door de Joden, maar niet door de Arabieren.
 
 
Resolutie 181 voorzag eveneens in een speciale status voor Jeruzalem, dat onder internationaal gezag zou moeten komen te staan. Na 10 jaar zouden de bewoners zich dan in een referendum mogen uitspreken over de definitieve status van de heilige stad.
 
Omdat Jordanië in 1948 Oost-Jeruzalem controleerde en weigerde om de
VN-resolutie op te volgen, kon het plan nooit tot uitvoering worden gebracht.
 
Na de Zesdaagse Oorlog in 1967 kreeg Israël controle over Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. De VN Veiligheidsraad nam vervolgens resolutie
242 aan waarin Israël toestemming kreeg om het land in bezit te houden totdat het 'veilige en erkende grenzen' zou hebben. Over de status van Jeruzalem werd niets beslist. Wel werd opgeroepen om het vluchtelingenprobleem op te lossen, waarbij er echter géén onderscheid werd gemaakt tussen Palestijnse en Joodse vluchtelingen.
 
Volgens de Canadese advocaat zou Israël alsnog moeten eisen dat het referendum over de toekomst van de stad, notabene door de VN zélf in een resolutie vastgelegd, zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Gezien de overgrote meerderheid van de Joden in Jeruzalem zal de uitkomst van dat referendum duidelijk zijn. Gauthier zegt dat als de Palestijnen weigeren dit referendum te aanvaarden, onderhandelingen met hen zinloos zijn.

 

Ahmadinejad: Israël wordt binnenkort vernietigd - 31/1/2008
   
De Iraanse president Ahmadinejad heeft in een televisietoespraak verklaard dat Israël zich in de laatste fase vóór haar uiteindelijke vernietiging bevindt.
 

 
Ahmadinejad hield zijn toespraak in Bushehr, waar met behulp van Rusland wordt gebouwd aan een kerncentrale. Volgens de internationale gemeenschap wil Iran atoomwapens ontwikkelen. Eerder deze week verklaarde de Israëlische minister van defensie, Ehud Barak, dat Iran nu al werkt aan het ontwikkelen van kernkoppen voor raketten.
 
'We zijn in het laatste hoofdstuk beland waarin de Palestijnen en omringende landen zullen overwinnen,' verklaarde de Iraanse president. Hij riep het Westen op om de op handen zijnde ineenstorting van de Joodse staat en de dood van de 'Zionisten' te accepteren.
 
 
 
Paniekverkopen houden aan op Europese beurzen
Uitgegeven op dinsdag 22 januari 2008 om 09:55:48
   

(Novum/Betten) - De beurzen in Europa zetten dinsdag hun duikvlucht van een dag eerder voort. De belangrijkste beurzen schoten bij opening opnieuw diep in het rood.

Omstreeks 9.15 uur noteert de DAX in Frankfurt 4,7 procent lager. In Londen moet de FTSE 2,8 procent afstaan terwijl de Franse CAC 4,7 procent inlevert. In Amsterdam noteert de AEX 4,9 procent lager op 401,64 punten. De Midkap verliest 4,2 procent op 508,67 punten.

Op de valutamarkt verliest de euro 0,3 procent ten opzichte van de dollar op 1,4392. Een vat Brent-olie kost in Londen USD 85,15 (-2,8 procent).

De Europese beurzen gaan daarmee Azië achterna. In Japan dook de Nikkei-index 5,7 procent omlaag tot 12.574 punten. De bredere Topix-index verloor eveneens 5,7 procent tot 1.220 punten. De verkoopgolf legde de handel in India zelfs tijdelijk stil. India's Sensitive Index staat omstreeks 9.15 uur op een verlies van ruim 8 procent op 16.169.

[Copyright 2008, Novum]
 
 
 
Bizarre serie toevallen, of...?   22 januari 2008
 
Op 8 januari 2008, de dag dat president Bush afreisde naar Israël om daar het raamwerk voor de oprichting van een Palestijnse staat en de verdeling van Jeruzalem te bespreken, richtte een plotselinge, zeldzame tornado -die normaal nooit in januari verschijnen- verwoestingen aan in het Amerikaanse stadje... Jerusalem (Arkansas).   Toeval?
 

In dit plaatsje verwoestte de tornado een komplete kerk, genaamd 'Mt. Zion' (foto). Toeval?
 
De tornado kostte één man het leven, een inwoner van... 'Pope County'. Toeval?  
 
De volgende dag, donderdag 9 januari, trad er tijdens het bezoek van Bush aan Israël plotseling een ongewone, extreem dichte mist op. Op hetzelfde moment werd centraal Florida óók getroffen door een ongewoon dichte mist, die zorgde voor het ergste snelwegongeluk in de geschiedenis van Florida. Toeval?
 
Bij het enorme verkeersongeluk in Florida waren 70 auto's betrokken. Bush en zijn gevolg vertrokken op dat moment vanwege eveneens extreem dichte mist gedwongen per auto naar Ramallah. Deze karavaan telde precies... 70 auto's. Toeval?
 
Het getal 70 komt de laatste tijd vaker terug. Zo besloten 70 landen vorig jaar in Parijs om de Palestijnen miljarden dollars steun te geven. In de bijbel staat '70' voor alle naties van de wereld: de getalswaarde van 'Gog en Magog' is 70, en bij de bouw van de toren van Babel werd de eenheidsspraak van de mensen gescheiden in 70 verschillende talen. Toeval?
 
Is dit alles slechts een bizarre serie toevallen, of is er meer aan de hand?
 
bronnen: Tamar Yonah
www.video.msn.com (beelden snelwegongeluk interstate 4)
 
 
 
 
Doden die geen ‘doden’ zijn  -20 januari 2008
 Wie de nieuwsuitzendingen van onder meer CNN, BBC en vooral Al-Jazeera volgt, wordt met regelmaat geconfronteerd, met ‘Palestijnse’ doden die in het bijzijn van een grote schreeuwende moslimmenigte ten grave gedragen worden.

Dat de nieuwsmedia en de kijker daarbij af en toe flink bij de neus genomen worden, bleek op 2 mei 2002 toen op de Israëlische televisie beelden te zien waren van een begrafenis in Jenin op 28 april van dat jaar. De beelden waren gemaakt door een onbemand verkenningsvliegtuigje van het Israëlische leger. Te zien was een ‘baar’ met daarop een ‘dode’ toegedekt met een laken, die ten grave gedragen werd. De baar werd begeleid door een grote ‘opgetrommelde’ menigte. Door het gedrang van de menigte viel de ‘dode’ van de baar en te zien was hoe hij er weer snel werd opgelegd. Blijkbaar wist de groep mensen die het ‘lijk’ naar zijn laatste rustplaats begeleiden, niet beter dan dat ze werkelijk met een lijk van doen hadden. Even verderop viel de ‘dode’ opnieuw van de baar. Nu stond het ‘lijk’ zelf op en rende weg omdat hij kennelijk het gesol met hem zat was. Ook de menigte stoof uit angst uiteen omdat ze dachten dat de man uit de dood was opgestaan. Alleen de dragers van het ‘lijk’ –deze wisten natuurlijk dat er hier niet het wonder van de ‘opstanding’ der doden had plaatsgevonden - stonden nog rond de baar. Tot vermaak van velen in Israël werden de beelden herhaaldelijk uitgezonden. Het is al langer bekend dat het PA/PLO-regiem "begrafenissen" in scène zet en op videobanden vastlegt teneinde Israël van een niet gepleegde moord te kunnen beschuldigen. De valse opnames worden niet alleen door Arabische zenders uitgezonden maar ook met regelmaat door internationale zenders als CNN en anderen.
 
Economische unie VS en Europa in 2015 -19 januari 2008
De Europese Unie en de Verenigde Staten werken achter de schermen aan de totstandkoming van een Transatlantische Economische Unie in 2015. Hiermee komt de volgende stap, een volledige politieke unie, steeds dichterbij.

Speciaal voor dit doel werd in april 2007 de Transatlantische Economische Raad opgericht door de voorzitter van de Raad van Europa (de Duitse bondskanselier Angela Merkel), de president van de Europese Commissie (Jose Manuel Barroso) en de Amerikaanse president George Bush.
 
Europese en Amerikaanse overheidsinstellingen werken op dit moment aan het harmoniseren van allerhande regels op het gebied van financiën, voedsel, medicijnen, milieu, veilligheid en gezondheid.  
 
Senator Robert Bennett (Utah) is de voorzitter van de Transatlantic Policy Network groep, een organisatie waarin nog vijf andere senatoren en 49 leden van het Huis van Afgevaardigden zitting hebben. Deze TPN-groep richt zich specifiek op het tot stand komen van een economische unie van de VS met de EU.
 
Bennett heeft zijn ideëen over een zo kalm en onopvallend mogelijk economisch samengaan uiteengezet in een publicatie van de zogenaamde Streit Council, welke vernoemd is naar Clarence Streit, die in 1939 het boek 'Union Now' publiceerde, waarin hij pleitte voor een volledige Transatlantische Unie, niet alleen economisch maar ook politiek.  
 
Een econoom van de Wereldbank heeft bevestigd dat de formatie van de Transatlantische Economische Unie geheel verloopt volgens de blauwdrukken van Jean Monnet, een belangrijke intellectuele architect van het ontstaan van de huidige Europese Unie. Monnet maakte er geen geheim van dat een economische unie tussen de VS en de EU onvermijdelijk tot een politieke unie zal moeten leiden.  
 
De geplande Transatlantische Unie tussen Europa en de VS is daarmee een duidelijke opmaat naar het steeds duidelijker wordende einddoel: de creatie van een één-wereld-regering, waarmee de 'New World Order' definitief een feit zal zijn.
 
bron: worldnetdaily  
 
'Olie raakt snel op' -15 januari 2008
 
Rick Wagoner, voorzitter van één van 's wereld grootste autoproducenten, het Amerikaanse General Motors, heeft verklaard dat er snel alternatieve brandstoffen voor auto's moeten komen omdat de wereldolievoorraad in snel tempo opraakt. Volgens hem is de olieproductie over haar hoogtepunt heen, terwijl de vraag in de komende 20 jaar met maar liefst 70% zal toenemen. Nu al verbruikt de wereld 1000 vaten olie per seconde.

