Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
februari 2009

maatschappij/internationaal | Israel | 30 Januari 2009 | 22:45:34

Joodse Burgers over Hebron en de uitzetting

 

 

Hebron 

 

Joodse Burgers uit Hebron spreken over het Leven en Uitzetting uit de Heilige Stad.

De Bijbelse stad Hebron nam deze week het podium bij “Tuesday Night Live”, met Joodse burgers uit de heilige Stad van de Patriarchen en Matriarchen. Zij werden geïnterviewd; over hoe het is om te leven in het oog van de storm in termen van de strijd voor de toekomst van Israel.

 

De Pollak familie - Michael, Orli en hun kinderen – leven een jaar en acht maanden in Beit HaShalom [het Huis van Vrede], het Hebron gebouw dat onlangs de krantenkoppen haalde toen het Hoge Hof de Minister van Defensie machtigde om Joodse burgers uit te zetten ondanks hun goed gedocumenteerde claim van het strategisch geplaatste gebouw.

 

Organisator Ari Abramowitz, die zelf in Hebron heeft gediend tijdens zijn IDF diensttijd, vroeg aan Michael Pollak hoe het voelde om in het hart te bevinden van zoveel antipathie 24/7. " Heel veel mensen zouden zeggen; Je bent gek, Je plaatst jezelf in een getto en je brengt je kinderen in gevaar" “ Wat zou u daarop zeggen?”

 

"Als Joden, moeten wij er constant rekening mee houden wat HaShem [GD] van ons wil als een Joodse familie," zei Pollak, die Aliyah maakte (geëmigreerd naar Israël) vanuit New York. "Het is absoluut veiliger leven in Florida of Brooklyn, maar ik denk wat HaShem van ons wil is dat wij zijn waar wij het meeste aan het Joodse volk kunnen bieden - in Hebron."

 

Orli Pollak, werd gevraagd over het leven in Beit HaShalom, zij glimlachte en sprak over haar dierbare herinneringen. " Leven in Beit HaShalom was een verbazende ervaring, " zei Orli pollak. "De mensen daar, gaven elkaar sterkte enkel door daar te zijn. Zelfs de kinderen van alle leeftijden verdedigen elkaar, zorgden voor elkaar en speelden samen met elkaar.”

 

Zelfs de tijd voor de gedwongen uitzetting was een positieve ervaring, zei de moeder van vijf, ondanks de dagelijkse krantenkoppen die de uitzetting aankondigde en de onzekerheid dat elke nacht hun laatste zou kunnen zijn."

 

De laatste twee maanden van het leven in Beit HaShalom waren met veel spanning, maar vol van de geest, " zei zij. " De jeugd van overal bezat deze ongelooflijke geest en zelfs nu hoewel wij daar weg zijn, zullen wij terug keren. De jeugd gaf ons werkelijk sterkte tot het einde."

 

Toen de daadwerkelijke tijd kwam, werden de Pollaks en de rest van de bewoners in hun onoplettendheid gevangen. " Yassam (de rel politie) kwam binnen en verraste ons," zei Orli. " Ik belde een vriend om de kinderen te nemen, maar er was geen tijd. Heel veel jeugd was naar school gegaan en de politie kwam rechtstreeks door de muur onze huiskamer binnen. Zij vuurden traangas en duwden iedereen – of het nu vierjarigen waren of volwassenen. Zij behandelden iedereen als beesten."

Pollak was verbijsterd om het feit dat haar landgenoten op deze manier konden handelen. " Zij schenen volledig ongevoelig voor alles te zijn,” wat zij enorm betreurt. " Mijn zesjarige kind zat naderhand daar, toen een politieagent ons vertelde om naar huis te gaan; Hij zei tegen hem, " Dat is ons huis! " maar het kon hem niets schelen.

 

Dus nu weten de kinderen, jammer genoeg wat traangas is, maar wij zullen teruggaan, b' ezrat HaShem [met Gods hulp]. "

 

Woordvoerder als Leraar

 

Abramowitz vertelde over zijn diensttijd in Hebron en beschreef een man die naar zijn uitzichtpost klom om hem voor een Sabbat maaltijd uit te nodigen. Die man was David Wilder de Hebron woordvoerder die ook aanwezig was bij “Tuesday Night Live.”

 

"Hoe gaat u om met de constante criminalisering en het belasteren,” vroeg Abramowitz. " Het is niet gemakkelijk zei Wilder.”

 

“Ik werk met de media, dus ik hoor alles. Maar wij weten wat de waarheid is. Wij weten dat wij verder moeten gaan met de waarheid en deze naar de wereld brengen. Mijn baan is als een leraar, om te onderwijzen wat het is om een Jood in Hebron te zijn, een Jood in het Land Israël.

 

Wij weten dat er mensen zijn die ons tegenwerken. Maar weet u, er zijn mensen die ons al 2.000 jaar tegenwerken en nu spreek ik tegen u vanuit Jeruzalem."

 

Wilder verklaarde zijn kernboodschap aan het Jodendom in de wereld: "Aan ieder Jood die op ons let, waar u ook bent. Kom hier. Wees hier in het Land Israël. Het feit dat ik vandaag in Hebron kan leven en dat de Joden daar kunnen bidden - was 700 jaar onmogelijk voor Joden en Christenen – Het is een reden om te vieren. Maar als u nog niet kunt komen om te leven, komt het dan bezoeken - zie het met uw eigen ogen."

 

israelnationalnews.com

http://endtimes.punt.nl/?id=502363&r=1&tbl_archief=&>


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content