Deze opmerkelijke verklaring deed Wagoner bij de opening van de 'Detroit Motor Show', waar hij verder stelde dat ethanol een belangrijke tussenoplossing is naar het ontwikkelen van een volledig elektrisch aangedreven auto, die op termijn de benzine- en diesel aangedreven auto moet vervangen.
 
Zowel ethanol- als elektrische auto's hebben nu nog als groot nadeel dat ze zeer inefficiënt zijn en mede daarom kwa energieverbruik niet beter zijn voor het milieu. Ethanol, geproduceerd uit diverse graansoorten, is 30% minder efficiënt dan traditionele brandstof, waardoor er veel sneller weer getankt moet worden. Accu's hebben nog altijd een beperkte aktieradius en de ontwikkeling van nieuwe accu's gaat minder voorspoedig dan gehoopt.
 
 
 
 
Uitspraken ‘koning’ Abdullah Jordanië - 11-01-2008

De Jordaanse koning Abdullah die heerst over een door de Britten gecreëerd ‘koninkrijk’op twee-derde deel van het aan het Joodse volk toegewezen land, bezigt dikwijls krachtige taal richting Israël met wie het een ‘koude vrede’ onderhoud. Maar liefst 75 procent van de bevolking van Jordanië zijn ‘Palestijnen’

 

Jordanië is in werkelijkheid een Palestijnse staat. De roots van de voorvaderen van Abdullah liggen in Saoedi-Arabië en kunnen geen enkele historische claim leggen op het land waarover zij thans de scepter zwaaien. Abdullah noemde Israël recent een ‘vijand van de Palestijnen’. Hij waarschuwde Israël dat het nooit vrede en veiligheid zal krijgen zolang het Arabisch gebied ‘bezet’ houd. Jordanië heeft zelf de Bijbelse gebieden Samaria en Judea van 1948 tot juni 1967 bezet gehouden, het gebied dat thans volkomen terecht weer in bezit is van Israël.De Bijbel maakt duidelijk dat er een Godsspraak over Moab zal komen. Jesaja 15:1 en 25:10-12. … Moab zal op zijn plaats neergestampt worden, zoals stro neergestampt wordt in het water van een mestkuil. Ook Jeremia profeteert over Moab (48:1-47) en eveneens over Edom (49:7-22) en Ammon (49:1-6). Deze drie gebieden maken onderdeel uit van het huidige Jordanië.  De streken Moab en Ammon zijn genoemd naar de beide zoons van Lot’s dochters. Genesis 19:30t/m38Jesaja profeteert eveneens over een Godsspraak over Edom.
 
 
 
 
Nieuwsflash - Willem Middelkoop: 

Jim Rogers ‘Verkoop je dollars’

Nu de dollar steeds verder weg zakt trekken steeds meer beleggers zich terug uit de VS, uit vrees voor een mogelijke dollarpaniek. De wereldbe­roemde Amerikaanse speculant Jim Rogers, is in ons land vooral bekend van de ronde tafel gesprekken bij de VPRO, verkocht al zijn Amerikaanse bezittingen en verhuisde in afwachting van een verdere val van de dollar zelfs naar Singapore. Willem Middelkoop, auteur van “Als de dollar valt” interviewde Jim Rogers onlangs in Stockholm, waar hij kort verbleef tij­dens een Europese tournee langs beleggers.

De Amerikaan Jim Rogers is in ons land vooral bekend van de ronde tafel gesprekken bij de VPRO. Hij is één van ’s-werelds bekendste speculanten en studeerde aan de Universiteit van Oxford in 1966. In 1970 begon hij samen met George Soros het eerste succesvolle hedgefund, het Quan­tumfonds. Na tien zeer succesvolle jaren ging hij in 1980 “met pensioen”. Hij reisde twee keer rond de wereld, eerst op de motor en eind jaren negentig in een op maat gemaakte gele Mercedes. Sinds 1998 adviseert hij om voornamelijk te beleggen in grondstoffen en richtte hij de “Rogers International Commodity Index” op, die wereldwijd door veel beleggers het ijkpunt is voor beleggen in grondstoffen. Hij schreef een aantal boe­ken, waaronder “How Anyone Can Invest Profitably in the World’s Best Market”.

Hoe kijkt u aan tegen de huidige krediet crisis?

We zitten midden in de grootste krediet luchtbel die we ooit hebben ge­had. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat mensen zonder geld in staat zijn om een huis te kopen, zoals nu gebeurt. En in sommige geval­len geven bouwbedrijven mensen zelfs geld toe om een huis te kopen. Dus voordat dit over is wordt het eerst nog veel erger.

Waarom?

Omdat er nog zoveel mensen zijn die hun huis nog niet kwijt zijn. Er zijn veel mensen die het proberen uit te zingen, zoveel mensen die niet door­hebben hoe slecht het er voor staat. Ook zijn we nog steeds niet in een recessie beland, althans, geen formeel gepubliceerde recessie. Zodra de economie werkelijk afremt zullen vele, vele mensen problemen krijgen, want als je werkeloos bent kun je je eigen huis niet afbetalen, en kunnen even zovele mensen hun hypotheken niet meer betalen, wat gaat door­werken in het systeem. Mensen gaan arm worden. Op dit moment rap­porteren de Wall Street bedrijven winsten, maar de rapportages kloppen niet. De boekhouding wordt vervalst, maar op een gegeven moment ga je grotere verliezen zien.

Sinds wanneer is de dollar de wereld reservemunt?

De wereld heeft altijd een reservemunt gehad. Vóór de dollar had we het Engelse pond, dat met het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1914 onder zeer grote druk kwam. Omdat de Engelsen zoveel geld moesten bijdrukken om de oorlog te financieren, liepen ook de schulden op, waar­door tussen 1914 en 1939 het Engelse pond zijn status als reservemunt verloor. In 1939 stelde Engeland wisselkoersbeperkingen in, vanaf die datum werd het onmogelijk om het pond langer te gebruiken als reser­vemunt. Het enige resterende werkbare alternatief was de Amerikaanse dollar. Amerika was toen één van de weinig kredietverlenende landen, met een economie die groot genoeg was om een wereldmunt te kunnen onderhouden. Na de Tweede Wereldoorlog was er geen keuze meer, en werd de status van de dollar in de Bretton Woods overeenkomst bekrach­tigd.

Dit systeem was erg voordelig voor Amerika

Ja, het was een systeem waar de VS veel voordeel uit haalden omdat grondstoffen in dollars werden verhandeld – alles werd in dollars afge­rekend. De dollar werd de wisselvaluta, waardoor de VS zoveel geld als ze wilden konden lenen, omdat ze zelf ongelimiteerd dollars bij konden drukken om de schulden te betalen. En de hele wereld gebruikte dollars dus dat was erg gemakkelijk voor de VS.

Waarom zakt de dollar nu weg?

Wel, het feit dat de dollar de wereldreservemunt was, en dat de VS zoveel als ze wilden konden lenen en bijdrukken, leidde tot de onvermijdelijke slotsom dat de VS de grootste schuldenaar werd die de wereld ooit heeft gezien. Wij Amerikanen zijn de wereld zo’n 13000 miljard dollar schuldig, dat is een afgrijselijk getal. Maar wat nog erger is, is dat onze schulden elke 15 maanden met duizend miljard dollar toenemen. Amerika’s vij­anden beginnen dat door te krijgen en uit te buiten. Iran, Venezuela, dergelijke landen zien dat er een manier is waarop de VS nog harder geraakt kan worden, en dat is door de dollar niet meer te gebruiken. Iran ontvangt nu oliebetalingen in Yen, in plaats van dollar, en terwijl de VS dieper en dieper afglijden in schulden, trekt men zich steeds meer terug uit de dollar. Ik ook, overigens.

Ik las in de nieuwsbrief van Harry Schultz het advies aan Ame­rikaanse beleggers om een tweede paspoort aan te schaffen en daarmee een tweede nationaliteit aan te vragen, en om het beleg­de vermogen uit Amerika te trekken. Vindt u dat een goed idee?

Het is zeer verstandig om je geld uit Amerika weg te trekken, want de dollar zal blijven wegglijden. Het is onvermijdelijk. De dollar gaat zijn status als wereldreservemunt verliezen, net als het pond is overkomen, daar is geen twijfel over mogelijk.

Binnen welk tijdsbestek?

Het zal geen 50 jaar duren. Geen 20 jaar, nee, het zal veel sneller ge­beuren. Ja, binnen 10 jaar, alles stapelt zich op tegen de dollar. Het zou goed kunnen dat de VS uiteindelijk wisselkoersbeperkingen zal moeten instellen.

Dus je met je geld het land uit hebben gesluisd voordat er wissel­koersbeperkingen van kracht worden?

Precies. Je moet het er nu niet uit halen, nu het nog volledig legaal is om dat te doen. Sterker nog, het is nu officieel beleid van de Federal reserve (Fed), het stelsel van centrale banken en de overheid om de dollar te la­ten vallen. Ze drijven de koers van de dollar omlaag, dus ik vind dat de Amerikanen zich vaderlandslievend moeten opstellen en eraan mee moe­ten werken. Verkoop je dollars, breng je geld het land uit.

Wanneer verwacht je dat deze onorthodoxe praktijken ingesteld gaan worden?

Ik weet het niet. Het probleem met het maken van voorspellingen is dat je moet proberen in te schatten wat een stel malloten in Washington gaan doen. Weet je, ze kunnen het volgend jaar al laten gebeuren. Of ze kun­nen het nog 10 jaar afhouden. Maar veel langer zal het hen niet lukken.

Kan het huidige wegglijden van de dollar omslaan in een dollar­paniek?

Op dergelijke wijze storten markten al honderden jaren in. Eerst dalen ze langzaam, dan steeds sneller, en vervolgens eindigt het in een climax, een plotselinge climax. Als ik de grafieken bekijk zie ik nu een versnelling van de neergang.

Wat hebt u gedaan met uw dollar posities? Speculeert u op een neergang?

Ik trek me zover mogelijk terug uit de dollar. Ik ben uit Amerika ver­huisd; mijn laatste grote bezit was mijn huis. Dat heb ik nu verkocht. (Zijn huis in Manhattan verkocht hij eind 2007 voor $16mln.-wm). Ik ben naar Singapore verhuisd, niet naar China, want daar is de vervuiling te bedreigend. Singapore heeft nu het beste van beide werelden. Alles werkt er, het beste zorgsysteem ter wereld, het beste onderwijssysteem ter we­reld, ze spreken Engels, ze spreken Chinees.

Zelfs Halliburton, waar Dick Cheney de CEO was voor hij vice-pre­sident werd, vertrek uit de VS. Ze hebben hun hoofdkwartier naar Dubai verhuisd.

Nou, dat is zo’n beetje de strekking van mijn hele verhaal. De dollar staat onder druk, de Amerikaanse economie staat onder druk, de VS zijn overbelast, op militair vlak, geopolitiek gezien, financieel, op alle fronten. We maken overal ter wereld vijanden, onze troepen zijn in 120 landen gelegerd of zo, het is waanzin, Amerika heeft het geld niet meer om dat soort dingen te blijven doen.

Het rijk staat onder druk?

Het rijk staat onder verschrikkelijke druk, daar is geen twijfel over moge­lijk. Net zo als het Britse rijk dat 20 tot 30 jaar onder druk stond, terwijl het pond zijn status beetje bij beetje verloor. Het gaat nu weergebeu­ren.

Kan een nieuwe president het tij keren?

Nee, want zoals ik al zei, de kleine groep mensen in Washington die zich bewust zijn van het probleem, willen juist dat de dollar valt. De Fed ge­looft dat het omlaag duwen van de dollar ervoor gaat zorgen dat de pro­blemen worden opgelost. De president, wie dat volgend jaar ook moge worden, zal de dollar ook omlaag willen brengen. Daarnaast zit hij vast aan dezelfde centrale bank, de Fed.

Is de Fed onderdeel van het probleem, of van de oplossing?

Nou op dit moment zijn ze onderdeel van het probleem want zij zijn de­genen die zoveel geld laten bijdrukken. Ze beweren dat ze inflatie aan het beteugelen zijn, terwijl ze zelf de veroorzaker van inflatie zijn. Maar natuurlijk schreeuwt de minister van financiën dat hij een sterke dollar wil. Tegelijkertijd moedigt hij China en Japan aan om de dollar te laten vallen. Dat is waanzin! Zelfs journalisten hebben niet door dat hij de ene dag de dollar sterk wil maken, en de volgende dag wil laten devalueren tegenover de Chinese Yuan en Japanse Yen.

Waarom zijn ze opgehouden met het publiceren van de geldgroei statistieken (M3)?

Ze hielden hiermee op zodat niemand zou weten hoeveel geld er nu wordt bijgedrukt, het is een manier om dit inzicht te verbergen. Maar, zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn er nu mensen naar voren gekomen die de M3 proberen te herberekenen, en uit hun cijfers blijkt dat zelfs vóór de kredietcrisis van afgelopen zomer de gelddrukpersen al verder waren opengedraaid.

De jaarlijkse geldgroei ligt nu boven de 10%?

Degenen die het meten zeggen dat het rond de 14% ligt. De geldgroei in de EU staan nu op ongeveer 12%. De Japanners, Chinezen, iedereen is op dit moment geld aan het drukken. Met een tempo zoals nog nooit is gezien. Koop dus grondstoffen. Dat is het enige dat zijn waarde zal blijven behouden in deze tijd. Door de hele geschiedenis heen is gebleken dat in tijden waarin geld wordt gecreëerd, je tastbare goederen moet bezitten.

Maar hoe komt het dat zoveel mensen denken dat dit probleem zich nu nog lang niet zal voordoen?

Het zou zo maar kunnen zijn dat ze zich er niet eens van bewust zijn dat het gebeurt. Het is verbazingwekkend. Een jaar geleden had ik een diner met de financiële commissie van de Senaat. Ze zijn verantwoordelijk voor de controle op de dollar. Ik vroeg hen of ze zich zorgen maakte om de dollar omdat deze die maand nogal zwak was. Ze keken verbaasd op: de dollar? Daar houden wij ons niet mee bezig.

Joseph Stiglitz, de beroemde econoom, pleit voor een nieuw fi­nancieel systeem dat het dollarregiem moet vervangen. Vindt u dat een goed idee?

Ja, we zullen wel moeten. We moeten een nieuw systeem ontwikkelen, want de dollar verkeert in zeer grote problemen. Het moet vervangen worden, en als je om je heen kijkt in de wereld is er niets dat kan werken; de Euro is het enige dat de dollar kan vervangen. Maar mijns inziens zou dat geen slimme zet zijn, want de Euro is een valuta met ernstige tekort­komingen. Het is namelijk een door politiek gedreven valuta, en ik vrees dat deze de komende 20 jaar niet zal overleven.

Bent u niet bang er eerst een financiële crisis komt door het in­storting van dit systeem?

Ja, ik vrees dat er een paar grote banken zullen omvallen. Als ik geld in het buitenland onderbreng, doe ik dat altijd bij de grootste bank in dat land, dat zijn de veiligste. In het verleden hebben dergelijke ontwikkelin­gen veelal geleid tot oorlogen. Serieuze financiële verstoringen hebben vaak oorlogen veroorzaakt. Het zorgt voor boze mensen, die allemaal de ander beschuldigen, Amerikanen gaan anderen beschuldigen, ande­ren gaan Amerikanen beschuldigen, en iedereen wordt kwaad op elkaar omdat ze lijden. Mensen beschuldigen elkaar niet wanneer ze rijk zijn en veel geld verdienen. Mensen zijn gek op buitenlanders als iedereen veel verdient, maar als dingen mis gaan geven ze buitenlanders de schuld.

Maar jij bent in Singapore een buitenlander…

Ik weet dat ik dat ben, dat begrijp ik ook. En zelfs als mijn dochter Chi­nees zou spreken, heeft ze nog steeds blauwe ogen. Ze zal nooit een Chi­nese worden, wat er ook gebeurd. Daar maak ik me veel zorgen over.

Willem Middelkoop

* Dit artikel stond eerder in Vrij Nederland

 

 

 

 

Economische unie VS en Europa in 2015

 

 

De Europese Unie en de Verenigde Staten werken achter de schermen aan de totstandkoming van een Transatlantische Economische Unie in 2015. Hiermee komt de volgende stap, een volledige politieke unie, steeds dichterbij.

Speciaal voor dit doel werd in april 2007 de Transatlantische Economische Raad opgericht door de voorzitter van de Raad van Europa (de Duitse bondskanselier Angela Merkel), de president van de Europese Commissie (Jose Manuel Barroso) en de Amerikaanse president George Bush.

 

Europese en Amerikaanse overheidsinstellingen werken op dit moment aan het harmoniseren van allerhande regels op het gebied van financiën, voedsel, medicijnen, milieu, veilligheid en gezondheid.  

 

Senator Robert Bennett (Utah) is de voorzitter van de Transatlantic Policy Network groep, een organisatie waarin nog vijf andere senatoren en 49 leden van het Huis van Afgevaardigden zitting hebben. Deze TPN-groep richt zich specifiek op het tot stand komen van een economische unie van de VS met de EU.

 

Bennett heeft zijn ideëen over een zo kalm en onopvallend mogelijk economisch samengaan uiteengezet in een publicatie van de zogenaamde Streit Council, welke vernoemd is naar Clarence Streit, die in 1939 het boek 'Union Now' publiceerde, waarin hij pleitte voor een volledige Transatlantische Unie, niet alleen economisch maar ook politiek.  

 

Een econoom van de Wereldbank heeft bevestigd dat de formatie van de Transatlantische Economische Unie geheel verloopt volgens de blauwdrukken van Jean Monnet, een belangrijke intellectuele architect van het ontstaan van de huidige Europese Unie. Monnet maakte er geen geheim van dat een economische unie tussen de VS en de EU onvermijdelijk tot een politieke unie zal moeten leiden.  

 

De geplande Transatlantische Unie tussen Europa en de VS is daarmee een duidelijke opmaat naar het steeds duidelijker wordende einddoel: de creatie van een één-wereld-regering, waarmee de 'New World Order' definitief een feit zal zijn.

  

bron: worldnetdaily  

  

 

Olmert: "Alle maatregelen nemen tegen kernbom Iran"

De Israëlische premier Ehud Olmert heeft vandaag gezegd dat Israël geen mogelijkheden uitsluit om te zorgen dat Iran geen kernwapens in handen krijgt.

 

Olmert sprak op een besloten bijeenkomst met de parlementaire commissie voor buitenlandse zaken en defensie en werd aangehaald door iemand die daarbij aanwezig was.

Olmerts opmerking was de duidelijkste aanwijzing tot nog toe dat Israël bereid is tot een militair optreden tegen Iran.

"Israël zal zich duidelijk niet verzoenen met een nucleair Iran", citeerde de zegsman de premier, die Irans nucleaire aspiraties enkele dagen eerder besprak met de Amerikaanse president George Bush.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Amerika is bankroet

 

 

Volgens Amerika's top-accountant David Walker zijn de Verenigde Staten technisch gesproken bankroet. Alleen gigantische belastingverhogingen tot wel 100% of hoger en enorme bezuinigingen zouden de financiële ineenstorting van de eens zo machtige 'States' kunnen voorkomen.

 

 

Behalve de staatsschuld van $ 9 triljoen krijgt de VS in toenemende mate te maken met de vergrijzing en daardoor het uitbetalen van pensioenen. Volgens Walker bedraagt de feitelijke schuld van de VS mede daarom maar liefst $ 53 triljoen.

 

Bekijk het hele interview met David Walker in deze korte video.  

Xander 

http://www.youtube.com/watch?v=I-16u9x3tfE

www.weeswaakzaam.nl

 

 

Duitser wilde Iran van atoommateriaal voorzien

Een Duitser van Iraanse afkomst is in Berlijn gearresteerd op verdenking dat hij nucleair materiaal naar Iran poogde te exporteren. De 52-jarige verdachte, Ahmad R., werd gisteren opgepakt. Zijn huis in Berlijn is doorzocht.

 

Ahmad R. zou in de tweede helft van 2007 hebben gepoogd Iran te voorzien van nucleair materiaal en schond daarmee wettelijke exportbeperkingen. De Verenigde Staten, Israël en andere landen vrezen dat Iran streeft naar de productie van atoomwapens, maar Iran claimt slechts kernenergie te willen opwekken.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Sarkozy wijst op noodzaak EU-president – 13 januari

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft in aanwezigheid van de gewezen Britse premier Tony Blair opnieuw de noodzaak van het ambt van EU-president aangekaart.

 

Raadsvoorzitterschap
Het is niet goed dat het raadsvoorzitterschap elke zes maanden verandert, zei Sarkozy vandaag in Parijs. Bovendien is het lastig als de raadsvoorzitter tegelijkertijd staatsleider van het betrokken land is. "Ik hoop dat ik de laatste van deze soort zal zijn", zei Sarkozy met het oog op het in juni beginnende Franse raadsvoorzitterschap.

Volgens het nieuwe EU-verdrag, dat in 2009 in werking zal treden, wordt de EU-president telkens voor tweeënhalf jaar benoemd. Sarkozy had zich volgens persberichten vroeger al ingezet voor Blair als kandidaat voor die functie.

Socialist
Sarkozy had Blair bij het begin van de kiesstrijd voor de Franse gemeenteraadsverkiezingen naar Parijs uitgenodigd. "Natuurlijk is hij een socialist, maar zo een als hij heeft een plaats in de Franse regering verdiend", zei Sarkozy. Blair revancheerde zich met een compliment over Sarkozy's enorme energie, die hij "op alle gebieden" toont, zei hij in een toespeling op het mogelijk nakende huwelijk van de president met het Italiaanse voormalige topmodel Carla Bruni.

Europese defensie
Sarkozy bekrachtigde zijn verlangen naar een gemeenschappelijke Europese defensie. "Onze verdediging mag niet van de voorzienigheid of van de Verenigde Staten afhangen", zei Sarkozy. Blair sprak zich in zijn in het Frans gehouden toespraak onder andere uit voor een wereldwijde samenwerking bij de vluchtelingen- en immigratiepolitiek.


Bron: Het Laatste Nieuws

 

 

Merrill Lynch: economie VS al in recessie - 11 januari 2008

Of de VS in een recessie raken is voor zakenbank Merrill Lynch geen vraag meer. De VS zit al in een recessie.


Werkloosheid
De Amerikaanse economie verkeert reeds in een recessie. Het sterk tegenvallende werkloosheidscijfer dat afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt is het ''laatste stukje van de puzzel'', zo meldde zakenbank Merrill Lynch in een rapport.
Realiteit
Het gaat volgens de bank niet om een voorspelling of verwachting, maar om ''de realiteit van vandaag'', schrijft de BBC. Het gebruik van eufemistische omschrijvingen zoals ''sterke achteruitgang'' of ''recessie-achtige situatie'' is net zoiets als tegen een vrouw zeggen dat zij ''een beetje zwanger is'', vindt Merrill Lynch.

Officieel
Merrill Lynch onderscheidt zich met zijn mening van andere zakenbanken, zoals Lehman Brothers. Wanneer de VS is in recessie verkeert wordt dat officieel aangegeven door het National Bureau of Economic Research (NBER). Volgens de NBER is een recessie een ''significante daling van de economische activiteiten die meer dan enkele maanden duurt''. Een recessie moet zich ook door het gehele land voordoen.

Paulson
Het hoofd van NBER, Martin Feldstein, verklaarde dinsdag dat een recessie nu niet aan de orde is. Wel achtte Feldstein de kans groot dat de komende maanden sprake zal zijn van een zekere krimp. Daarmee trok hij de uitspraak van de Amerikaanse minister van Financiën Henry Paulson in twijfel als zou de economie die jaar beperkt maar gestaag groeien.

Renteverlaging

Volgens Feldstein is een klein fiscaal stimuleringsplan van de overheid nodig om de economie een duwtje in de rug te geven. Ook acht hij een verdere verlaging van de rente door het stelstel van Amerikaanse centrale banken, de Federal Reserve, noodzakelijk. De Fed neemt eind deze maand een nieuw rentebesluit. Vermogensbeheerder Pimco pleit eveneens voor een renteverlaging van de Fed, alsmede voor fiscale stimuleringsplannen.

 

''2008 wordt economisch een zwaar jaar'' - 11 januari 2008

De Fed moet de rente verlagen tot 3% of lager, dit om een doorstart van de Amerikaanse economie mogelijk te maken. De economische groei in de VS hangt voornamelijk af van de ontwikeling van de huizenprijzen.
 ''Fed moet met renteverlaging huizenmarkt redden''

Doorsijpelen
Dit stelt Pimco, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Volgens Pim van Heel, directeur Business Development Benelux van Pimco, begint de groeivertraging in de VS, die voortkomt uit de huizen en hypotheekcrisis, door te sijpelen naar de rest van de wereldeconomie. De hogere financieringskosten beperken de groeimogelijkheden van ondernemingen.

Huizenprijzen
Volgens Pimco zit de VS bijna in een recessie. De vermogensbeheerder gaat uit van een economische groei van gemiddeld 1%. Omdat de economische groei met name afhangt van de huizenprijzen, acht Pimco ingrijpen van de Fed noodzakelijk. De huizenprijzen zijn volgens Pimco al met 5% gedaald en er kan in de komende jaren nog eens 10% vanaf.

  

Deflatie
Een daling van de huizenprijzen met 15-20% kan de fed zich niet veroorloven, aldus Pimco. De Fed ontkomt dus niet aan een verlaging van de rente tot 3% of lager. Een sterke daling van de huizenprijzen zou een aanzienlijke deflatie van bezittingen impliceren, aldus Pimco.

Bankensector
Om de bankensector weer gezond te maken volstaat volgens Pimco een renteverlaging niet. Daarvoor is een liquiditeitsinjectie nodig.

Zwakke dollar
De Amerikaanse dollar zal zwak blijven, met name tegenover valuta's uit de opkomende landen. Een zwakkere dollar heeft volgens Van Heel niet de voorkeur van de Fed, maar het onontkoombaar, gezien de problemen op de huizenmarkt.

Zachte landing
Al met al rekent Pimco op een zachte landing van de wereldeconomie. Daarbij wordt uitgegaan van ''een zekere mate van ontkoppeling'' tussen de wereldeconomie en de Amerikaanse economie. De problemen op de financiële markten zullen er echter toe leiden dat de landing minder zacht zal zijn dan eerder gedacht.

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/dossiers/)/components/financien/rtlz/nieuws/dossier/VSeconomie_tekst.xml

 

Vreemde zonnevlek vormt zich op de zon  -11 januari 2008

Op de zon begint zich een eigenaardige zonnevlek te vormen, zo heeft de gespecialiseerde site spaceweather.com gemeld.

 

Een week nadat officieel de 24ste cyclus van elf jaar die de zon doormaakt is begonnen, duikt er juist ten zuiden van de Evenaar een zonnevlek op. Zij heeft een omgekeerde polariteit.

 

Het eigenaardige is dat zonnevlekken van een nieuwe cyclus zich ter hoogte van meer noordelijke breedtegraden horen voor te doen. (belga/tdb), www.hln.be , zie ook spaceweather.com

 

 

Alarming Levels Of Mercury And Arsenic Found In Chinese Freshwater Ecosystem

ScienceDaily (Jan. 10, 2008) — A team of researchers, led by biologists at Dartmouth, has found potentially dangerous levels of mercury and arsenic in Lake Baiyangdian, the largest lake in the North China Plain and a source of both food and drinking water for the people who live around it.

Nederlands: hoge kwikgehalten gevonden  in het water van het Baiyangdianmeer, het grootste meer in Noord-China. Het meer voorziet heel wat mensen van voedsel en drinkwater.

Het Sciencedaily meldt ook dat vis (in een winkel gekocht) onderzocht in de Universiteit Pitsburgh te hoge gehalten aan kwik bevat. De vis was gevangen in het Canadese Erie-meer.

Geirrigeerde rijstvelden in Bangladesh schijnen arsenicum te bevatten. Drinkwater in Vietnam bevat 50 keer meer Arsenicum dan mag in Vietnam.

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/01/080109173741.htm

 

 

Libanese raketten treffen Israël  - 11 januari 2008

JERUZALEM (ANP) - In het noorden van Israël zijn dinsdagochtend twee raketten ontploft. Ze zijn in de nacht van maandag op dinsdag afgevuurd vanuit Zuid-Libanon. Dat hebben Israëlische politiebronnen dinsdag laten weten.

 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE

Een raket sloeg in bij een huis in het dorpje Shlomi, terwijl de andere terechtkwam in een straat daar vlakbij. Niemand raakte gewond. Het duurde even voordat bewoners de aanval meldden, omdat ze dachten dat het om onweer ging. Legerfunctionarissen zeiden eerder dat het een explosie van achtergebleven artillerie was.

De laatste keer dat raketten vanuit Libanon op Israël werden afgevuurd was in juni. Toen sloegen twee projectielen in op een industrieel gebied, waarbij geen gewonden vielen. De militante sjiitische beweging Hezbollah ontkende destijds de dader te zijn. Niemand eiste de raketaanval op.

In juli vorig jaar lanceerde Israël een militaire aanval op Libanon, nadat Hezbollah twee Israëlische militairen had gegijzeld. In het daaropvolgende conflict verloren 1200 Libanezen, grotendeels burgers, het leven en zeker 160 Israëlische militairen. Na bemiddelingen van de Verenigde Naties kwam het 14 augustus tot een wapenstilstand.

Israëlische veiligheidsdiensten verkeren momenteel in opperste staat van paraatheid aan de vooravond van het bezoek van de Amerikaanse president George Bush.

 

 

Democratie... als totalitaire dictatuur-  11 januari 2008

Europa bedreiging voor christenen

 

Wie een betere samenlevingsvorm kan vinden dan onze democratie mag het zeggen. Theocratie, zoals in het oude Israël, is geen optie. Dus gaan we vrolijk naar de stembus om onze politieke leiders te kiezen. Maar christenen zijn een minderheid en die kunnen slachtoffer worden van de dictatuur van de meerderheid. Meerderheid is waarheid geworden. Bedreigend in Europa?

 

Kranten meldden enkele weken geleden een interessant bericht, namelijk dat de Raad van Europa een rapport heeft aangenomen om in het onderwijs te verbieden dat aan kinderen wordt geleerd, dat God de Schepper is van hemel en aarde. De Raad van Europa werd opgericht in 1949 om na de oorlog gestructureerd overleg te kunnen hebben in het getraumatiseerde Europa. Het begon met tien landen en nu zijn er zevenenveertig lidstaten. Voorzitter is de Nederlandse CDA'er René van der Linde. We moeten de Raad van Europa niet verwarren met de Europese Unie, maar natuurlijk is het met elkaar verweven. Uit het Katholiek Nieuwsblad citeer ik het volgende:

 

Raad van Europa: creationisme is gevaar

Het creationisme is niet gebaseerd op feiten, doet niet aan wetenschappelijk onderzoek en is daarom 'ziekmakend ongeschikt'voor wetenschappelijk onderwijs. Het zou kinderen verwarren en uiteindelijk schade opleveren voor de democratie. Dat staat in een rapport van de adviescommissie cultuur, wetenschap en onderwijs van het parlement van de Raad van Europa, zo meldt Trouw.

 

Geen twijfel over evolutietheorie

Volgens de opstellers van het rapport bestaat er 'absoluut geen twijfel over' dat de evolutietheorie de centrale theorie is om het heelal en het leven op aarde te begrijpen, maar wordt deze theorie aangevallen door 'religieuze fundamentalisten' die zich beroepen op het scheppingsverhaal.

 

Amerikaans

De commissie wijst erop dat het creationistisch geluid, dat lange tijd een exclusief Amerikaans fenomeen was, steeds vaker in Europa te horen is. Vooral moslims en christenen zouden in toenemende mate het scheppingsverhaal als `wetenschappelijke' discipline in het onderwijs brengen.

 

Creation Museum

In Trouw schaarden afgelopen week enkele religieuze vertegenwoordigers zich achter het opzetten van een 'scheppingsmuseum' in Nederland. Onlangs werd in de Amerikaanse staat Kentucky op initiatief van christenfundamentalisten het Creation Museum geopend. Het museum wil de autoriteit van de Bijbel op alle gebied aantonen. In een speciale expositie wordt `bewezen' dat Adam en Eva samen met de dinosauriërs in het aards paradijs vertoefden. De reuzenreptielen zaten volgens dit museum na de zondvloed in de Ark van Noach.

 

We moeten hier ook letten op het woordgebruik, want dat is veelzeggend. Het woord fundamentalisme keert telkens terug, maar nu ook gebruikt voor christenen die in de Bijbel als het onfeilbaar Woord van God geloven, ook als het gaat om de schepping. Voorheen kende men het woord fundamentalisme alleen voor moslimterroristen. Nu worden christenen onder diezelfde noemer geplaatst. Deze Raad van Europa openbaart in toenemende mate een antichristelijk karakter en was derhalve ook niet gevoelig voor opmerkingen die haar eigen dictatoriale karakter blootlegden. In het Nederlands Dagblad van 5 oktober jl. werd uitgebreid verslag gedaan van deze bedreigende ontwikkelingen. Daar stond o.a. dit:

 

Ondanks de verschillende protesten heeft de Raad van Europa toch het omstreden rapport over creationisme aangenomen. Creationisme als wetenschap kan een gevaar zijn voor de mensenrechten, aldus de mensenrechtenorganisatie. Tijdens de behandeling van het rapport gisteren is nog een poging ondernomen om de meest scherpe passage over de bedreiging van de mensenrechten te schrappen, maar dit haalde geen meerderheid. De Zweedse sociaal-democraat Johansson: "Dit gaat om mensenrechten. Elk mens heeft het recht te horen wat de wetenschap heeft bereikt. Ouders hebben niet het recht dat tegen te houden." Ook de passage dat de creationistasche beweging `echte politieke macht' heeft en dat sommige creationisten democratie door theocratie willen vervangen, is gehandhaafd.

 

Men heeft de drogreden uit de kast gehaald, namelijk, dat mensen die in de Schepper van hemel en aarde geloven, erop uit zijn de democratie te vervangen door een theocratie. Die baarlijke nonsens werd door de meerderheid van dit college in Straatsburg geloofd en onderschreven en bleef derhalve in het rapport gehandhaafd, ondanks protesten. Men stelde ook voor (juridische) instrumenten te ontwikkelen, die ervoor zorgen dat ook op christelijke scholen niet langer kan worden onderwezen dat er een Schepper is. De opsteller van het rapport verklaarde dat de evolutietheorie is bewezen en dat het scheppingsgeloof geen wetenschap is, maar geloof. Als een leerling aan zijn biologieleraar vraagt: "Waar komt het Leven zelf vandaan, dan moet de evolutionist zeggen: "Dat weten we niet", maar de christenleraar mag niet zeggen: "Dat komt van de Schepper." Opmerkingen van leerlingen over niet één gevonden `tussenvorm' tussen mens en aap mogen niet meer worden gemaakt, want dat is een aantasting van het bewijs naar de evolutie.

 

 

 De Raad van Europa - net als de afgewezen Europese Grondwet, die diezelfde geest in haar voorwoord ademt - heeft opnieuw bewezen dat Europa een bedreiging wordt voor christenen en dat haar drang naar een totalitair regeren steeds sterker blijkt. Wat in de 20e eeuw in de voormalige Sovjet-Unie werd gedaan, gaat nu in Europa gebeuren: weg met alles wat doet denken aan de christelijke wortels van het Constantijnse tijdperk. Weg met de christelijke wereldbeschouwing. Want... - en dan komen we bij het profetisch Woord - de `mens der wetteloosheid' is in opmars in Europa! Het voorwoord van de weggestemde Europese grondwet meldde dat het `humanisme' de dominante `geloofsfactor' in Europa is. Wie rondkijkt tijdens een duizend kilometer lange autorit door Europa ziet niets anders dan in alle steden en dorpen kerktorens oprijzen. Maar dat wordt hartgrondig weggewuifd. De opmars van het goddeloze humanisme, dat de mens op de troon zet en de mens maakt tot norm van alle dingen, is niet meer te stuiten. De publieke media bazuinen de religie van de mens dag en nacht rond, hetgeen uiteindelijk zal resulteren in het einde van onze vrijheid. Die vrijheid is met name de zegen van de 16e-eeuwse Reformatie en de gezonde Bijbelse prediking als gevolg daarvan. Noord-Europa en Amerika ondervonden daarvan eeuwenlang een grote zegen in de vorm van vrijheid van denken, ontwikkeling van de wetenschap en de kunst en grote materiële voorspoed. De geest van de Franse Revolutie in 19e eeuw brak dit langzaam maar zeker af. De Franse Revolutie bracht de mens terug in het middelpunt van alle dingen en zei: "Geen God en geen Meester." De drie geestesstromingen die daaruit voortkwamen waren het socialisme/communisme (Stalin, 30 miljoen doden), het fascisme (Hitler, 15 miljoen doden, waarvan 6 miljoen Joden) en het liberalisme (abortus en euthanasie, 45 miljoen per jaar wereldwijd, sinds 1975 is dat is anderhalf miljard mensenlevens in de moederschoot).

 

Direct na de Franse Revolutie hadden we natuurlijk de Franse dictator Napoleon Bonaparte. Zijn avonturen kostten naar schatting ook nog eens aan vele honderdduizenden het leven. Op deze bloederige grond groeide het humanisme zoals we het vandaag kennen en vormgegeven zien in tal van politieke partijen ter linker en ter rechter zijde. Weg met Gods geboden en weg met God zelf. De mens heeft ervoor gekozen om niet meer van God af te willen stammen, maar van de wilde beesten, de verscheurende dieren. De 20e eeuw is hiervan het schrikwekkende toneel.

 

Nu richt deze zelfde geest - want het zijn de machten der duisternis in de geestelijke wereld(!) die de dienst uitmaken (Ef. 6:12) - zich op de Bijbelgetrouwe christenen. Eerst werden de joden uitgeroeid in Europa, door de nazi's met medewerking van bijna alle Europese landen. Want Hitler wilde zijn duizendjarig Europese Vrederijk oprichten. Maar dan moesten eerst de Joden uitgeroeid worden. Wel, dat is gelukt, in een paar jaar tijd. Na de dood van Hitler kon alles rustig doorgaan. Zijn dromen konden ook zonder hem wel worden verwezenlijkt: een sterk Europa, met een krachtige gezamenlijke economie, sterke buitengrenzen en open binnengrenzen, overal autosnelwegen, iedereen een auto en een Europese munt. Het is er allemaal gekomen. Nu de christenen nog weg, want die zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Als die zijn verdwenen, tot zwijgen zijn gebracht, dan kan het gedroomde rijk van de antichrist een aanvang nemen. Want de wereld is het gesloten systeem van een onpersoonlijk evolutieproces, waarin de mens de macht wil grijpen en als marionet van de wereldbeheersers dezer duisternis (Ef. 6:12) over alles kan heersen. Waarom zwijgen kerken en christenen toch nog altijd? Hoelang zal de God des hemels nog zwijgen?

 

Bron: Het zoeklicht

Bron: www.eindtijd.nl

 

 

 

Donderdag 10 januari 2008.

Dag dollar, adieu

VPRO Gidsartikel. Door Elja Looijestijn

Topmodel Gisele Bundchen zorgde onlangs voor een relletje toen bekend werd dat zij van haar opdrachtgevers eist dat ze in euro's betaald wordt in plaats van in dollars. Ze heeft weinig vertrouwen meer in de Amerikaanse munt, en daarmee is ze niet de enige.

In de Tegenlicht-uitzending De dag dat de dollar valt uit 2005 wordt een scenario geschetst waarin de Amerikaanse economie binnen 24 uur instort. NRC Handelsblad-Economieredacteur Maarten Schinkel schreef het gedetailleerde script, waarna regisseur Roel van Broekhoven het voorlegde aan verschillende financiële experts.
 
Amerika leeft al jaren ver boven zijn stand. De inwoners, met president Bush voorop, geven massaal geld uit dat ze eigenlijk helemaal niet hebben. De kenners gebruiken afschrikwekkende metaforen voor de Amerikaanse economie: een tikkende tijdbom, een roestige kerncentrale, iemand die van een gebouw is afgesprongen en met een noodgang naar beneden valt.
 
Sinds de eerste uitzending van De dag dat de dollar valt is er nog meer reden om aan te nemen dat Schinkels doemscenario waarheid wordt. De dollar wordt steeds zwakker ten opzichte van de andere valuta en met onder meer de oorlog in Irak blijft Bush maar met geld smijten.
 
Een update van de 'stel dat'-documentaire.

Maandag 14 januari 2008 om 2055 uur op Nederland 2.

 

Wat als de dollar valt?

Experts schatten in hoe groot de kans is...

Hoe realistisch is het dollar-doemscenario? De VPRO stak zijn licht op bij financieel-economische experts. 'Op monetair gebied is het nu best goed geregeld.'

Fieke van der Lecq, (nog even) hoofdredacteur tijdschrift Economisch Statistische Berichten

'Centrale Banken laten dit niet gebeuren. Net als na 9/11 steken die direct de koppen bij elkaar om te zorgen dat de financiële markten stabiliseren. Hoewel het met een munt soms snel kan gaan, zeker als partijen elkaar imiteren. Denk aan het Britse pond dat in 1992 - Black Wednesday - door speculatie van George Soros uit het ems duikelde. Misschien wordt de euro meer waard door gebrek aan dollarvertrouwen. Want daar gaat het allemaal om: vertrouwen. Het is belangrijk dat de Europese Centrale Bank het goed doet maar zeker zo belangrijk is dat we denken dat ze het goed doen. Dat zag je bij de introductie van de euro. Duisenberg genoot veel vertrouwen en dat had zijn weerslag op de euro. Nu moet Trichet bij een crisis dat vertrouwen uitstralen. Die zal tijdens toespraken ook niet hakkelen, maar alles onder controle hebben. Hier is De Nederlandsche Bank op alle scenario's voorbereid. Ook op een grote dollarval.'

 

Tobias Oudejans, woordvoerder De Nederlandsche Bank

'Wij kunnen niets uitsluiten zonder daar een waarschijnlijkheidsschaal aan te kunnen verbinden. Vorig jaar hebben we resultaten gepresenteerd van onderzoeken waarbij dnb onder leiding van het imf verschillende stressscenario's heeft doorgenomen. Daarbij hebben we gekeken wat de gevolgen daarvan zijn voor de Nederlandse financiële instellingen. Daar zat ook een dollarval bij inclusief een grote, heftige val, wat ook weer een factor op zich is. Daaruit kwam naar voren dat het Nederlands financieel bestel wel tegen een stootje kan.'

 

Kees de Kort, beursanalist afs Capital Management en columnist BNRNieuwsradio

'Theoretisch kan het, maar te veel partijen hebben er belang bij dat het niet gebeurt. Bij bedrijven zie je vaker een dergelijke koersval, maar daar ligt verder dan ook bijna niemand wakker van. Als de dollar valt, bellen monetaire autoriteiten elkaar meteen en mocht de Portugese Minister van Financiën op het toilet zitten, reken maar dat hij er direct vanaf komt. Ik heb niet altijd evenveel vertrouwen in instanties maar in dit geval wel. De peso en de bath hebben ook sterke koersvallen gekend, maar dat is vergeleken met de dollar wisselgeld. Een scenario waarbij de dollar in twee jaar dertig procent zakt is realistischer. Dan betalen we in de hele wereld de taxi met sigaretten. Het kan ook zijn dat Chinezen bij een dalende dollar ze juist gaan kopen om zodoende hun schuld veilig te stellen. Van de dollarkoers liggen de Greenspans en Wellinks echt niet wakker maar van derivaten wel. Allemaal bommetjes en niemand weet wie de lontjes in handen heeft. Als het daarmee mis gaat ontstaat een kettingreactie waar niemand zicht op heeft. Grote banken kunnen dat risico dragen maar kleine partijen niet. Hoge of lage dollar, wij zijn vooral gebaat bij veel handel.'

 

Jacques Sijben, emeritus hoogleraar Monetaire Economie, Universiteit van Tilburg

'Je weet het nooit met valuta. "Forecasting the currency is like tossing a coin," zei Alan Greenspan vorig jaar in Frankfurt. Een opmerkelijke uitspraak voor iemand die altijd zo voorzichtig is. Stel, de Japanse en Chinese economieën groeien, waardoor er minder geld van Azië naar Amerika gaat. Dan stijgt de rente, de huizenbubble stort in en men verliest het vertrouwen in de dollar. Dan zakt die, maar een echte collaps zullen de centrale banken niet laten gebeuren. De dollar is overigens al eens sterk gedaald. In februari 1985 stond hij 3,94 tegenover de gulden en in het voorjaar van 1994 1,54. Dat is meer dan vijftig procent lager. De VS zijn gegaan van een overschot van 285 miljard in 1982 naar een staatsschuld van 2500 miljard nu. Je hoeft echt geen economie gestudeerd te hebben om te snappen dat dat niet oneindig kan doorgaan. Op dit moment kopen de VS Aziatische goederen met geleend geld. Ze sparen niet en ze leven boven hun stand. De broekriem zal moeten worden aangehaald, maar die boodschap ligt electoraal bijzonder slecht. Als de dollar dertig procent zakt bestaat het stelsel niet meer. Dan komt er een algehele malaise en gaat het rieken naar de jaren dertig met hoge inflatie en bijbehorende massawerkloosheid. De officiële Japanse reserve bestaat uit tweeduizend miljard dollar. Bij een daling van dertig procent praat je over zeshonderd miljard. Dat laat men niet gebeuren. Greenspan heeft de krach van 1987 en ook golfcrisis goed geleid en nog steeds doet hij het goed. Johan Witteveen, oud-topman van het imf zei het lang geleden al: "The global world needs global management." En op monetair gebied is het nu best goed geregeld.'

 

Johan van der Ende, Director Operations and Staff pensioenfonds PGGM

'Dertig procent op één dag is wel erg veel maar tien tot vijftien procent is zeker mogelijk. Hier houdt PGGM wel rekening mee. Vergeet niet dat in het verleden de dollar ten opzichte van de gulden ook fluctueerde tussen de 1.60 en de 3.60. Het vertrouwen van de straat in de munt verdwijnt niet binnen een dag en de taxi zul je met harde valuta kunnen blijven betalen. PGGM heeft als beleid dat alle dollarposities worden afgedekt, gehedgd, en een dollarval heeft voor ons geen groot direct effect. Het ligt voor de hand dat de rente in de VS zal stijgen. Daardoor zal de waarde van beleggingen en obligaties iets naar beneden gaan maar het effect op aandelen is onduidelijk. Die gaan misschien zelfs wel omhoog. Voor Nederlandse bedrijven met veel business in Amerika, zoals ing en Ahold, levert een dollarval wel verliezen op. Voor ons kunnen valutadalingen op emerging markets zoals bijvoorbeeld China en Rusland veel grotere gevolgen hebben, maar u zult begrijpen dat we daar slechts kleine posities innemen.'

 

Rienk H. Kamer, beleggingsexpert

'Op 19 oktober 1987 viel de Dow Jones met 25,9% op een enkele maandag. Waarom zou dat met de Amerikaanse dollar dus niet kunnen? Oorzaak van de doorgaande val van de Dow Jones was dat zogenoemde stop-loss-

limieten steeds werden doorbroken. Die waren door handelaren en een technisch programma (portfolio insurance) in de markt gelegd, en bleven als een machinegeweer automatisch verkooporders uitvoeren naarmate de markt verder daalde. Gevolg: nog meer paniek en hopeloosheid. Geen markt werkt méér met stop-loss-orders dan de valutamarkt. En daarin bestaan geen valremmers. Bovendien, in het Tegenlicht-scenario begint de ellende in Singapore. Op dat moment slapen de Europese en Amerikaanse valutahandelaren nog. En zij denken ook rustig te kunnen slapen, omdat zij voor eventualiteiten immers... stop-loss-orders in de markt hebben gelegd! Bij het wakker worden zullen zij vaststellen dat bij paniek de stop-loss-limieten pas op een veel lager dan gewenst niveau worden uitgevoerd. Menige valutahandelaar zal vervolgens de bakker niet meer kunnen betalen.

Door ingrijpen van centrale banken kan de paniek niet meteen worden gestopt. Daarvoor is de valutamarkt met een omzet van 1,5 biljoen dollar op een normale dag nu te groot; laat staan bij vervijf- of vertienvoudigde omzet bij paniek. Na 25 procent dalen wordt 's werelds valutahandel stilgelegd en volgt na een dag-en-nacht-marathon Bretton Woods 3. In dit zoveelste nieuwe wisselkoers-ensysteem wordt de Amerikaanse dollar als wereldmunt onttroond.

De taxi met sigaretten betalen? Vroeger wel, maar vandaag de dag roken daarvoor te weinig mensen. Ik heb op dit punt toevallig ook een vergelijkbare praktische ervaring. Begin zeventiger jaren, toen ik nog journalist in Duitsland was, maakte ik in de praktijk de gevolgen van de eerste grote dollarpaniek mee in een benzinestation langs de Autobahn. President Nixon had net de dollar van de goudstandaard afgehaald. Paniek op de markten; wisselkantoren voor dollar gesloten. Bij het tankstation trof ik aan de kassa een hopeloze Amerikaan die met dollars wilde betalen (tot dan toe in Europa een uitermate populair betaalmiddel), maar op een weigering stuitte omdat er geen wisselkoers meer beschikbaar was. De 'machtigste munt' van de wereld was plots geen acceptabel betalingsmiddel meer, en niemand begreep dat. Dit werd, uit medeleven, voor mij als latere professionele belegger de eerste 'valuta-speculatie' - voor die tijd bestond zoiets in feite niet. Ik wisselde om hem te helpen zijn dollars in tegen Duitse marken, met een redelijke premie. Maar het werd voor mij uiteindelijk verlies. In mijn levenshouding echter toch winst, want ik had een mens geholpen die het ook niet kon helpen dat zijn Witte Huis toen monetair in feite al net zo vuil was als nu, ruim dertig jaar later.'

 

Dit artikel verscheen eerder in de VPRO gids.

 

 

 

Bush begonnen aan historisch bezoek Israël.

9 januari 2008

De Amerikaanse president George Bush is in Israël aangekomen voor een historisch bezoek van drie dagen dat hem ook in de Palestijnse gebieden zal brengen. Bush is ervan overtuigd dat er een "nieuwe kans" is voor vrede in het Midden-Oosten. Bush onderstreepte ook de sterke verbondenheid tussen Israël en de Verenigde Staten, door gemeenschappelijke waarden en in de strijd tegen het terrorisme.

  

Militaire eer
Bush werd op de luchthaven Ben Goerion ontvangen met militaire eer. De Israëlische president Shimon Peres en premier Ehud Olmert stonden de Amerikaanse president op te wachten. "De alliantie tussen onze twee naties draagt bij tot het garanderen van haar veiligheid (van Israël) als joodse staat", zei Bush in een korte toespraak.

Steun van VS
Peres dankte de VS voor de steun in tijden van oorlog en vrede. Israël heeft ook de raad ernstig genomen, om Iran niet te onderschatten. Iran mag de vastberadenheid van Israël niet onderschatten om zichzelf te verdedigen, zei de Israëlische president. Bush zal het met de Israëlische leiders onder meer hebben over de Israëlisch-Palestijnse vredesonderhandelingen en het Iraanse atoomprogramma.

Historische kans
Volgens Bush bestaat er een "historische kans" voor vrede in het Midden-Oosten. Hij is ervan overtuigd dat de Israëlische minister Ehud Olmert en de Palestijnse president Mahmoed Abbas vastbesloten zijn een vreedzame oplossing voor het conflict te vinden. Beide partijen zullen bij de onderhandelingen "pijnlijke politieke compromissen" moeten sluiten. "Ik maak mij geen illusies, dat zal veel werk vragen. De VS kunnen helpen, maar niet de bepalingen dicteren", aldus Bush.

Olmert benadrukte dat zonder de Gazastrook erbij te betrekken, er geen oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict mogelijk is. "Als de terreur niet gestopt wordt, zal er geen vrede komen". Pas als de raketaanvallen uit de Gazastrook stoppen, zal hij met grote vastberadenheid onderhandelen met de Palestijnen.

Eerste bezoek
Het is het eerste bezoek van Bush aan Israël en de Palestijnse gebieden sinds hij president werd. Bush is de vierde Amerikaanse president in Israël na Richard Nixon (1974), Jimmy Carter (1979) en Bill Clinton (1998).

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

 

Bush waarschuwt Iran na incident – 9 januari 2008

De Amerikaanse president George W. Bush heeft Iran met "ernstige consequenties" bedreigd indien opnieuw Amerikaanse marineschepen worden aangevallen. "Mijn raad is: doe het niet", zei Bush in Jeruzalem tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Israëlische premier Ehud Olmert.

 


Bedreiging wereldvrede

De Amerikaanse president bestempelde Iran opnieuw als een bedreiging voor de wereldvrede. "Iran was een bedreiging, is een bedreiging en zal een bedreiging blijven", indien de internationale gemeenschap Iran niet verhindert een atoommacht te worden. Weliswaar gaan de jongste rapporten van de Amerikaanse inlichtingendiensten er vanuit, dat de Iraniërs hun programma voor de ontwikkeling van kernwapens hebben stopgezet, het is evenwel gemakkelijk om het vreedzaam kernonderzoek voor militaire doelen te gebruiken. De internationale gemeenschap moet de druk op het bestuur in Teheran handhaven, beklemtoonde Bush.

"Provocerende daden"
De Amerikaanse veiligheidsadviseur Stephen Hadley vreest dat incidenten zoals zondag in de Perzische Golf gemakkelijk in vuurgevechten kunnen ontaarden. De Iraniërs moeten zich van het gevaar van hun "provocerende daden" bewust zijn, zei Hadley. De Iraniërs handelden niet verstandig en hadden eventueel de verantwoordelijkheid voor de consequenties op zich moeten nemen.

 

Bron: Weeswaakzaam

 

 

Bush: "Bootincident roekeloze daad van Iran"

8 januari 2008

De Amerikaanse president George Bush heeft het optreden van de Iraanse Revolutionaire Garde in de Straat van Hormuz een provocerende en roekeloze daad genoemd. Boten van de Garde wekten zondagochtend de indruk om drie vaartuigen van de Amerikaanse marine aan te vallen. Bronnen bij het Pentagon spraken eerder van een ernstige provocatie, die bijna had geleid tot een gewapend treffen.

 

"Provocerende daad"
"Het was een ernstige situatie", aldus Bush op een persconferentie op het Witte Huis. "Zij hadden dit niet moeten doen (...) Ik weet niet wat zij dachten, maar ik zeg u wat ik denk. Ik denk dat het een provocerende daad was."

"Niets ongewoons"
Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed het incident gisteren af als 'niets ongewoons' en suggereerde dat de Iraanse boten de Amerikaanse oorlogsbodems aanvankelijk niet als zodanig hadden herkend. Hij ging niet in op het bericht dat de Iraanse schepen uitzonderlijke manoeuvres hadden uitgevoerd.

Achtdaags bezoek
Bush begint vanavond aan een achtdaags bezoek aan het Midden-Oosten, waarin hij ook Golfstaten zal bezoeken. Verschillende Golfstaten zijn bezorgd over de groeiende invloed van Iran in de regio.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

 

 

 

 

VS vuurden bijna op 'provocerende' Iraanse schepen

7 januari 2008

 

Drie Amerikaanse marineschepen zijn zaterdag in de strategische Straat van Hormuz door vijf Iraanse schepen "bedreigd", zo bevestigde het Pentagon vandaag een bericht van de Amerikaanse nieuwszender CNN.

 

De tot op 180 à 200 meter genaderde schepen van de Iraanse Revolutionaire Garde voerden "vijandige bewegingen" uit, zo verluidde. De Iraniërs zouden voorts de VS-schepen over de radio ermee hebben bedreigd ze aan te vallen en ze te laten ontploffen.

Gevechtsposities
Een Amerikaans schip zou daarop gedreigd hebben, het vuur te openen. De bemanningen zouden gevechtsposities hebben ingenomen, waarna de Iraanse vaartuigen afdropen.

Woordvoerder Sean McCormack van het State Department waarschuwde dat de VS Iran zullen "confronteren" indien dat land "waar dan ook" probeert hen of hun bondgenoten schade toe te brengen.

Het Witte Huis waarschuwde Teheran voor "elke provocatie die tot een gevaarlijk incident kan leiden".

 

Bron Het Laatste Nieuws

 

 

 

 

 

Gog U Magog , The Last War (video)

 

 

Een  video over het ontstaan van Israël, de vele oorlogen sinds 1948, de wonderlijke uitreddingen door God, de straf van God over Palestijnen, de VS (natuurrampen etc.), en de komende laatste oorlog, die volgens de Torah op het punt staat te beginnen! Het hele scenario van de 3e wereldoorlog is al láng opgeschreven in Joodse geschriften en het is NU de tijd!

 

Bron: Xander, www.weeswaakzaam.punt.nl

Bron: http://www.torahohr.net/gogumagog/

 

 

Bush wil oplossingen van Olmert en Abbas tijdens Midden-Oostenreis – 5 januari 2008

De Amerikaanse president George W. Bush zal tijdens zijn bezoek aan het Midden-Oosten komende week aandringen op het vinden van oplossingen "voor de moeilijke vragen (...) op de weg naar een Palestijnse staat". Bush wordt volgende woensdag in Israël verwacht, waar hij eerst in Jeruzalem overleg zal plegen met de Israëlische premier Ehud Olmert. Later is in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmud Abbas gepland.

 

Vredesproces versterken
Het bezoek van Bush aan het Midden-Oosten zal een week duren en moet volgens de woordvoerder van de president vooral het "vredes- en democratiseringsproces" in de regio versterken. Een gemeenschappelijk overleg tussen de drie politici is echter niet gepland, zei Hadley, maar ook "niet uitgesloten".

Vredesconferentie
Bush hoopt dat het bemiddelingsproces tussen Israeli's en Palestijnen, dat eind november in Annapolis op de vredesconferentie over het Midden-Oosten is begonnen, tot een snelle vrede en een tweestatenoplossing kan leiden. Eerder was er sprake van dat in het bijzonder het probleem over het geweld en de Israëlische nederzettingen moet opgelost geraken.

Jonge democratieën
De Amerikaanse president wil tijdens zijn reis ook de Israëlisch-Arabische verzoening op het voorplan schuiven, zei Hadley. Bovendien hoopt Bush de Arabische landen ertoe te bewegen, de "jonge democratieën" in de regio, zoals in Libanon en Irak, "met meer geestdrift" te ondersteunen dan tot nog toe het geval was. Dat is vooral in de strijd tegen de "radicale krachten" en "vijanden van de vrijheid" van bijzonder belang. De reis van Bush moet ook een bevestiging vormen van het bondgenootschap in de regio in de strijd tegen het terrorisme.

Bush zou op 12 januari van Israël verder naar Koeweit reizen. De volgende haltes op de rondreis zijn Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Egypte. Op 16 januari zal de Amerikaanse president na een ontmoeting met de Egyptische president Hosni Moebarak in het vakantieoord Sharm el Sheich naar Washington terugvliegen.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

 

 

 

Evangelische leiders betwisten Israëls recht op het land – 4 januari 2008

Evangelisten uit de Verenigde Staten hebben in een open brief aan George W.Bush, opgeroepen zijn plan van een twee-staten oplossing uit te voeren en zich sterk te maken voor de oprichting van een autonome Palestijnse staat naast Israël.

 

De brief is in juli 2007 gepubliceerd in de New York Times.In de brief staat dat beide conflictpartijen gewelddadigheden begaan hebben en dat de Palestijnen “rechten op het land Israël hebben, die miljoenen jaren teruggaan”. De ondertekenaars zeggen in hun brief weliswaar de waarheid van de Bijbel te respecteren, maar handelen daar beslist niet naar. Men spreekt van “Israëls diefstal van Arabisch land en misbruik van de mensrechten van de Arabieren”. Men heeft bovendien kritiek op de wijze waarop Israël zich steeds weer verzet tegen internationale voorschriften en resoluties. Voor de heren die de brief hebben ondertekend tellen het grote aantal oudtestamentische profetieën kennelijk niet waarin Gods verbond met Israël een eeuwig verbond, en een verbond tot in duizend geslachten wordt genoemd. De brief is niets anders dan een tegen Israël gerichte actie en laat nog eens zien hoever sommige evangelische leiders, zich van Gods Woord verwijderd hebben en daarmee bijdragen aan een toenemend antisemitisme, wereldwijd.

 

Bron: www.franklinterhorst.nl

 

 

Kroon Hogepriester – 4 januari 2008

Het Tempelinstituut in Jeruzalem http://www.templeinstitute.org/main.htm heeft op 2 december 2007 bekend gemaakt dat ook de kroon van de Hogepriester klaar is.

 

Kroon hogepriester

De kroon is gemaakt van puur goud en door ambachtslieden van het Tempelinstituut, geheel vervaardigd op de ouderwetse manier zoals in de Bijbel beschreven staat. Op de kroon zijn de woorden gegraveerd in overeenstemming met Exodus 28:36. Exodus: 28:36 Ook zult gij een plaat van louter goud maken en daarop graveren als zegelgraveerwerk: “Den Here heilig”. Gij zult haar aan een blauwpurperen snoer bevestigen, en zij zal zich bevinden op de tulband, aan de voorkant van de tulband. De kroon zal te zien zijn naast diverse andere tempelattributen in de permanente tentoonstelling van het instituut in Jeruzalem. Het Tempelinstituut onderzoekt al jaren de voorwerpen die nodig zijn voor de dienst in de toekomstige Tempel. Een groot aantal van deze voorwerpen zijn klaar. Zo beschikt men al over kelken, kandelaars, schalen, messen, schotels, tafels, vuurpannen en muziekinstrumenten w.o. zilveren trompetten  en  zelfs de stenen voor de tempel liggen klaar.

Bron: www.franklinterhorst.nl

 

 

Olievoorraden VS nemen sterker af dan verwacht

03-01-2008 | Door: NOVUM

(Novum/Betten) - In de Verenigde Staten zijn de voorraden ruwe olie in de afgelopen week sterker gedaald dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van energie donderdag bekend heeft gemaakt.

De voorraden ruwe olie namen in de week tot 28 december af met 4,056 miljoen vaten tot 289,577 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een afname met 2,25 miljoen vaten.
De benzinevoorraden namen de afgelopen week toe met 1,985 miljoen vaten tot 207,842 miljoen vaten. Analisten rekenden hier op een stijging met 1,5 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 569.000 vaten tot 127,177 miljoen vaten. Analisten hadden hier een afname van 600.000 vaten voorzien.

http://www.dag.nl/Nieuws/Artikelpagina-Nieuws.htm?contentid=52206

 

 

Bidverbod voor Joden op Tempelberg

woensdag 02 januari 2008 09:30 | KerkredactieJoden mogen niet openlijk bidden op de Tempelberg in Jeruzalem

JERUZALEM - Joden mogen niet openlijk bidden op de Tempelberg in Jeruzalem.

Dat heeft de Israëlische minister van Nationale veiligheid, Avi Dichter, gezegd in antwoord op vragen van twee parlementsleden van een religieuze partij in de Knesset.Ook het bewegen van de lippen bij het bidden wordt door de minister gezien als een onnodige provocatie van moslims.

De minister lijkt hiermee verder te gaan dan een uitspraak van het Israëlische hooggerechtshof uit 1976. Dat stelde dat het niet verboden is voor een individuele Jood om op de Tempelberg te bidden, als het tenminste geen „demonstratief” gebed is. Zo mogen Joden op de Tempelberg geen gebedskleed dragen of Thorarollen bij zich hebben. Groepen Joden die de Tempelberg willen bezoeken om te bidden, krijgen geen toestemming van de Israëlische overheid.

De beide parlementsleden wilden met hun vragen de positie van de regering testen als het gaat om het bidden van Joden op de voor hun heiligste plaats ter wereld. Ze kondigden aan dat ze bij de eerste gelegenheid die zich zal voordoen willen bidden op de Tempelberg, zonder daar een demonstratie van te maken.

Minister Dichter stelt in antwoord op de vragen van de Knessetleden dat het niet mogelijk is voor de Israëlische overheid mensen te arresteren voor het „spreken met hun Schepper.” Wel zullen die mensen gearresteerd worden die dat openlijk doen.

Volgens de minister doet hij niets anders dan de status-quo handhaven die sinds 1967 in Jeruzalem geldt. Toen veroverde het Israëlische leger de Oude Stad van Jeruzalem, inclusief de Tempelberg, op de Jordaniërs. Vrijwel direct na de verovering van deze voor moslims en Joden heilige plaats, werd het gezag over de Tempelberg door Israël teruggegeven aan moslimgeestelijken.

Op de Tempelberg staan de Rotskoepel en de al-Aqsamoskee. Voor moslims is Jeruzalem daarom een heilige stad.

Voor Joden is de plaats eveneens heilig omdat op de berg de eerste en de tweede tempel stonden. De zogenaamde Klaagmuur is een overblijfsel van het tempelcomplex dat in het jaar 70 verwoest werd door de Romeinen.

http://www.refdag.nl/artikel/1327907/Bidverbod+voor+Joden+op+Tempelberg.html

 

 

Israël neemt dreigementen Bin Laden serieus

Uitgegeven op zondag 30 december 2007 om 22:31:24  

 

(Novum/AP) - Israël heeft zondag gezegd de dreigementen van Osama bin Laden serieus te nemen. De Al-Qaidaleider zwoer zaterdag op een nieuwe geluidsband de strijd van Al-Qaida uit te breiden tot Israël. Terwijl het grootste gedeelte van de opname betrekking had op de situatie in Irak, was er dit keer een ongebruikelijk harde aanval op Israël, waarbij werd gedreigd met 'bloed voor bloed, vernietiging voor vernietiging'.

 

De woordvoerder van de Israëlische premier Ehud Olmert, Mark Regev, zei dat Al-Qaida de afgelopen jaren geleidelijk zijn activiteiten heeft opgeschoven in de richting van Israël en dat Israël zich daarvan bewust is. "Israël neemt Bin Ladens dreigementen serieus. Wij hebben Al-Qaida-activiteiten gezien in het noorden van Israël, in Libanon, ten oosten van Israël, in Jordanië, en ten zuiden van Israël, in de Sinaï", aldus Regev. "Er zijn ook bewijzen van Al-Qaida-activiteiten in de Palestijnse gebieden."

 

De Palestijnen ontkennen dat Al-Qaida in de Palestijnse gebieden actief is.

 

Bin Laden keert zich in de opname tegen degenen die aansturen op een schikking en normalisering met Israël. "Wij zijn van plan Palestina te bevrijden, heel Palestina, van de rivier (de Jordaan, red.) tot de (Middellandse, red.) zee. Wij zullen nog geen centimeter grond van de joden in het land Palestina erkennen, zoals andere moslimleiders hebben gedaan."

 

Bin Laden waarschuwt in de opname verder de soennitische Arabieren in Irak geen steun te verlenen aan een Iraakse regering van nationale eenheid en zich niet aan te sluiten bij een verbond van stammen die een alliantie hebben gevormd tegen Al-Qaida in Irak.

 

www.nieuws.nl


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content